Spor
  • 17.1.2014 23:40

Aziz Yıldırım resmen bitmiştir

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike davası kararını açıkladı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın örgüt ve şike suçlarından hapis cezasını onamasından sonra hukukçuların çoğunluğu ortak görüş birleştiler. İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan İHA’ya yaptığı açıklamada, "Aziz Yıldırım ve diğer ceza alanlar, Yargıtay Başsavcısına, Anayasa Mahkemesine, AİHM'e başvurabilir. Hiç bir şeyin değişmeyeceği kanaatindeyim. Yargıtay kararı ilk derece mahkemesine ulaştığında infaz işlemleri başlayacaktır. Muhtemeldir ki; bu suçluların bir çoğu bulunamayacaktır. Yeniden yargılama ise kesinleşmiş kararlar yönünden olmaması gerekir. Yoksa Türkiye ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalır" diyerek bu işten kaçışın olmadığını savundu.

"AZİZ YILDIRIM VE DİĞER YÖNETİCİLERİN GÖREVİ ŞU AN İTİBARİYLE BİTMİŞTİR"
Fenerbahçe ve diğer kulüplerle görev alan yöneticilerin bugün itibariyle görevinin bittiğini ifade eden Özkan, “Aziz Yıldırım’ın görevi şu andan itibaren bitmiştir. Fenerbahçe hemen kongreye gitmek zorundadır. Bu gece veya yarın Fenerbahçe yönetimi toplanıp seçim tarihini belirleyecektir” diye konuştu.

KUPA TRABZON’A GİDER Mİ?
Trabzonspor’un bu durumda bir şey yapmasına gerek olmadığını belirten Prof.Dr. Ömer Ömer Özkan, “Halkın vicdanında zaten 2010-2011 yılı şampiyonu Trabzonspor'du. Trabzonspor'un bir şey yapmasına gerek yok. UEFA zaten bu kararı bekliyordu. Bir iki hafta içinde ceza alan spor yöneticisi ve sporculara UEFA'da ceza verecek. Sonra da bizim Futbol Federasyonumuzun sırıtan yanlış kararının iptal edilmesi ve kendi kararları doğrultusunda karar vermesini isteyecektir. Futbol Federasyonu ya istifa edecek ya da bugüne kadar tüm kurulları ile yaptığı kasıtlı yanlıştan dönmek zorunda kalacaktır. En doğru yol istifa etmeleridir” diyerek tepkisi dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:24

İLGİLİ HABERLER