Spor
  • 11.5.2013 13:22

Aziz Yıldırım'dan olay açıklamalar!..

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olağan Mali Genel Kurul’da önemli açıklamalar yaptı.
Başkan Yıldırım şöyle konuştu:
"Bugün önemli bir gün bizim için 2011 yılında bugün burada konuşmuştum. Şampiyon olduktan sonra başıma gelenlerden dolayı 2012 yılında aranızda olamadım. Şimdi burada aranızdayım. Bugün burada yeni üyelerimiz de var. Celal Doğan yeni üye oldu, kendisine hoş geldin diyorum. Benim ve yönetimin burada 2 yıl daha sürem var. Medyada gideceğime dair haberler çıkıyor ancak ben sözümün arkasında dururum. 2 yıl daha buradayım."

PENDİK’TE "ÇILGIN PROJE"
"Bütün tesislerimizi Pendik civarında bir tesis alarak buraya taşımak istiyoruz. Tüm branşlar burada olacak. 300 dönümüne inşaat yapacağız geri kalan 300 dönemini de orman halinde bırakıp Fenerbahçe kampüsü haline getireceğiz. Bütün şubelerimiz orada olacak. Samandıra ve Dereağzı oraya taşınacak. Bütün Fenerbahçeli sporcular orada yaşacaklar, kulüp binası da oraya taşınacak. Ataşehir’de Fenerbahçe Koleji var. Tebligat yaptılar boşaltın diye. Gittik bakanla görüştük. Sayın Turan Şahin ve Talat Bey’in çalışmaları sonucunda Ankara Milli Emlak araziyi satışa çıkartıyor. Biz de bu araziyi satın alacağız. Fenerbahçe’nin tapulu malı olacak. Topuk Yaylası için gerekli insanlarla görüştük. Bu araziyi de satın alma konusunda girişimlerimiz oldu. Bir kaç ay içerisinde satın alınmış olacak."

"DEVLET BİZE PEŞKEŞ ÇEKMEDİ"
"Kenan Evren Lisesi sürekli gündemde. Biz bunları anlatamadık. Kenan Evren Lisesi ile ilgili devlete 3 okul yaptık. Okulun arazisini Kadıköy Belediyesi’nden satın aldık. Bu okul karşılığında 3 okulu tedarik ettik. Yeni gösterdikleri yerde kapalı spor salonunu yaptık. Bu üç okulun Fenerbahçe kulübüne maliyeti 30 Trilyondur. Biz devlete karşı bütün taahhütlerimizi yerine getirdik. Florya’daki arazi tahsise alındı. Sırf üyelerimizin kullanabileceği bir tesis yapılacak. Çalışmalar yapılıyor. Fenerbahçe Kulübü iyi durumdadır. Geleceğin daha iyi olmasını için sizlerden onay almamız gerekiyor. Statla ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. 1998 yılında yapılan anlaşma ile biz stadı kiraladık. Şimdi araziyi almak istiyoruz. Bazı girişimler var ama çözülmedi."

"2006’DAN BERİ ÖNÜMÜZÜ KESİYORLAR"
"2006’dan beri Fenerbahçe’nin sürekli önü kesiliyor. Bizim dava ile ilgili konuşmamam söyleniyor. Ben de bu uyarıya katılıyorum. Galatasaray Kulübü, açık bir şekilde söyleyeceğim, sürekli konuşuyorlar. Biz kimsenin işi ile ilgili, diğer kulüplerle ilgili hiçbir şey konuşmadık. 2006’da Denizli’de şampiyonluğu kaybettik, sonra bir baktık başka şeyler olmuş. Kapatıldı. 2009-2010’da yine oldu. Biz yine 2006 yılında bu travmayı atlattık. Her düştüğümüz noktada dimdik ayağa kalktık ve hep ayakta olacağız. Trabzon’la oynadığımız maçta stadımızda kaybettik. Bakan bile ’şaibe’ var dedi. Bursa şampiyon oldu şaibe filan kalmadı. Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu her dönemde medya şike ve teşvik var diyor. Eğer bir temizlik olacaksa 30 yıl önceden başlaması lazım. Eğer bu temizlikte benim dönemimde bir şey varsa ben bu suçun cezasını çekmeye hazırım. 1959 yılından beri olanların faturası bize çıkartılamaz."

