Gündem
  • 13.5.2013 13:50

Bağış'tan, Kılıçdaroğlu'na çağrı...

ANTALYA - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Sayın Kılıçdaroğlu, bugüne kadar pek yapamadı ama bugün artık en azından şu Esed zulmünü kınasın, Esed diktatörlüğünü kınasın" dedi.
     Bağış, 2016 yılında düzenlenecek dünyanın botanik EXPO'su Antalya EXPO 2016 Ajansı bürosunu ve Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.
     Bağış, ziyarette yaptığı konuşmada, Reyhanlı ilçesinde yaşanan terör saldırısını hatırlatarak, bu saldırının sadece Reyhanlı ilçesine değil, Türkiye'nin birlik, beraberlik dokusunun güçlenmesine, demokratikleşmesine, şeffaflaşmasına, müreffeh olma idealine yapıldığını söyledi.
     Saldırıların Başbakan Erdoğan'ın belirttiği gibi bir provokasyon çabasının tezahürü olduğunu vurgulayan Bağış, "Ama biz bu provokasyonlara hiçbir şekilde gelmeyeceğiz. Biz, bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz. Tam aksine bin yıla aşkın bir süredir devlet olmanın bilinciyle bu süreci yakından takip edeceğiz, bununla bütün analizleri tamamladıktan sonra yapılması gerekeni, yapılması gerektiğinde yapacağız. Bundan herkes müsterih olsun" diye konuştu.
    
     -CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslendi-
    
     Bakan Bağış, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bugün Reyhanlı ilçesini ziyaret edeceğini belirterek, bir çağrıda bulunmak istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in zulmünü kınamasını isteyen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Sayın Kılıçdaroğlu, bugüne kadar pek yapamadı ama bugün artık en azından şu Esed zulmünü kınasın, Esed diktatörlüğünü kınasın. Çünkü gerçekten çevredeki bazı ülkelerin Türkiye'nin kalkınmasından duyduğu rahatsızlığı ben anlayabiliyorum ama Türkiye'nin muhalefeti bile olsa kendi siyasi varlıklarının, kendi siyasi partilerinin, kendi siyasi liderlerinin bu konuda ortaya koyduğu kafa karıştırıcı durumdan da endişe etmeye başlıyorum. O yüzden de sayın Kılıçdaroğlu, bugün madem ki Reyhanlı'ya gittiniz, o kadar insanların acısını yakından görmek istediniz, bari bugün yüreğinizi biraz daha güçlendirin ve şu katili, zulümle abad olabileceğini zanneden diktatörü kınayın, uluslararası topluma da bir mesaj verin."
    
     -"Kimyasal silah kullansa ne fark eder"-
    
     Suriye'de yaşanan olayların insanlık dışı bir katliam olduğunu ifade eden Bağış, Reyhanlı'daki patlamada herkesin yüreğinin yandığını, Suriye'de ise buna benzer onlarca patlama yaşandığını söyledi.
     Suriye'de günde ortalama 100 ile 150 kişinin kendi devleti tarafından katledildiğini öne süren Bağış, "Bazı ülkelerde (Acaba bunlar kimyasal silah kullanıyor mu kullanmıyor mu tartışması başladı. Ben Antalya'dan, medeniyetlerin beşiği olan güzel şehrimizden bir soru sormak istiyorum. Kimyasal silah kullansa ne fark eder, konvansiyonel silah kullansa ne fark eder- Günde 150 kişiyi öldüren diktatörle dünya karşı karşıya ve hala sessiz. Biz buna sessiz kalmayacağımızı ilk günden ortaya koyduk. Nasıl ilk günden itibaren 'Kaddafi gitmelidir, Mübarek gitmelidir" dediysek, 'Esed gitmelidir' dedik ve Esed'in bir an evvel gönderilmesi için uluslararası camiaya çağrıda bulunduk" diye konuştu.
     Türkiye olarak yaşananlara sessiz kalmadıklarını anlatan Bağış, ülkedeki bütün siyasi aktörlerinin de bu konuda doğru olanı, vicdanlarının sesini dile getirebilecek cesareti bulmaları temennisinde bulundu.
     Bakan Bağış, Erzurum'a atanan Vali Altıparmak ve ekibine Antalya'ya yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER