Gündem
  • 29.11.2011 13:03

BACĞIŞ'TAN AVRUPA'YA KCK ELEŞTİRİSİ

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu'nun (AP) evsahipliğinde düzenlenen 67'inci Türkiye-AB Karma Paramento Komisyonu (KPK) toplantısında konuşan Bağış, ''Türkiye, 30 yıldır masum halka kurşun sıkan bir terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK sadece Türkiye'nin meselesi değil. Türkiye'den çok Avrupa'nın da meselesidir. Çünkü bizim vatandaşlarımızı belki mermilerle katlediyor olabilir ama sizin gençlerinizi de şu anda Avrupa'daki en geniş uyuşturucu ağına sahip, en geniş insan kaçakçılığı ağına sahip, en geniş suç çetesi ağına sahip bir yapıyla tehdit etmektedir. Sizin gençlerinizi de uyuşturucuyla zehirlemektedir, onları da katletmektedir'' şeklinde konuştu.
AB Bakanı Bağış, ''Düne kadar PKK'ya gösterilen müsamahanın bugün KCK'ya karşı gösterildiği, hatta AB ilerleme raporlarında KCK operasyonlarının eleştirildiği düşünüldüğünde bizim de bu süreci sizlerle daha açık konuşmamız gerektiğine inanıyorum'' diyerek Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 3 Ekim 2010 tarihinde katıldığı bir TV programında KCK'yı tanımlarken ''KCK yürütme kurulu başkanı Karayılan'ın kendisidir. KCK zaten PKK'nın adıdır. PKK adını KCK olarak değiştirmiştir'' şeklinde konuştuğunu aktardı.
Egemen Bağış, ''PKK, AB'nin terör örgütü listesinde yer alırken PKK'nın farklı bir adı olarak, şehir yapılanması olarak, paralel devlet mekanizması olarak ortaya çıkan KCK'ye operasyonlaırn eleştirilmesini ben Avrupa'nın tutarlığıyla çok inandırıcı bulamıyorum. Bana donunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinden bizim dostlarımız müttefiklerimiz kurtulmalıdır. Çünkü bu bana dokunmayan yılan bugün Avrupa'nın evinin içine girmiştir'' dedi.

-''Vizeleri kaldırmanız gerektiğini söylüyordum''-

Başmüzakereci Bağış, Türkiye'nin AB'den vizesiz seyahat talebini dile getirirken AB Genişleme Komiseri Stefan Füle'nin salona girdiğini görünce ''Stefan, vizeleri kaldırmanız gerektiğini söylüyordum'' diyerek milletvekillerini güldürdü.
Geçmişte Türkiye'nin de bazı yanlışlarıyla katkıda bulunduğu vize sorununun bugünün şartlarında artık çözülmesi gerektiğini belirten Bağış, ''Kaldı ki vize serbestisi Türkiye'nin AB ile imzaladığı anlaşmalardan kaynaklanan hakkıdır ve milletimize anasının ak sütü gibi helaldir. Avrupa Birliği ile yarım asırdır entegrasyon sürecinde olan, bugün birçok AB üyesi ülkeyi geride bırakan bir Türkiye'ye hala katı bir vize rejimi uygulanması AB açısından makul gerekçelerle açıklanabilecek bir durum değildir. Belize'nin, Paraguay'ın, Uruguay'ın, Sırbistan'ın ve Bosna Hersek'in vatandaşları AB üyesi ülkelere vizesiz gidip gelebilirken, AB ile bu kadar köklü ve tarihi bir birlikteliğe sahip olan Türkiye asla böyle bir muameleyi hak etmiyor'' ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:51

İLGİLİ HABERLER