"DEVLETİN SAVCISI YOK MU?"
İki hafta önce Galatasaray Kulübü Başkanı ’Bizim önümüzü kesiyor’ diyorlar. TFF Başkanına gidiyor, el ele çıkıyorlar. Bu garip değil mi? Bu devletin savcısı yok mu? Ben savcıları göreve çağırıyorum. Buyurun göreve! Neden yapmıyorsunuz? Galatasaraylı bir yazar var. "Aykut Kocaman 6222’den yargılanmalı" diyor. Üç sene önce gittik, yağmur yağdı tribünden. Kimse bir şey söylemedi. İnsanların vicdanına kültürlerine bırakmak lazım bazı şeyleri. Bırakalım, dostluk içinde futbolu yaşayalım. Galatasaray her şeyi yapar, adetleri bu. Sonra el uzatırlar. Madem ki samimiler. Lig bitimini beklerlerdi, gelirlerdi ne gerekiyorsa yapardık.

"FENERBAHÇE ÇIKSIN HAVUZDAN..."
İki sene önce sizin yaşadıklarınızdan çok faydalanmamız gereken şeyler var diyenler, yaşadıklarımızdan sonra olayları başka yerlere çekmeye başladılar. Madem Fenerbahçe kirli. Çıksın havuzdan bakalım siz ne kazanıyorsunuz?"

”DEVLETİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM”
Bir taraftan UEFA kriterleri, bir taraftan devletin vergi konusundaki isteği…Fenerbahçe son 10 yılda 3 trilyondan fazla vergi verdi. Belgeleri Maliye Bakanına da yolladım. Devlet bütün kulüpleri incelemeli ve herkesin durumunu açıkça bildirmeli. Ben bir vatandaş olarak bilmek istiyorum. Başkan olarak da kulüplerin denetlenmesi gerektiğini istiyorum. Devleti göreve çağırıyorum.

"O STAT DEVLETİN"
Aziz Yıldırım ve yönetimi hiçbir zaman bu ülke için yapılan bir statsa bunu destekler. Bir defa dahi yöneticilerimiz çıkıp da G.Saray’ın yapmış olduğu statla ilgili konuşmadı. 600 trilyona stat yapıldı. Sonra çevresine yollar yapıldı. Bedava stada oturdular. Ali Sami Yen’le ilgili devamlı konuşuyorlar. Devletle yaptıkları hiçbir protokole uymadılar. Kiraları ödemediler. Devlet de hiç iptal etmedi. Biz bir şey yapınca hemen bize ceza yazıyorlar. Sonra stadı yaptılar ’burası bizim’ hayır devletin stadı. Bizim stat da devletin stadı ama arsa bizim üstünü biz yaptık o yüzden bizim diyebiliyoruz. Stat devletin, yapan devlet bir de isim hakkını sattılar.

"BEN İYİ Kİ FENERBAHÇELİYİM"
3 sene en azından 70 milyon dolar para kazandılar. 200 milyon dolar böyle girdi yaptılar. 350 trilyon SPK’dan girdi. Localar vs satıldı 50 milyon oradan girdi. Kendileri emekleri ile camiaların çalışmaları için bunları yaptıkları için kutluyorum (!) Ben iyi ki Fenerbahçeliyim!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olağan Mali Genel Kurul’da önemli açıklamalar yaptı.
Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Kurulda, Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin kısa, orta ve uzun vadedeki geleceği, planlar, tesisleşme, yeni projeler ve gündemdeki konulara değinen uzun bir konuşma yaptı.

"2 YIL DAHA BURADAYIM"
Aziz Yıldırım, "2011’de burada bir konuşma yapmıştım. O gün Karabük’e gittim, sonra Sivas’a gittim ve şampiyon olduk. Ondan 1 yıl sonra; başıma gelenlerden sonra burada olamadım. Bu arada Kulübümüze yeni üye olan üyeler var. Onlardan biri de Celal Doğan. Fenerbahçe’nin geleceği ile ilgili düşüncelerimi buradan anlatmak istiyorum. Fenerbahçe büyüyor, büyüyecek de. Basında her gün ’Geliyorlar, gidiyorlar, genel kurula gidecekler’ gibi söylentiler çıkarılıyor. Bunlar bilinçli ve yıpratma amaçlı. Ben verdiğim sözleri her zaman tutmuşumdur, devam edeceğim ve 2 yıl daha buradayım" dedi.

FENERBAHÇE PENDİK’E TAŞINACAK
Yönetim kurulundaki arkadaşları ile birlikte aldıkları kararları aktarmak istediğini söyleyen Başkan Yıldırım, ilk olarak Tesisleşme projelerini anlattı. Fenerbahçe’nin tüm tesislerinin Pendik’te kulübe tahsis edilecek 600 dönümlük araziye taşımayı planladıklarını söyleyen Başkan Yıldırırım, "Tüm tesislerimizi, Pendik’te 600 dönümlük bir arazi alarak oraya taşımak istiyoruz. 300 dönümüzü de yeşillik halinde bırakacağız. Bunun için planlama yapılıyor. Gerekle mercilerle görüşmeler yapıldı. Bu arazi kulübü tahsis ve satın alma yoluyla yapılacak. Uzun zaman içinde Samandıra ve Dereağzı’nı oraya taşıyacağız. Kapalı salon, açık solan tüm şeyler bu tesisin içinde olacak. Tüm sporcular ve kulüp binası da bu bunun içinde olacak. Arazinin son durumu bu yılın sonuna kadar elimize geçmiş olacak Ataşehir’deki okulun arazisin de Milli Emlak’tan alacağız. Kayışdağı’ndaki 26 dönümlük arazi önümüzdeki aylarda kulübümüzün olacak. Topuk Yaylası’ndaki 70 küsur dönüm araziyi de alacağız. Gerekli kişilerle görüştük ve bu arazi de kulübümüze kazandırılacak. Bunu da bir kaç içinde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"KEL ARAZİSİ İÇİN 30 TRİLYON LİRA HARCAMA YAPTIK"
Kenan Evren Lisesi’nin arazisi ile ilgili olarak kamuoyunda "Fenerbahçe’ye peşkeş çekiliyor" gibi yanlış bir algı oluşturulduğunu söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin bu okulun arazisi için bu okuldan daha büyük 3 okulu yaptığını, son olarak da bir spor salonu inşaatının devam ettiğini söyleyerek, "Tüm taahütlerimizi yerine getirdik. KEL arazisinin Fenerbahçe’ye maliyeti 30 trilyondur ve biz bunları ödedik. Burada yapılacak iş merkezi veya otelden dolayı da devlete pay vereceğiz. Yani bu arazi Fenerbahçe’ye peşkeş çekilmemiştir. Fenerbahçe, yapması gerekenden daha fazla şekilde devlete destek olmuştur" dedi. Başkan Yıldırım, arsanın Fenerbahçe’ye geçmesiyle birlikte buraya bir AVM ve otel yapılması için projeler bulunduğunu, bunlar için ihaleye çıkılacağını, heyetlerin en iyi teklifi değerlendireceğini söyledi. Başkan Yıldırım, Florya’daki arazinin tahsisinin alındığını ve sırf üyelerin kullanabileceği bir tesis için çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

"50 YILIN FATURASI BİZE ÇIKARILAMAZ"
Yargıdaki davasının devam ettiğini belirten Başkanımız Aziz Yıldırım, "Davam devam ediyor. Konuşmamam, konusunda bana telkinler alıyorum. Ben de aynı fikirdeyim ama konuşmamız lazım ve ben de buradan bir şeyler söyleyeceğim. Biz hiçbir zaman diğer kulüplerin işleriyle ilgili konuşmadık. 2006’da Denizli’de şampiyonluğu kaybettik, sonra öğrendik ki orada bazı olaylar olmuş. Belgeler ortada ama olay yine kapandı. 209-2010 sezonunda aynı travmayı yaşadık ve çok kısa sürede atlattık. Başka kulüp bu travmaları atlatamazdı. Ama biz Fenerbahçeliler her düştüğümüz noktada dimdik ayağa kalktık ve dimdik ayaktayız. Bundan sonraki yıllarda da bunu tüm Fenerbahçeliler olarak devam ettireceğiz. 2009-20120 son maçı Trabzon’la oynadık ve stadımızı kaybettik. Bakan bile çıktı şaibe var dedi. Sonra Bursa şampiyon oldu ve şaibe filan kalmadı. Fenerbahçe’nin her şampiyon olduğu yılda medyada- güya medya da Fenerbahçeli- şike ve teşvik var dendi. Şike ve teşvik olayları incelenecekse, bir temizlik olacaksa 30 yıldan bu yana temizliğe başlanması lazım. 30 yılda benim dönemimde Fenerbahçe’de her hangi bir yanlışlık varsa ben çekmeye hazırım. Ama diğer kulüpleri de inceleyelim. 2 aylık düzenle 30 yılın, 50 yılın faturası bize çıkartılamaz. Böyle bir şey kabul edilemez" şeklinde konuştu.

AZİZ YILDIRIM’DAN GALATASARAY’A CEVAP
Başkan Aziz Yıldırım genel kuruldaki konuşmasında Galatasaray ile ilgili son günlerde yaşanan polemiklere de cevaplar verdi. Başkan Yıldırım, "Hep birlikte göreceğiz. Hapse girdik yattık. Galatasaray Kulübü Başkanı 2-3 hafta önce çıktı ‘Bizim önümüzü kesiyorlar’ dedi. Federasyon Başkanıyla konuşuyor. Bu devletin savcıları nerede? Nerede savcılar? Bir şey görüyor ki söylüyor. O zaman ben buradan savcıları göreve çağırıyorum. Göreviniz 6222’yi uygulamaksa buyurun yapın. Aykut Hocamız çıktı ‘Biz alkışlamayacağız’ dedi bir Galatasaraylı yazar da çıktı ‘Aykut Kocaman bu sözü için 6222’den yargılamak lazım’ diyor. Tiyatro oynuyorlar. Biz gittik oraya yağmurlar yağdı onları hiç söylemediler. Bunları insanların vicdanlarına bırakmak lazım. Zorla insanları ne alkışlatabilirsiniz, ne de sevdirebilirsiniz. Sahada ne olacaksa olur. Galatasaray ananesidir, kendileri her şeyi yaparlar sonra ellerini uzatma numarası yaparlar. Fenerliler de bildiklerini okurlar. Lizbon’a beni davet ederlerse gelirim’ filan diyor. Bunlara gerek yok. Gelmek istiyorsanız ararsınız, bana telefon açarsınız. Ben de ‘Buyurun gelin’ derim. Bu iş gazetelerden olmaz. Gazetede söylenenler kamuoyunda belli bir düşünce oluşturabilir. Ama bu bizde bir şey oluşturmaz. Çünkü ben ne olduklarını iyi biliyorum. Sizin yaşadıklarınızdan öğrenmemiz gereken çok şey var diyenler, şimdi başka şeylere söylemeye devam ediyorlar" diye konuştu.

"TÜM KULÜPLER DENETLENSİN"
Sözlerini sürdüren Başkan Yıldırım, "Havuzdan size para kazandırıyoruz. Fenerbahçe havuzdan çıksın bakalım ne oluyor. Fenerbahçe Spor Kulübü son 10 yılda 376 trilyon lira devlete tüm kurumları olarak vergi vermiştir. Bu sene de 87 milyon devlete vergi vermişiz. Herkesin durumunu açıkça kamuoyuna bildirmesi lazım. Kriterlere kimler uyuyor, kimler uymuyor ben bilmek istiyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak da tüm kulüplerin denetlenmesi gerektiğini buradan bir kez daha istiyorum. 2006’da ağlıyorlardı, paraları yok gibi biz de şımarık zengin aile çocuğu gibi gösterilmeye çalışıldık. Sanki bir tarafta fakir düşmüş bir kulüp imajları. Şimdi biz Fenerbahçe’yi geçeriz diyorlar. Fenerbahçe neler yapmış söylüyor. SPK var. O konulara girmeden söylemek istiyorum. Bunların yaptığı işler doğruysa SPK bizlere de aynı yolu göstersin. Bizler de buna yapalım. 350-400 trilyon oluyormuş. Biz de yapalım. Bedavadan stata sahip oldular ve devletle yaptıkları hiçbir protokole de uymuyorlar. Kiralarını ödemediler. Stata sizin değil, devletin stadı. Ondan sonra Fenerbahçe’yi geçiyoruz diyorlar. Geçersiniz tabii (Gülüşmeler) Onları kutluyorum! Siz Fenerbehçelilere, harcadıkları her şeyden emeklerden verdiklerin paralarından dolayı teşekkür ediyorum. İyi ki ben Fenerbahçeliyim" dedi.

"1 MİLYON ÜYE PROJESİYLE BANKADA 2 MİLYAR LİRA PARAMIZ OLUR"
Fenerbahçe’nin bundan sonra daha da büyüyebilmesi için yeni projelere ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Yıldırım, "Büyümek için Fenerbahçe’nin yeni tüzük tadilatı ile üye sayısını artırması lazım. Yeni üye statüsüyle 1 milyon üye, 5-10 senelik bir projeyle olacak. Bundan 1,5 ile 2 milyar arasında bir gelir elde edilecek. Tüm Anadolu’ya çıkıp ev ev gezeceğiz. Amaç 1 milyon kişiye buna çıkarmak. O zaman en az 1 milyar dolar bankada nakdi olan bir Fenerbahçe ortaya çıkar. 1 milyar dolar, 50-60 milyon faiz demektir. Bunun için bir seçim prosedürü uygulaması üzerinde çalışıyoruz. Eski üyelerin de haklarını elinden almadan delege sistemi gelecek. Sizden de isteğim desteklemeniz. Bu benimle bitecek bir proje değil. Sizin de desteklemeniz gerekli. Siz ne derseniz onu yapacağız" ifadelerini kullandı.
(İHA)


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER