Asayiş
  • 28.5.2013 12:05

Baba dayağından engelli oldu!..

Göremeyen ve yürüyemeyen çocuğun tedavisi devam ederken, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Mustafa Yıldırım, "Samsun'da devlet korumasında olan Y.B.'nin, yaşadığı bu travmayı atlatması için devletimizin bütün imkanları seferber edildi" dedi.

Sinop'un Gerze İlçesi'ne bağlı Kuzökü Köyü'nde geçen yıl Mart ayında meydana gelen olayda 33 yaşındaki Yılmaz B., iddiaya göre oğlu Y.B.'yi sürekli ağladığı için dövdü. Aldığı darbelerle kendinden geçen bebek, yakınları tarafından Gerze Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalede başına aldığı darbeyle travma geçirdiği belirlenen bebek, ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Y.B.'ye beyin ameliyatı yapıldı ve bir hafta yoğun bakım servisinde tutuldu. Tedavi süresince anne 35 yaşındaki Zeliha B.'nin çocuğuna refakat etti. Baba Yılmaz B. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖREMİYOR, YÜRÜYEMİYOR

Şimdi 2 yaşında olan Y.B., tedavisinin tamamlanmasının ardından 26 Nisan 2012’de devlet korumasına alınarak Samsun Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'na yerleştirildi. Aldığı darbeler sonucunda beynine kan gitmemesi, beynin oksijensiz kalması nedeniyle iki gözü görmeyen ve yürüyemeyen Y.B., 23 Mayıs 2012'de Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde göz ameliyatı olup görme kaybı kısmen giderildi. Yürüyemeyen Y.B.'ye Samsun'daki özel bir hastanede fizik tedavi uygulanmaya başlandı.

'DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARI SEFERBER EDİLDİ'

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Y.B.’nin tedavisinin devam ettiğini, engel durumunun tespiti için gerekli başvuruların yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Kurumumaza geldiğinde küçük çocuğumuzun iki gözü de görmüyordu. Ankara'da geçirdiği ameliyat sonucunda kısmen görmeye başladı. Şu anda 2 yaşında olan Y.B.'nin yürüyebilmesi için özel bir hastanede fizik tedavi uygulanıyor. Yaşadığı travmayı atlatabilmesi için devletimizin her türlü imkanı seferber edildi. Şu an her türlü ihtiyacı devletimiz tarafından karşılanıyor. Yaşadığı bu olumsuz durumu atlatıp topluma adaptasyonu noktasında her türlü çalışma yapılıyor."

Baba Yılmaz B.'nin ise tutuksuz yargılanmasının devam ettiği belirtildi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:57

İLGİLİ HABERLER