Dünya
  • 30.10.2019 16:34

Bağdadi'nin muhbirine büyük ödül

ABD'nin DAEŞ elebaşı Bağdadi'yi bir muhbir yardımıyla öldürdüğü ve başına konan ödülün sahibi olabileceği ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın ölümünü flaş bir şekilde tüm dünyaya duyurduğu Bağdadi operasyondan çarpıcı detaylar gün yüzüne çıkıyor. ABD'nin Bağdadi'yi bir muhbir yardımıyla öldürdüğü ve başına konan ödülün sahibi olabileceği ileri sürüldü.

ABD tarafından öldürülen eli kanlı terör örgütü DAEŞ elebaşı Ebubekir Bağdadi operasyonunda yeni bir bilgi ortaya çıktı.

Amerikan Wastington Post Gazetesi, DAEŞ elebaşı Bağdadi’nin yerinin “Sunni bir Arap“ tarafından ihbar edildiğini, ihbarcının ailesini öldürdükleri için örgütten nefret ettiğini yazdı.

Evin inşaatında çalıştı

Habere göre, operasyonun yapıldığı ve Bağdadi'nin kaldığı evin inşaatında da çalışan ihbarcı 25 milyon dolarlık ödülün tamamını veya bir bölümünü alabilicek.

Washington Post'ta bugün yer alan haberde, ABD özel tim elemanları, “Bağdadi’ye yardımcı olan hatta Suriye’deki evin inşaat çalışmalarına nezaret eden, örgüt içinden, son deredece iyi yerleştirilmiş bir muhbir” sayesinde operasyonu yaptı.

Gazeteye bilgi veren yetkililere göre, muhbir, Bağdadi’nin saklandığı ev hakkında çok ayrıntılı bilgi sahibiydi, evdeki sığınakların yerlerini dahi biliyordu.

Habere göre, muhbir operasyon yapıldığında bölgedeydi ve iki gün sonra ailesiyle birlikte oradan ayrıldı. Muhbirin, Bağdadi’nin kellesi için duyurulan 25 milyon dolarlık ödülün tamamını veya bir kısmını da alacağı ifade ediliyor.

"İç çamaşırından tespit edildi"

ABD'nin operasyonuyla öldürülen DAEŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin kimlik tespitine dair de iddialar ortaya atılmıştı. Buna göre takibe alınan kişinin Bağdadi olduğu iç çamaşırı üzerinde yapılan DNA testiyle kanıtlandığı belirtilmişti.

Güncellenme Tarihi : 30.10.2019 16:32

İLGİLİ HABERLER