Gündem
  • 30.4.2007 14:22

BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLLERİNDEN SEÇİM ÇAĞRISI

Bağımsız milletvekilleri Hakkı Akalın, Ersoy Bulut ve Mustafa Sayar, cumhurbaşkanı seçiminin ertelenmesini, seçim ve siyasi partiler yasalarının düzeltilerek, bir an önce erken genel seçime gidilmesini istediler.
     İzmir Milletvekili Akalın, Mersin Milletvekili Bulut ve Amasya Milletvekili Sayar'la birlikte Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'ye yönelik tavırlar, alınan kararlar ve bölgede gerçekleştirilen kabul edilemez eylemlerin, ulusun bölünmezliğini tehdit ettiğini belirtti.
     Bu büyük tehdidin, cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle adeta unutulduğunu söyleyen Akalın, ''Süleymaniye çuvallarına ve aczin utancına'' ebediyen son vermenin zamanının geldiğini gören Türk ulusunun, İstiklal Savaşında olduğu gibi yeniden ayağa kalktığını, milyonlarla meydanları doldurduğunu kaydetti.
     Akalın, ''Zillete ve felakete seyirci kalan, seçime gün sayan, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanının defalarca yaptıkları uyarıları dikkate almayan ve milyonların sokağa dökülmesine yol açan hükümetinin, Türkiye'nin, bugünü, yarını ve rejimini korumada duyarsız kaldığını'' savundu Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER