Gündem
  • 11.1.2022 13:08

Bahçeli : Demokrasi düşmanlarının Sayın Cumhurbaşkanımızı göndermeye gücü asla yetmeyecektir

Bahçeli muhalefetin erken seçim çağrılarına tepki göstererek "Dün hedef Bülent Ecevit'ti, bugün Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kurgu aynıdır. Demokrasi düşmanlarının Sayın Cumhurbaşkanımızı göndermeye gücü asla yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'nin TURKOVAC aşısına ilişkin açıklamaları nedeniyle de "Bu örgüt koronavirüsün Omicron varyantı gibidir. Türk Tabipler Birliği bugün değilse ne zaman kapatılacaktır?" dedi.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar...

Değerli milletvekilleri grup toplantımıza başlarken hepinizi hürmetle selamlıyorum. Şehitlerimizi Allah'tan rahmetler, yaralı askerlerimize de şifalar arz ediyorum.

Türk milleti terör örgütlerinin kanlı saldırılarına bağ eğmeyecektir. Teröristler tüm insanlığın ortak can düşmanıdır. Terörizmin hiçbir şekli masum değildir, meşru değildir. Terör sorunu ülkemizin henüz kabuk bağlamamış yarasıdır. Sınırlarımız, dağlarda, şehirlerde, belediyelerde, bürokrasilerde ve gazi Meclis'te bölücü teröristleri temizlemedikten sonra güvende olamayız. Milli birliğimiz buna bağlıdır.

"BİZ TBMM'DE TERÖRİST İSTEMİYORUZ"

Bayrak inmesin diye yavrularını mezara indiren şehit analarına ve babalarına vefa borcumuzu ödemek zorundayız. Biz, TBMM'de terörist istemiyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren HDP'yi Türk siyaset hayatında 1 saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. Mehmetlerimize kurşun sıkan hainlerle düşüp kalkacaklar, sonra da karşımıza geçip demokrasi, özgürlük, insan hakları ezberlerini utanmadan, sıkılmadan arka arkaya sıralayacaklar. Bu ne pişkinliktir!

22 Mart 2016 tarihli Meclis Grup Toplantımızda açıkladığım, şu anda devam eden muazzam mücadele sürecine bir nebze de olsa katkı vereceğini umut ettiğim sekiz maddelik terörle mücadele önerilerimizi tekraren sizlerle ve aziz milletimizle paylaşmaktan bahtiyarlık duyacağım:

1- Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir.

Zaman ve mekân üstü, tarihsel perspektiften beslenen yüksek akıl ve algı gerektirmektedir.

Önce olanı, olmuşu ve olacağı bütüncül ve derinlikli yorumlayan yüksekten ve analitik bakış demek olan “terörizmle mücadele vizyonu” geliştirilmelidir.

2- Terörle mücadele terörün inisiyatif ve ön aldığı süreçte her ölümden sonra gösterilen günlük tepkiler değildir.

Güncellenme Tarihi : 11.1.2022 12:55

İLGİLİ HABERLER