Gündem
  • 14.1.2020 15:05

BAE tank verdi, Hafter saldırı hazırlığında

 Hafter saldırı hazırlığında! BAE tankları ulaştı

Son dakika haberi: Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynakların yaptığı son dakika açıklamasına göre, Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplanıyor. Askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynakların yaptığı son dakika açıklamasına göre, Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplanıyor.

Askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı.

RUSYA'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Moskova'da, Türkiye ve Rusya'nın ara buluculuğunda ateşkes ile ilgili çok sayıda görüşme gerçekleştirilmiş ve taslak bir metin hazırlanmıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı (UMH) Fayiz es Sarrac'ın metni imzalamıştı. Rusya'dan sabah yapılan ilk açıklamada, darbeci Hafter'in anlaşmayı imzalamayarak Moskova'dan ayrıldığı duyurulmuştu.

Rusya'dan yapılan yeni açıklamada, "Hafter ateşkes anlaşması konusunda iyimser ve müttefikleriyle görüşmesi 2 gün alacak" denildi.

AKAR VE ÇAVUŞOĞLU'DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Hafter'in ateşkesi imzalamamasına tepki veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hafter böyle devam ederse Berlin Süreci'nin anlamı olmaz" dedi.

 BM'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Hafter'in ateşkesi imzalamadan Moskova'yı terk etmesi ile ilgili bir açıklamada bulundu. BM, Libya'daki taraflardan ateşkese bağlı kalmalarını ve devam eden diplomatik çabalara destek olmalarını istedi.

Güncellenme Tarihi : 14.1.2020 15:10

İLGİLİ HABERLER