Gündem
  • 5.3.2009 20:17

BAHÇELİ : BAY BÖLEN OLMAYA HEVESLENME SAYIN BAŞBAKAN

AFYONKARAHİSAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Hükümet, hiçbir siyasi partiye nasip olmayan sayısal çoğunlukla iktidar olmasına rağmen iktidar yetkisini doğru dürüst kullanamamış ve Türkiye'yi 6 yıl sonra kuşatılan, kriz içinde yasayan bir ülke haline getirmiştir'' dedi. 

Bahçeli, partisince Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingdeki konuşmasında, AK Parti hükümetinin devletin tüm imkanlarını kullanarak seçime gittiğini ileri sürdü. 

Hükümetin çok yönlü bir kışkırtma içinde Türkiye'yi ayrımcılığa ve gerilime sürüklediğini iddia eden Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: 

''Hükümet, Türkiye'de bir gerilim stratejisi uygulayarak, çok yönlü bir kışkırtma, ayrımcılık, kutuplaşma, cepheleşme, kavga ve çatışmayla oy oranını pekiştirmeye ve böylece iktidarını devam ettirmeye gayret gösteriyor. 

Başbakan'a sesleniyorum, bu çirkin, hakaret dolu, hor görücü yaklaşımlarla siyaseti çürütme. Siyaseti kirletme. Böyle bir yere varman mümkün değil. Büyük bir imkanı ve 6 yıla aşkın bir dönemi heba eden Başbakan, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit edecek hatalarla dolu bir yönetimi ısrarla sürdürmek istemektedir. Gerilim stratejisiyle bir yere varılmaz. Ülkeyi cephelere ayırmakla, kutuplaşmayla bir yere varılmaz, Kavga ve kaosla Türkiye yönetilmez. Bugün ülkemizde bunların açık işaretini görüyoruz. İnananlar, inanmayanlar, ilericiler, gericiler, İslam'ı istismar edenler, laikliği istismar edenler, laik olanlar, antilaik olanlar seklinde keskin hatlarla ayrışmaya doğru yönelen bir Türkiye görmekteyiz. Bu gidişat doğru değildir. Bu halkın arasında yaygınlaştıkça, halkın arasında keskinleştikçe, bu ülkede barıştan ve huzurdan, refahtan bahsetmek mümkün olmayacaktır.'' 

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda ayrımcılığı pekiştiren konuşmalarına devam ettiğini, bu konuşmaların bir Başbakana yakışmadığını öne sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Başbakan, (bazı partiler, Sivas'tan öteye gidemiyor) diyor. Ne demektir bu Sayın Başbakan? Sivas neresidir? Sivas'ın ötesi neresidir? Bazıları da (Batman'dan bu tarafa gelemiyor) diyor. Başbakan önce aklını başına al. Konuştuğun sözün nereye gidebileceğini bil. Hiç bir partiyi Türkiye'nin içinde bir hat çekerek bölgesel partiler haline dönüştürmek, birleştirmeyi, devleti huzurla yönetmeyi anayasal görev kabul etmiş olan bir siyasi iktidara, özelikle de Sayın Başbakan'a yakışmaz. 

Sen 'bay bölen' olmaya heveslenme Sayın Başbakan. Türkiye'de bölünmeyi kimse istemiyor. Bin yıllık kardeşliği kimse bozmak istemiyor. Ancak sende bir rahatsızlık var. Sende bir huzursuzluk var. Sende bir ruh hali var. Önce Türkiye'yi 36 etnik gruba bölüyorsun. Nereden bölüyorsun? Türkiye'de 36 etnik grubu sayacağına Türk milletinin birliğinden neden bahsetmiyorsun? Bazı dış ülkelerde Türkiye'yi bölmek için Sivas'tan bu yana doğru bir harita çizenler var. Yoksa onların tesirinde ve kontrolünde olarak mı bunu böyle konuşuyorsun? Sayın Başbakan ne yaparsan yap, hangi fitneyi, hangi fesadı, hangi ayrılık tohumlarını ekersen ek sana önce AKP'liler sonra Türk milleti müsaade etmeyecektir.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:31

İLGİLİ HABERLER