Gündem
  • 13.3.2009 17:46

BAHÇELİ : BAŞBAKAN SİYASETİ KİRLETİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devletin tüm imkanlarını acımasızca kullanarak seçimlere hazırlandığını belirterek, “Bugüne kadar hiçbir başbakan, devlet imkanlarını bu kadar parti ve partinin de ötesinde kendisinin ihtirasına kurban etmemiştir. Siyaseti kirletiyor. Siyasi kültürü yozlaştırıyor” dedi.
Geceyi Palandöken Dağı’ndaki Dedeman Ski Lodge otelde geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cuma namazı için tarihi Ulucami’ye gitti. Cuma namazı çıkışında halkı selamlayan Bahçeli, cami derneğine 50 lira yardımda bulundu. Daha sonra partisinin İstasyon Meydanında düzenlediği mitinge katılan Devlet Bahçeli, burada yaklaşık 12 bin kişilik coşkulu kalabalığa seslendi.
Yerel seçimlerin önemsenmesi gerektiğini anımsatan Bahçeli, seçmenin mutlaka sandığa gitmesini istedi. MHP’li sandık görevlilerinin oy sayımına kadar sandık başından ayrılmamalarını isteyen Bahçeli, kaybedilen oyların ülke için önemli kayıp olduğunu savundu.

TOKİ'NİN SANAL AÇILIŞLARI
Türkiye’de seçime katılan 19 siyasi partinin demokratik bir yarış içinde olması gerektiğini belirten Devlet Bahçeli, şunları söyledi:
“Adil bir seçim hazırlığı olabiliyor mu? Erzurum’a da gelecektir sayın Başbakan. Geldiği zaman göreceksiniz, devletin iki tane uçağı birisi Ata diğeri Ana uçağı. Bunlardan birisine biniyor ve miting yapacağı ile gidiyor. Orada bir helikopter bekliyor. Ne olur ne olmaz diye. Daha kestirme olur diye helikopter bekletiliyor. Başbakanlığın bütün makam arabaları, cumhuriyet otobüsü orada. Bir yerde başbakan iniyor cumhuriyet otobüsüne biniyor başlıyor halkı selamlamaya. TOKİ’nin sanal açılış törenlerinde bir kürsü ve TOKİ tarafından serilen kırmızı halılar. Hiçbir siyasi parti başkanı ve başbakan, devlet imkanlarını bu kadar parti ve partinin de ötesinde kendisinin ihtirasına kurban etmemiştir.”
Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kürsüde palto ile volta atmasını eleştirirken de “Kürsüye çıktığında omuzunda bir palto geniş bir kürsü mekanında bir o tarafa, bir bu tarafa volta atıyor. Sol tarafa volta attığında CHP’ye, sağ tarafa volta attığında MHP’ye çatıyor. Siyaseti kirletiyor. Siyasi kültürü yozlaştırıyor, söylemleri çirkinleştiriyor. İftiralar ve karalamalarla siyasi üstünlük sağlama çabası içinde oluyor” diye konuştu.

“BAŞBSAKAN, HADDİNİ BİL”
Erdoğan’ın okuduğu şiir yüzünden villa gibi bir cezaevinde 4 ay kaldığını, sonra da tek başına iktidar oldukları 58'inci hükümeti Abdullah Gül'ün kurduğunu hatırlattı. Milletvekili olamayan Erdoğan’ın ‘karanlık ilişkiler’ sonucu önce milletvekili, ardından Başbakan yapıldığını kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Böyle bir konumda bulunan bir kişinin 40 yıllık mücadele vermiş, ülke için canını vermiş bir siyasi partiye dil uzatması mümkün değildir. Böyle şey olmaz. Sayın Başbakan haddini bil. Ne konuştuğunu bil. Söz ağızdan çıkmadan sen söze, söz ağızdan çıktından sonra söz sana hakim olur. Kürsüye çıkıp ortamı germenin çatışma ortamından beslenerek siyasette uzun ömürlü olamayacağın anlaşılacaktır. Bugünkü AKP yönetimi, Türkiye’yi yönetirken MHP’yi ‘iktidardan uzaklaştı kaçtı’ diye suçlarken, millet hür iradesini kullanırken senin başvurduğun odaklar ne dediler ki; ‘ekonomide sat kurtul’, ‘milli meselelerde ver kurtul’ yaptın. Yandaşlarını zengin ettin, vatandaşların fukara oldu. Bugün Türkiye budur.”
Bahçeli konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın iki de bir ‘Dışarı da bir kriz var. Kriz bizden kaynaklanmadı’ dediğini belirterek, “Kriz Türkiye’yi sarmaya başlamış. Bir takım toplumsal cinnetler, kişisel intiharlar, bir takım toplantılarda feryat eden vatan evlatları, bunlar neyin göstergesi?” diye sordu.

“BOZKURDUN NEFESİ ENSENDE OLACAK”
Kriz için gerekli önlem alınmadığı taktirde devletin bekası, güvenlik ve sosyal sorunları birçok çevreler tarafından çok daha istismar edilerek, önemli sıkıntılar ortaya çıkabileceğini hatırlatan Bahçeli, “Başbakan olarak sizin göreviniz birleştirici, kaynaştırıcı olmaktır. Bin yıllık kardeşliği devam ettirmektir. Açlık, adaletsizlik, asayişsizlik ve ahlaksızlıkla mücadele etme olmalıdır. Yokluk, yolsuzluk, yabancılaşmaya karşı olmaktır. Her evde bugün patlamaya hazır sosyal bir dinamit var demektir. Bu dinamitlerin fitilleri ateşlenmeye başlanırsa, Türkiye’deki kavgaları herkes tahmin etmelidir” diye konuştu.
Devlet Bahçeli, konuşmasının son bölümünde MHP’nin iktidara gelmesi halinde AKP’nin yaptıklarından hesap soracaklarını bilhdirdi. Bahçeli, “Sayın Başbakan ensende her zaman Bozkurt’un nefesi olacaktır. Bunun hesabını vereceksin. Hem de adelet önünde vereceksin” diye konuştu.
Bahçeli, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Kamil Aydın ve ilçe belediye başkan adaylarını halka tanıttı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:15

İLGİLİ HABERLER