Dünya
  • 30.11.2007 00:02

BABACAN'DAN AVRUPA'YA TERÖRİZM ÇAĞRISI!..

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT), İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen 15. bakanlar konseyi toplantısına katılan Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ''AGİT olarak terörizme karşı mücadelenin meşru olduğunu gösterip, bu mücadeleyi kazanacağımıza ilişkin kararlılığımızı ortaya koymalıyız'' dedi.
İspanya'nın dönem başkanlığını yaptığı 56 üyeli AGİT'in genel kurulunda konuşan Ali Babacan, 11 Mart saldırısında, İspanya'nın olduğu gibi Türkiye'nin de terörizme yüzlerce kurban verdiğini vurgulayarak, ''Terörizme karşı mücadele azimli olduğumuzu göstermeliyiz ve terör kurbanlarına sahip çıkmalıyız'' diye konuştu.
Babacan, terörizme karşı mücadelede yardıma ihtiyacı olan Afganistan'a Türkiye'nin askeri, tıbbi ve sosyal her türlü yardımı yaptığını kaydederek, AGİT ülkelerinden de Afganistan'a aynı ilgiyi beklediklerini söyledi.
Avrupa'da görülen yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğe karşı dinler ve kültürler arasında diyalog kurulmasının, başta Müslüman göçmenler olmak üzere tüm göçmenlerin entegrasyonuna özel ilgi gösterilmesinin gerektiğini vurgulayan Babacan, ''Bu mücadeleyi kazanmak zorundayız'' dedi.
Babacan, ''Her geçen gün daha fazla küreselleşen ülkelerde kültürel işbirliğine daha fazla ihtiyaç vardır. Medeniyetler İttifakı girişimi de bunun için iyi bir fırsattır'' diye konuştu.
Kosova'nın nihai statüsü sorununa da değinen Babacan, ''Türkiye olarak her zaman Kosova'da sonucu getirecek, herkesin çıkarına olacak, doğru bir çözümden yanayız'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER