Gündem
  • 30.3.2010 14:47

BAHÇELİ : BU İKTİDARI YOLLAMAK SİYASİ NAMUS MESELESİ

TBMM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ekonomisinin mevcut siyasi yönetimden kurtulmadıktan sonra insanları mutluluk ve esenliğe ulaştıramayacağını belirterek, ''Bu iktidarı geldiği yere geri göndermek bizim için siyasi bir namus meselesidir'' dedi.
Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat'' adı altında başlattıkları toplantının ikincisini geçen hafta Şanlıurfa'da gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP'nin, ülkenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine gidemediğini iddia ettiğini belirterek, ''Hatta daha da ileri gidilmiş, PKK'nın oluşturmayı hedeflediği ihanet sınırları dile getirilip kafalarda Sivas-Gavurdağı hattı icat edilerek ötesine gidemeyeceğimiz bile söylenmiştir. Baştan beri üzerinde oynanan oyunların farkında olan Milliyetçi Hareket, bu tahriklere asla kapılmamış, çekilmek istenen tuzaklara düşmemiştir. Yöreye yapacağı ziyareti, bir meydan okumaya dönüştürmeden, bir çatışma ve gerginliğin parçası haline getirmeden, zamanını ve mekanını inisiyatifine alarak geçtiğimiz hafta yerine getirilmiştir'' diye konuştu.

-MARDİN'DEKİ TOPLANTI-

Londra merkezli bir kuruluşun organizatörlüğünde Mardin Artuklu Üniversitesinde düzenlenen konferansın muhtevasına ve konuşmacıların kimliklerine dikkati çeken Bahçeli, din adamı veya din uzmanı oldukları ifade edilen şahısların bir araya gelmelerinin herkesi kuşkuya sevk ettiğini söyledi.
Toplantıda, ''cihat fetvası'' denilen tarihi mesajın içeriğinin görüşüldüğünü belirterek, içeriğin kendi konuları olmadığına değinen Bahçeli, ''Ancak, eğer bundan 7 yüzyıl önce cihadı meşru gören bir fetvayı ortadan kaldırmak için, bir yerlerden gelen bazı şahıslar ülkemizde toplanıyor ve din adına da karar verdiklerini iddia ediyorlarsa, bu konuda bizim de aklımıza gelen sorular şunlar olacaktır; bu konferans için dünyanın başka kentleri ve üniversiteleri dururken neden Türkiye, neden Mardin ve neden Mardin'deki üniversite seçilmiştir? Mardin'de buluşarak, bundan asırlar önce bir İslam bilgini tarafından verilmiş bir fetvayı değiştirmeye çalışanlar, bu yetkileri din adına kimden almışlardır?'' diye sordu.
Konuya, YÖK ve Diyanet İşleri Başkanlığının nasıl bir açıklama getireceğini beklediklerini söyleyen Bahçeli, ''Bu toplantının gerçek anlamı ve hükümetle ilişkisi de; tıpkı İstanbul'da Ermeni tezlerini destekleyen üniversite toplantılarında olduğu gibi, tıpkı Erbil'de Peşmergelerle kucaklaşarak açılımın kurdelesinin kesilmesi gibi çok yakında gün ışığına çıkacaktır'' dedi.

-''SİYASİ NAMUS MESELESİ...''-

AK Parti hükümetinin, ''hukuktan ekonomiye, sanattan spora, kültürden sağlığa kadar hemen her alanı kendi siyaset laboratuvarında kobay olarak kullanmış ve hesaplaşmadık, tarumar etmedik değer bırakmadığını'' ileri süren Bahçeli, işsizlik, yoksulluk ve sefaletin, vatandaşları perişan ettiğini söyledi. Bahçeli, şöyle devam etti:
''Türkiye ekonomisi, bu iş bilmez, kararsız ve son derece başarısız olan siyasi yönetimden kurtulamadıktan sonra gün yüzü göremeyecek ve insanımızın hakkı olan mutluluk ve esenliğe asla ulaşamayacaktır. Şu hususun altını kararlılıkla çizmek isterim ki; bu iktidarı geldiği yere geri göndermek bizim için siyasi bir namus meselesidir. Ve bunu yapacak olan kadro ve inanç ise Üç Hilal'de bir araya gelmiştir.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:16

İLGİLİ HABERLER