Yaşam
  • 22.8.2009 13:40

BABAYI ÇARESİZ BIRAKAN SEVİNÇ

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinin Çakmakkaya köyünde, 3 çocuğu üniversiteyi, bir çocuğu da sağlık meslek lisesini kazanan köy korucusu Rıza Demir, çocuklarını okutmak için destek bekliyor.

Beş çocuk babası Demir, AA muhabirine, çocuklarının eğitimine büyük önem verdiğini söyledi.

Çocuklarının da her zaman okuma isteği içinde bulunduklarını, bu durumun kendisini çok sevindirdiğini anlatan Demir, bu yıl ÖSS sonucu üç çocuğunun üniversiteye yerleştiğini, SBS sonucu da bir kızının Elazığ Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümünü kazandığını kaydetti.

Çocuklarının bu başarısından büyük mutluluk duyduğunu belirten Demir, "ancak ben köy korucusuyum. Sadece ayda 600 TL gelirim var. Çocuklarımın okuma isteğini karşılayabilmek için sigarayı bıraktım, kahveye gitmiyorum. Ama yine de dört çocuğun il dışında eğitimlerini üstlenmek benim için çok büyük bir yük.

Masraflarını nasıl karşılarım diye kara kara düşünüyorum" dedi.

Demir, çocuklarını okutmak için ilk aşamada Kaymakamlığa başvurduğunu, kendisine bir miktar yardım yapıldığını belirterek, bu konuda hayırsever vatandaşlardan da destek beklediğini sözlerine ekledi.

-ESKİ KİTAPLARI SİLEREK ÇALIŞMIŞLAR-

Demir’in, Siirt Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü kazanan oğlu Kenan Demir (18), Elazığ’da Hıdır Sever Lisesini pansiyonda kalarak bitirdiğini söyledi.Ailesinin imkanları ile dershaneye gittiğini, ÖSS sonucunda üniversiteye yerleştiğini ifade eden Demir, "üniversiteyi kazandım ama ekonomik durumumuz bizleri tedirgin ediyor. Okulu, okuyup okumayacağım belli değil" dedi.

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi İşletme Bölümünü kazanan Fatma Demir (20), sınavı üçüncü girişinde kazandığını belirterek, "köyde oturduğumuz, maddi imkanlarımız yetmediği için dershaneye hiç gitmedim. Ders çalışmak için daha önce aldığım ve ders çalıştığım hazırlık kitaplarını tekrar silerek kulalandım. Okuyup okuyamayacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Tapu kadastro Bölümünü kazanan Hülya Demir (21) de kardeşi gibi dershaneye hiç gitmediğini, aynı şekilde eski kitaplardan sınava hazırlandığını belirtti.

Ailenin 14 yaşındaki kızı Gülbahar Demir de girdiği SBS sonucu Elazığ Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik bölümününe girmeye hak kazandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER