Spor
  • 26.1.2014 03:24

Aziz Yıldırım'dan şok sözler, 'inek gibi sağıyorlar'

Aziz Yıldırım’dan Divan Kurulu’nda 450 milyon dolarlık rest.
Fenerbahçe Başkanı, savcılara, hakimlere ve polise güvenilmeyen bir ortamda, kendilerine yapılanları tartışmanın veya bir şeyler anlatmanın manası olmadığını söyledi.

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, dün gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda, sike yapmadığını bir kez daha yinelerken, “Veda etmiyorum. Buradayım” dedi. Yıldırım, ligin yayın haklarına ilişkin de “Fenerbahçe, Türkiye’de kurumlar vergisini tam olarak ödeyen kulüplerden biridir. Bunun karşılığında ise yayın gelirinde hakkımızı alamıyoruz. Toplam 450 milyon dolarlık havuzdan sadece 35 milyon dolar gelir alıyoruz. Hukukçu arkadaşlarımızla çalışma yapıyoruz. Anayasa Mahkemesi’ne de götürebiliriz. Bize iki ayrı kuruluşun 125 milyon dolar teklifi oldu ama Anadolu kulüpleri yararlanıyorlar diye sıcak bakmadık. Bugünden sonra sıcak bakacağız” diye konuştu..

BİZİ İNEK GİBİ SAĞIYORLAR

Devletin sporu üvey evlat gibi gördüğünü belirten Fenerbahçe Başkanı “Yayın hakkımızı kendimiz satalım” dedi. İddaa’dan kulüplere hak ettikleri ödemenin yapılmadığını anlatan Aziz Yıldırım, “Tüm kulüplerin üzerinden para kazanıyorlar. En çok da F.Bahçe’nin. Ama F.Bahçe parasını alamıyor. Bir taraftan F.Bahçe zincirlenmiş, inek gibi sağılıyor ama karşılığını alamıyor” diye konuştu. Yıldırım’ın konuşmasının satırbaşları ise şöyle:

UNVAN PEŞİNDE DEĞİLİM

Biz şike yapmadık. Suçluyuz. Tek suçumuz var, o da Atatürkçü olmak.
Gelinen noktada herkes bunun bir şike davası olmadığını görüyor.
Tek cumhuriyet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti’dir.
Savcılara, hakimlere ve polise güvenilmeyen ortamda, bize yapılanları tartışmanın, bir şeyler anlatmanın manası kalmadı.
Aziz Yıldırım kaçmaz. Bende öyle bir yürek var ki, onların hiçbirinde o yürek yok. Bunu bilsinler.
Burada unvan almak için yokum. Böyle bir şey yaparsanız beni incitirsiniz. Bu kulübün kapısında bekçi olmaya hazırım.
Aziz Yıldırım ‘şunu başkan yapın’ demez, demeyecektir. Bunu herkes kafasına soksun.

Fenerland için cevap 1995’ten

KENAN Evren Lisesi’nin yerine yapılacak alışveriş merkezi ve Fenerland projesiyle ilgili yaşadıkları zorlukları aktaran başkan Yıldırım, “AVM için taahhüdümüz gereği 3 okul ve bir salon yaptık. Yaz sonu arazi teslim edilecek ve proje hayata geçecek” dedi.

‘Yapın’ demişti

Yıldırım, Samandıra’da yapılacak Fenerland projesine karşı çıkan Başbakan Erdoğan’ın, 1995’teki bir divan kurulunda bu projenin hemen hayata geçirilmesi gerektiği yönündeki ifadelerini üyelerle paylaştı.

‘Ben değil Başbakan söyledi’

Kendileri hakkında iftira dolu bir fezleke hazırlandığını belirten F.Bahçe Başkanı, “Başbakan Erdoğan bizzat bize kumpas kurulduğunu söyledi” dedi.

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendilerine yönelik “kumpas kurulduğu” yönünde açıklamaları sonrası söyleyecek bir şeyleri kalmadığını da ifade etti. Yıldırım, “Üç senedir çektiklerimizin ardından, Sayın Başbakan’ın kendi ağzından, bize yönelik olarak ‘kumpas kuruldu’ denildi. Artık savcılara, hakimlere ve polise güvenilmeyen ortamda, bize yapılanları tartışmanın, bir şeyler anlatmanın manası kalmadı” dedi.. Fenerbahçe’ye yönelik olarak iftiralarla dolu bir fezleke hazırlandığını savunan Yıldırım, “Görülüyor ki ‘haklıyız veya haksızız’ dememize gerek yok” diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:11

İLGİLİ HABERLER