Gündem
  • 28.9.2011 15:16

BAĞIŞ: "VİZEDE RAHATLATICI AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

SERTAÇ AKTAN
Egemen Bağış, yoğun görüşmeler gerçekleştirdiği Strazburg'da ilk önemli açıklamalarını yaptı. Görüşmelerinin zamanlamasına dikkat çeken Bağış, dün KKTC'ye yaptığı ziyaretten sonra bugün Avrupa Parlamentosu'na (AP) gelip son gelişmeleri değerlendirme imkanı bulmanın önemine işaret etti. Bakan Bağış, Rum kesiminin her zaman olduğu gibi bir karalama kampanyasıyla hareket ettiğini ve Akdeniz'de yaşanan olayların sorumlusu olarak Türkiye'yi gösterme çabalarına doğru yerde ve doğru zamanda cevap verme imkanı bulduklarını ifade etti.
Bağış, "Şunun mesajın altını çiziyoruz; Türkiye'nin yaptıkları aslında Rum kesiminin yaptıklarına bir reaksiyondur. Rum kesimi bu tartışmaları başlatmıştır ve bu tartışmalar aslında Rum kesiminin kapsamlı barış çabaları devam ederken tamamen bir provokasyon ve süreci baltalama çalışmasıdır. Bunu da burada gündeme getiriyoruz" diye konuştu.
İçişleri Komiseri Cecilia Malmström ile olan görüşmesinde ise Bağış, vize konusunu ele aldıklarını anlatarak, Türk vatandaşlarının lehinde yeni gelişmeler olabileceğini ve bunların bugün Malmström tarafından açıklanabileceğini söyledi. Bağış, "Bir takım olumlu adımların atılabilmesi için kendisini ikna edebildiğimizi zannediyorum. Bugün öğleden sonra bu konularda bazı açıklamalar yapmasını bekliyoruz. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının AB ülkelerine gidebilmesi yönünde karşılaştıkları vize sıkıntılarına artık bir rahatlama getirecek bir adım atılması yolunda bazı açıklamaları kendisinin yapmasını ümit ediyoruz" dedi.
Tüm bunların yanı sıra temaslarında Türkiye'deki reform ve ilerleme sürecini de anlattıklarını söyleyen Egemen Bağış, çıkacak Türkiye raporunun objektif olabilmesi için Türkiye'deki son gelişmeleri paylaşma imkanı bulduklarını kaydederek bugün de tarihi bir antlaşmaya imza koyacaklarını belirtti. Avrupa Komisyonu'nda Türk uzmanlarının görevlendirilmesi için mutabakat metni imzalayacaklarını anlatan Bağış, sekiz Türk uzmanın Komisyon'da çalışmaya başlayabileceğini ve bunun Türkiye'nin AB'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulaması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER