Dünya
  • 31.5.2004 00:06

BAĞDAT'TAKİ SALDIRIDA 2 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ, 3 KİŞİ KAÇIRILDI

BAĞDAT - Irak'ın başkenti Bağdat'ta kimliği belirsiz kişilerce 3 araçlık bir konvoya düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Saldırganların, araçların içinden çıkardıkları 2 ya da 3 kişiyi kaçırdıkları bildirildi.


Görgü tanıkları, Bağdat Havaalanı'na giden yolda meydana gelen olayda, 5 ya da 6 kişi olan saldırganların konvoya üst geçitten ateş açtığını açıkladı. Ateş açılmasıyla araçlardan 2'sinin çarpıştığı, saldırganların araçlardan çıkardıkları 2 ya da 3 kişiyi kaçırdıkları belirtildi. Olay yerinde toplanan bölge sakinlerinin ise 2 aracı ateşe verdikleri ve polisle aralarında çatışma çıktığı bildirildi.
Konvoydaki araçların koalisyon yönetimi tarafından kullanıldığı belirtilirken, polis yetkilileri ölenlerin Iraklı olduğunu açıkladı. Ölenlerden birinin konvoya çok yakın seyreden bir aracın sürücüsü olduğu kaydedildi. Saldırıya uğrayan şahısların koalisyon ya da koalisyonla iş yapan şirketlerin personeli olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.


Saldırganların 2 ya da 3 kişiyi kaçırdıkları belirtilirken, yaralıların cesetlerle birlikte El Şavla bölgesindeki El Nur Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındıkları kaydedildi. Yaralıların arasında 1 hamile kadın ile 2 çocuğun bulunduğu açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER