Asayiş
  • 11.6.2014 16:18

Bağ evindeki kesik el cinayetinde 1 tahliye

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi'nde taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç'un bağ evinde öldürülmesi olayında, 2’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan kızın eski sevgilisi 22 yaşındaki Deniz Boyraz’ın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, baba 52 yaşındaki Ali Boyraz tahliye edildi.

Murat Erdoğan ve Gizem Tunç, geçen yıl 7 Eylül'de Erdoğan'ın dedesine ait Uzunmehmet Mahallesi'ndeki bağ evinde öldürülmüş halde bulundu. Evin yaklaşık 15 metre ilerisinde dikenlik alanda bulunan Gizem Tunç'un kesilen elleri ve kıyafetleri ile Erdoğan'ın üst kıyafetleri de alındı. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü'ne yeni kayıt yaptıran Gizem Tunç ve Murat Erdoğan'ın öldürülmesi ile ilgili Gizem'in eski sevgilisi, Murat'ın da yakın arkadaşı Deniz Boyraz, askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alındı. Deniz Boyraz'ın babası Ali Boyraz da çifte cinayetle ilgili gözaltına alındı. Baba- oğul çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 4’üncü duruşmaya tutuklu sanıklar Deniz Boyrak ve babası Ali Boyraz, avukatlar ve öldürülen Gizem Tunç’un annesi Gül Kapusuz, babası Mehmet Yunus Tunç, ölen Murat Erdoğan’ın annesi Dürdane Erdoğan ve yakınları katıldı.

Mahkemede önce tanıklar dinlendi. Tanıklardan 19 yaşındaki Emre Parlak,

Olay günü köpeğini gezdirmek amacıyla saat 23.00 sıralarında dışarıya çıktığını belirterek, “Maktül Murat Erdoğan’ın bağ evine 500-600 metre mesafede köpeğimi gezdirirken bir ara ‘Bırakın beni’ diye bir kadın sesi duydum. Fakat bulunduğum yer dağ olduğu için bunun ‘domuz’ sesi olabileceğini düşündüm. Merak etmediğim için gidip bakmadım, sonra oturdum sigara içiyordum. Gece yarısı ticari bir aracın Murat’ın bağ evinden aşağıya doğru gittiğini gördüm. Avcı olduğum için ormanın içine doğru gittim” dedi.

Tanık 23 yaşındaki Murat Emre Danışmaz ise olaydan bir hafta önce Deniz ile taksi durağının arka kısmında karşılaştıklarını belirterek, Bana, Murat ile Gizem arasında bir ilişki olduğunu öğrendiğini, Murat’a gidip zorla 200-300 bin liralık senet imzalatarak onun her şeyini alacağını anlattı. Ben de kendisine bu şekilde davranmaması gerektiği konusunda uyardım” dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından iddia makamı esas hakkındaki mütaalayı okudu. Mahkeme, Deniz Boyraz’ın tutukluluk halinin devamına, babası Ali Boyraz’ın ise dosya kapsamında dinlenen tanık beyanları itibarı ile üzerine atılı suçun vasfının değişmiş olma ihtimali sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ve tutuklamanın tedbir olması dikkate alındığından tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Tahliye kararı haberi üzerine Murat Erdoğan’ın annesi Dürdane Erdoğan, “Utanmadan nasıl konuşuyorsunuz? Köpekler. Ben zaten ölmüşüm” diye tepki gösterdi.

Adliye çıkışında ise Gizem Tunç’un babası Mehmet Yunus Tunç, “Cinayeti oğlu ve babası birlikte işledi” diyerek tepkisini dile getirdi.
Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:17

İLGİLİ HABERLER