Gündem
  • 17.10.2020 21:48

Babacan'dan Bahçeli'ye askıda ekmek yanıtı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Erzurum İl Kongresi’nde konuştu. Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "askıda ekmek" çağrısına tepki gösterdi. Ali Babacan, Devlet Bahçeli'ye göndermede bulunarak "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir" dedi.

1. Olağan Erzurum İl Kongresi'nde konuşan Ali Babacan, Devlet Bahçeli'nin "askıda ekmek" çağırısına ilişkin eleştirilerde bulundu.

Babacan'ın konuşmasındaki ilgili kısım şu şekilde:
Bugün Dünya Yoksullukla Mücadele günü. Pandeminin de etkisiyle son dönemde çok sayıda işyeri kapandı. Pandemiden evvel başlayan ve devam eden ekonomik krizle işsiz, gelirsiz ve yoksul nüfusumuz arttı. Hükümet ise, vatandaşlarının yoksullaşması karşısında etkili bir şey yapamadı. Avrupa Birliği kriterlerine göre hesap ettiğimizde ülkemizde 17 milyon yoksul insan bulunuyor. Biz, yoksulluğu ortadan kaldıracak politikalar uygulayacağız. İhtiyacı olanı biz gidip bulacağız ve yardım edeceğiz. Biz bu yardımları lütuf olarak değil, aile ve hak bazlı yapacağız.

"HİÇ UTANMIYORLAR MI"

‘Askıda ekmek’ diye bir proje başlattılar. Bundan hiç utanmıyorlar mı? Adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Bu, iktidarın bir ortağının vatandaşının ekmek parasına muhtaç kaldığını açıkça ilan etmesi demek. Söze gelince, yerli ve milli diyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir.

Kaynak: Deva Partisi lideri Ali Babacan'dan Devlet Bahçeli'ye askıda ekmek yanıtı

Güncellenme Tarihi : 17.10.2020 20:49

İLGİLİ HABERLER