Gündem
  • 5.6.2014 19:48

Bahçeli Cumhurbaşkanlığı adaylığına noktayı koydu

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Başkanlık Divanı, MYK ve il başkanları toplantısında, genel başkan olarak hiçbir şart altında cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir düşünceye sahip olmadığımı arkadaşlarımla paylaştım' dedi.

MHP Genel Başkanı  Bahçeli, "çatı aday" arayışları kapsamında Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Bahçeli, cumhurbaşkan seçim sürecini değerlendirmek amacıyla bir dizi ziyaretler yaptıklarını belirterek, cumhurbaşkanı seçimlerini çok önemsediklerini söyledi. Seçimlerin siyasi krizlerin habercisi olduğunu ya da krizler yaşanmasına sebep olduğunu ifade eden Bahçeli, "Geçmişteki gelişen olaylardan dersler çıkartılması ve Türkiye'nin bir kaosa bunalıma sokulmadan cumhurbaşkanımızın seçiminin gerçekleştirilmesinde yarar olduğu kanaatindeyiz" dedi. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı olarak kendisinin ve İlhan Kesici'nin isminin geçtiğinin belirtilmesi üzerine, ziyaretlerinde "kişilendirmeler" bulunmadığını belirterek, "Sorularla bizi kişilendirme aşamasına çekmenizi doğru bulmam. Ama MHP Genel Başkanı olarak, cumhurbaşkanlığı sürecinin başladığı günde partimizin icra organı olan Başkanlık Divanı, genel kuruldan sonran sonra en önemli yürütme kurulu kabul ettiğimiz MYK ve teşkilatlarımızın omurgası diye nitelendirdiğimiz il başkanları toplantısında, genel başkan olarak hiçbir şart altında cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir düşünceye sahip olmadığımı arkadaşlarımla paylaştım. Kim nerede ne yazarsa yazsın ülkücü hareket verdiği sözün arkasında durur. Bunda değişik ortamlardan etkilenmez" diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:27

İLGİLİ HABERLER