Spor
  • 9.6.2014 12:38

'Aziz Yıldırım mütalaası' mahkemeye ulaştı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun'un, şikeden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanarak kesinleşen Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması gerektiği yönündeki mütalaası dosyaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.
Bugün sabah saatlerinde Başkan Metin Tamirci'nin odasında toplanarak mütalaayı değerlendiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Mahkeme, ya savcı Coşkun'un mütalaası doğrultusunda Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasına karar verecek ya da dosyayı infaz savcılığına gönderecek. Bu durumda Yıldırım cezaevine girecek.

SAVCI YENİDEN YARGILAMA İSTEMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, 1 aylık incelemesi sonucu hazırladığı 10 sayfalık mütaalasında, Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Olgun Peker'in infazın durdurulması ve yeniden yargılanmaları yönündeki taleplerinin kabul edilmesini istedi. Savcı ayrıca Ahmet Çelebi ve Semih Kımıl'ın herhangi bir talepleri olmadığını hatırlatarak bu sanıklar yönünden resen yeniden yargılama ve infazın durdurulması gerektiği yönünden görüş bildirmişti.
Haber: Yüksel KOÇ - Cem TURSUN, İstanbul DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:21

İLGİLİ HABERLER