Gündem
  • 15.5.2013 23:22

Bağış: Avrupa'da herkes ‘CHP’dir ne yapsa yeridir’ diyor...

Başbakan Erdoğan’a ABD ziyaretinde eşlik eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak basın toplantısında bulunduğu Sosyal Demokratlar Grubu Başkanı Hannes Swoboda ile ikili görüşmesinin iptal edilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu duruma son derece üzüldüklerini ifade eden Bağış, “Sayın Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yine adresi şaşırmış. Gücünü alması gereken Türk milletiyle duygularını paylaşacağına Avrupa’daki parti kardeşleriyle buluşmaya Avrupa Parlamentosu’ndaki sosyalistlerle görüşmeye giderken oradan da yine ters bir rüzgarla geri dönmek durumunda kaldı. Gerçekten Türkiye’nin ana muhalefet liderinin düştüğü durum hepimizin yüreğini burkuyor, üzülüyoruz. Çünkü sonuçta o da yine Türkiye’yi temsil ediyor ve düştüğü durum, kendisini düşürdüğü durum gerçekten çok hazin bir durumdur” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun her geçen gün kontrolü kaybettiğini ifade eden Bağış, “Sayın Kılıçdaroğlu artık gerçekten kontrolü kaybetmiş durumdadır. Yani Sayın Başbakanımızı tutup da eli kanlı bir diktatörle günde ortalama yüz, yüz elli kişiyi öldürten bir zihniyetle, Esad’la aynı kefeye koyması zaten terazisinin şaştığını artık ortaya koymuştur. Sayın Kılıçdaroğlu bugün kendi partisinin de bağlı olduğu sosyal demokratların Avrupa’daki en üst makamdaki liderlerinden biri tarafından reddedilmiş olmasıyla her halde artık biraz daha siyasetini gözden geçirecektir. Yani hep Türk milletinin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefet mahkumu olmakla kalmadı, hem de Avrupa tarafından da artık dışlanmaya mahkum bırakıldı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir kez daha kendi duruşunu gözden geçirmesi gerekir. Tutup Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına laf edeceğine önce kendisi eli kanlı diktatör Esad’ı kınasın. Önce o göbek bağlarını bir kessin, ondan sonra Türkiye’nin dış politikasıyla ilgili görüş ortaya koysun. Brüksel’de herhalde düştüğü durum ona bir ders olmuştur diye ümit ediyorum” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun gördüğü tepkiyi bekleyip beklemediği şeklindeki soruya ise Bağış, “Aslında hiç şaşırmadım. Çünkü son dönemlerde bizim görüştüğümüz Avrupa’daki birçok siyasetçi bile konu CHP’ye geldiği zaman, ‘CHP’dir ne yapsa yeridir’ demeye başlamışlardı” yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu’nun düşünce özgürlüğü ile ilgili sözleri üzerine de açıklama yapan Bağış, “Düşünce özgürlüğünün en önemli platformu olan AB’nin Avrupa Parlamentosu’nun en üst liderlerinden bir tanesi Sayın Svoboda gerekli tepkiyi ortaya koyarak verdi. Yani Sayın Kılıçdaroğlu herhalde Türkiye’de olduğu gibi geleneği orda yürütmeye çalıştı. Kendisine karşı çıkanların hemen düşünce özgürlüğüne karşı olduklarını iddia etmeye kalkıştı. Ama bu sefer tutmadı. Türkiye’de tutmadığı gibi, Brüksel’de de tutmadı. Yanlış hesap Bağdat’tan da döner, Brüksel’den de döner, Washington’dan da döner, Sayın Kılıçdaroğlu’nun gördüğü gibi Ankara’dan, Diyarbakır’dan, Malatya’dan, Sivas’tan da dönüyor, İstanbul’dan da dönüyor. Sayın Kılıçdaroğlu kendi İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunda içinde yaşadığı ilçenin adını bilmiyordu. Onu karıştırıyordu, oy kullanmayı beceremiyordu, Somali’ye gidiyorum diyip Kenya’ya gidip geliyor, hesap kitap hatası yaparak devamlı yanlışlarıyla insanlara Nasrettin Hoca’dan sonra en çok güldüren toplumsal kahramanlardan biri haline geldi. Sayın Kılıçdaroğlu, gerçekten biz arasak daha iyi bir muhalefet lideri bulamazdık” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER