Gündem
  • 29.8.2020 16:28

BAE'ye resti çektik!.. Savaş uçaklarınızı düşürürüz

BAE'nin bu alçaklığına anında karşılık verdik. Deniz sularımıza ve Navtex alanımıza girecek uçaklarınızı sorgusuz sualsin düşürürüz..

Al-Quds Al-Araby Cuma günü bildirdiğine göre , Türkiye Doğu Akdeniz'de Türk egemenliğinin ihlal edilmesi halinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) uçağını düşürmekten çekinmeyecek .

El-Quds Al-Araby'ye konuşan bir kaynak, " Türk sularına veya Doğu Akdeniz'deki Girit adası yakınlarındaki Oruç Reis'in çalışma alanına yaklaşırsa herhangi bir BAE uçağını düşürmekten çekinmeyeceğiz " dedi .

Oruç Reis, Enerji kaynağı arama çalışmaları için Doğu Akdeniz'de seyreden Türk araştırma gemisi.

Kaynağa göre: “BAE, kendi boyutundan daha büyük bir rol oynamaya çalışıyor. Ateşle oynuyor. Kırmızı çizgileri ihlal ederse veya Türk sularına yaklaşırsa sert bir ders alır. "

Bu uyarılar, BAE'nin müttefiki Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı desteklemek için Girit'te konuşlandırılmak üzere bir dizi F-16 jeti ve diğer yolcu uçağını gönderdiği haberlerinin ardından geldi.

Yunan genelkurmay başkanı, BAE uçağının hazır olma durumunu artırmak ve savaş yeteneklerini geliştirmek için Yunan ve BAE hava kuvvetleri arasında işbirliği konusunda eğitilecek ortak askeri tatbikatlara katılacağını doğruladı.

Yunanistan genelkurmay başkanı, Yunanistan silahlı kuvvetleri ile BAE arasındaki "güçlü" iletişime dikkat çekerek, "Bu tatbikatlar iki ülke arasındaki ilişkilerin bir sonucu olarak geldi" dedi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye ve Yunanistan , Akdeniz'de son derece tehlikeli kabul edilen eşzamanlı askeri tatbikatlar gerçekleştirdi.

Tatbikatlar sırasında kitle medyası, üst düzey BAE savunma yetkilisi ile İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz arasında bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi ve Türkiye'nin bunu BAE'nin Türkiye'ye karşı İsrail'den destek isteme girişimi olarak açıkladığını belirtti.

Geçen ay, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar El Cezire'ye verdiği demeçte , BAE'nin Libya ve Suriye'ye zarar verdiğini ve Türkiye'nin bunu sorumlu tutacağını, BAE'yi teröristleri desteklemek ve diğer ülkelerin işlerine müdahale etmekle suçlayacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 29.8.2020 16:37

İLGİLİ HABERLER