Spor
  • 31.5.2006 11:23

AZİZ YILDIRIM'A 'ASKERLİK' ŞOKU!..

AHMET ÇAKAR'IN SABAH'TAKİ YAZISI:

Yıldırım nereye?

1998 yılının başlarında kıl payı F.Bahçe Başkanı olduğunda tüm camia ona kuşkuyla baktı. Acaba becerebilecek miydi? Çok karizmatik isimlerden devraldığı başkanlığı ne kadar taşıyabilecekti. İlk yıllar hem onun için hem de F.Bahçe için çok sıkıntılı geçti. Daha sonra işi öğrendi. Doğru hamleler yaptı ve yavaş yavaş F.Bahçe'yi ileri doğru taşımaya başladı. İlk yıllar hatalarla, sonraki yıllar başta tesisleşme olmak üzere sıçramalarla doluydu. Ama Mayıs 2006, Aziz Yıldırım için ilerleyen yılarda kendisinin de çok pişman olacağı tarihi bir hatanın yapılacağı ay oldu. Yıldırım, F.Bahçe'nin şampiyonluğu mucizevi bir şekilde kaybetmesinden sonra mikrofonlara sarılıverdi. Ve bağıra bağıra Türkiye'ye seslendi:

"Başkanlığı bırakıyorum. 2001'de bırakıp, geri döndüm, şimdi asla dönmeyeceğim." Yıldırım, geri dönmemesine gerekçe olarak kendisini sevmeyen odakların çok olduğunu ve bunların saldırılarının kulübe zarar vereceğini gösteriyordu.

Bu olaylar 15-20 gün önce gerçekleşti. Ne tuhaftır ki başkan görevi bırakır bırakmaz fısıltı gazetelerinde Yıldırım'la ilgili çok önemli bir iddia dolanmaya başladı. Üstelik bunu medyadaki herkes biliyor, herkes duyuyor, ama kimse net olarak yazamıyordu. Çünkü belge yoktu. Üstelik fısıltı gazetesine üfleyenlerin başında da Türkiye'nin çok önemli gazetecileri ve araştırmacı habercileri de geliyordu. İddia kanıtlanırsa Yıldırım'ın 25-30 sene öncesine dönülecek ve belge bulunursa hem Yıldırım hem de F.Bahçe büyük zarar görecekti.

Konu Yıldırım'ın askerlik yapıp yapmadığıydı. Bu iddialar yalansa, bu yalanı, daha doğrusu bu operasyonu, iki taraftan biri başlatmış olabilir. Ya Yıldırım'ın düşmanları onun bir daha dönmeyeceğini hesaplayıp böyle bir dedikoduyu kulp olarak takmayı düşündüler. Ya da Yıldırım, F.Bahçe içindeki muhaliflere gerçek olmayan bir olguyu gerçekmiş gibi dillendirip korkunç bir tuzak hazırladı.

Yıldırım kendini büyük bir satranççı zannediyor ama o bir usta değil. Şu anda satrançtaki ifadeyle tam bir açmaza düştü. Hem de kendi yaptığı yanlış bir hamleyle üstelik artık 'rok' şansı da yok.

BAŞKAN'IN AKIL HOCASI KİM?

Bundan sonra Yıldırım için iki alternatif mevcut. Ya dönecek ya köşesine çekilecek. Dönerse inandırıcılığını kaybedecek. "Koskoca F.Bahçe'nin başkanı ne kadar ilkesiz bir adam" diye anılacak. "5 yıl önce gitti geldi yedik. Şimdi de gitti geldi, bu nasıl iştir" diyecekler. "Demek ki sen kaçan şampiyonlukla ilgili gündemi değiştirmek için tekrar istifa numaralarına giriştin" suçlamalarında bulunacaklar. İşin daha da kötüsü olay Yıldırım için, sürekli "Kurtlar geldi" deyip köylüleri ayağa kaldıran sonra da "Şaka yaptım" diyen yalancı çobana dönecek. Hikayenin sonunu herkes bilir. Bir gün gerçekten kurtlar gelir, çoban yine bağırır ama köylüler oralı olmaz.

Gelelim ikinci alternatife... Yıldırım dönmezse ne olur? İşte o zaman durum daha da vahim. Tüm Türkiye, fısıltı gazetelerinde söylenen iddianın gerçek olduğuna inanır, "Yıldırım'ın geçmişinde çok önemli bir yanlışı var. Bu yanlışı belli kesimler ya da düşmanları tarafından öğrenildi, 'Devam edersen seni afişe ederiz' tehdidi aldı. Tekrar başkanlığa dönemedi" diyebilirler.

Sevgili okurlarım, kim olursanız olun önce zeki olacaksınız, ne kadar büyük koltuklarda otursanız oturun, uyguladığınız her yanlış strateji, size negatif bir bedel olarak geri dönüyor. Çok merak ediyorum sevgili Aziz Yıldırım'ın akıl hocaları kim?

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER