Spor
  • 30.8.2013 21:15

Aziz Yıldırım'ın inadı F.Bahçe'yi bitirdi

Hürriyet Gazetesi UEFA ile TFF arasındaki yazışmaları ele geçirdi.
Bu yazışmalara göre Mehmet Ali Aydınlar Başkanlığındaki TFF, UEFA'ya bir yazı yazarak F.Bahçe'nin 12 puanının silinmesiyle meselenin kapatılmasını istiyor.
Şimdi Galatasaray'da çalışan dönemin TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal, Fenerbahçe'nin 12 puanının silinmesinin ve bir yıl Avrupa'ya gönderilmemesinin uygun olup olmayacağını soruyor.
TFF'ye cevap yazan UEFA, bu cezanın makul olduğunu ve kabul edildiğini bildiriyor.
Aydınlar; UEFA'dan onay alarak Fenerbahçe'yi bir yıl Avrupa'ya göndermeme kararı alırken 12 puanı silerek olayı kapatacaktı.
Konuyla ilgili Fenerbahçe yöneticileri Ali Koç ve Nihat Özdemir'i TFF'ye çağıran Aydınlar, planının ayrıntılarını aktarıp onay istedi.
Bu iki yönetici Aziz Yıldırım ile görüştükten sonra 12 puan silinmesine ve Avrupa'ya gitmeme önerisine şiddetle karşı çıktı.
Arkasından açıklamalar yapan Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin 1 puanını bile sildirmeyeceğini söyleyip Aydınlar'ı yerden yere vurdu.
O tarihte 12 puan silinmesine izin vermeyen Aziz Yıldırım, F.Bahçe'nin 1 yılla kurtaracağı cezayı  1+2 yıl Avrupa'dan men şekline dönüştürdü.


İŞTE O BELGELER

1- UEFA'nın Fenerbahçe'ye önerdiği ve sarı lacivertlilerin imzalamadığı CAS anlaşması

 

Anlaşmaya göre; F.Bahçe'nin hiçbir uluslararası mahkemede dava açmayacağının taahhüt altına alınması isteniyor. Ayrıca sarı lacivertlilerin 2010- 2013 yılları arasında hiçbir UEFA turnuvasına katılmayacağını kabul etmesi ve bu süreçte dava açmamayı kabul etmesi talep ediliyor.

Ayrıca, anlaşmada bir de gizlilik ihlali maddesi var. Bir tarafın bilerek ve ya bilmeyerek gizliliği ihmal etmesi halinde 100 bin euro ceza uygulanacağı belirtiliyor.

UEFA'nın TFF'ye gönderdiği "Fenerbahçe'nin puanı silinsin" mektubu...
  Bu belgede dönemin TFF genel sekreteri Ebru Köksal UEFA'ya bir mektup yazıyor. Mektupta şike suçuna karışan kulüplerin en az 12 puanının silinecaği ayrıca 2 milyon ile 10 milyon TL arasında ceza verileceğini belirtiyor.

Köksal'ın yazısında ayrıca şike faaliyetlerine katılan kulüplerin Avrupa'ya gönderilmeyeceği belirtiliyor.

Infantino yanıt olarak ise; "Teklifini makul bulunmuştur. Yaptırımları hızlı bir şekilde uygulayacağınıza inanıyoruz. bu yaptırımları uygularsanız, UEFA ek kovuşturmada bulunmayacaktır." 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER