Gündem
  • 22.6.2021 19:27

Babacan ve Davutoğlu birleşiyor mu? Partinin adı bile belli

Ayrıldıkları AK Parti'yi bölmek için yeni partiler kurarak sözde siyasetlerine devam eden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan vatandaştan bekledikleri ilgiyi görmedi. İkili için şimdi de "birleşecekler" şeklinde yorumlar yapılıyor. Peki Davutoğlu ve Babacan'a bu gizli mesajı yollayan isim kim? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'yi seçimlerde yenemeyen muhalifler çareyi Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'da buldu.

Gaz üstüne gaz alan ikiliden Davutoğlu Gelecek Partisi'ni, Babacan ise DEVA Partisi'ni kurdu.

Vatandaşlardan ilgili görmeyen balon çok geçmeden patladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı itiraf, bu durumu net bir şekilde özetledi.

Karamollaoğlu “Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun AK Parti tabanında en az yüzde 20-30’luk bir çözülmeyi sağlayacağını düşünüyorduk ama olmadı” dedi.

Tüm bu gelişmeleri köşesine taşıyan gazeteci Zafer Şahin, dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Yeni göreviniz birleşmek"

Saadet Parti liderinin, siyaset kulislerini sallayan itirafına da değinen Şahin'in "Babacan ve Davutoğlu’nun partileri birleşiyor mu?" başlıklı yazısında kullandığı "Karamollaoğlu bu üç isme dolaylı olarak 'Beceremediniz, yeni göreviniz birleşmek ve Erdoğan’ın oyunu hiç olmazsa yüzde 5 azaltmak' diyor." ifadesi dikkat çekti.

İşte Zafer Şahin bugünkü yazısında konuyla ilgili bölüm:

"Ankara kulislerinde son günlerde en çok konuşulan konu bu.

Bir türlü beklenen sıçramayı yapamayan Babacan ve Davutoğlu’nun partilerinin yeni bir sinerji yaratmak için “Deva Gelecek” adıyla birleşeceği, liderin Babacan olacağı, hatta tüzük çalışmalarına bile başlandığı, seçim barajının yüzde 5’e çekilmesi durumunda bu ittifaka Saadet Partisi’nin de katılacağı iddia ediliyor.

Bu kulis bilgilerini Saadet lideri Temel Karamollaoğlu’nun “Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun AK Parti tabanında en az yüzde 20-30’luk bir çözülmeyi sağlayacağını düşünüyorduk ama olmadı” açıklamasıyla birlikte değerlendirmek gerekiyor.

 Karamollaoğlu bu üç isme dolaylı olarak “Beceremediniz, yeni göreviniz birleşmek ve Erdoğan’ın oyunu hiç olmazsa yüzde 5 azaltmak” diyor.

Peki, anketlerde yüzde

1-2 bandında görülen üç partinin birleşmesi bir sinerji oluşturur mu?

Zor görünüyor. Karamollaoğlu’nun Babacan, Davutoğlu ve Gül hakkında söyledikleri aslında bu üç ismin AK Parti tabanında hiçbir özgül ağırlığının olmadığının itirafı ve ilanı anlamına geliyor.

Üçünün de ortak özelliği, Erdoğan sayesinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve önemli bakanlıklara gelmiş olmaları. AK Parti’den ayrıldıklarından beri ortaya bir vizyon koymak yerine sadece Erdoğan’ı eleştirdiler ve 19 yıllık iktidarın tüm başarılarını sahiplenmeye çalıştılar.

“Ben Erdoğan’a şunu dedim ama dinletemedim, bu Erdoğan var ya...” diye başlayan konuşmalarıyla kendilerini Halk TV, KRT, Tele 1, Cumhuriyet ve Sözcü’ye beğendirmeyi başardılar. Ama belli ki AK Parti tabanında yaprak bile kımıldatamadılar. Yoksa Karamollaoğlu durup dururken niye kendilerini başarısız ilan etsin?

Özetle... Bugün kıyasıya eleştirdikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde yükseldikleri siyasette bu kez de Erdoğan’ı eleştirerek ayakta kalmaya çalışıyorlar. Yani dün olduğu gibi bugün de Erdoğan’ın sırtındalar. Ve ona muhtaçlar. CV’lerinde yazan muhteşem kariyerlere rağmen Erdoğan’ın karşısında güneşin altında eriyen kardan farksızlar.

Tam da bu sebepten birleşmeleri hiçbir şeyi değiştirmez."

Güncellenme Tarihi : 22.6.2021 19:33

İLGİLİ HABERLER