Gündem
  • 31.5.2013 17:54

Bahçeli’den 3. köprüye isim önerisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, temeli atılan 3. köprünün ardından yaşana isim tartışmalarına öneride bulunarak, “1. köprü Cumhuriyetimizin temsili, 2. köprü Osmanlı’nın temsili, 3. köprü de Selçuklu’nun olsun diye düşünürüm. Onun için son günlerde 1071’e karşı da çok sempati duyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sultan Alparslan’ demesinde bir mahsur görmem” dedi.

 Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, Taksim Gezi Parkı’nda 2 gündür devam eden olaylar hakkında değerlendirmede bulundu. İstanbul’da Gezi Parkı olayları ve o olaylar üzerinden meydana gelen şiddete dayalı gelişmelerin Türk toplumunu oldukça rahatsız ettiğini belirten Bahçeli, Türkiye’de şiddet yoluyla bir eylem koymak suretiyle karşı düşüncelerini veya yandaş görüşlerini savunmak bir alışkanlık haline gelmiştir. İstanbul halkı kendi bir bölüm itibariyle bu gezi parkı üzerinde karşı bir görüş olmuş olabilir. Ancak siyasi iktidar emniyet güçleri aracılığıyla aşırı derecede şiddet kullanmayı devam ettirmesi çok doğru değildir. Özellikle de sabaha karşı bu eylemlerin yapılmış olması gerilim stratejisi ile bazı siyasi hedeflere ulaşma noktasında siyasi iktidarın bir oyunudur bu oyuna düşmemek lazım” diye konuştu.

SEÇİM BARAJININ DÜŞÜRÜLECEĞİ İDDİALARI

Seçim barajının düşürüleceği iddialarının sorulması üzerine Bahçeli, konunun Genel Kurul’a gelmediğini hatırlatarak, “Bu sebepten dolayı nasıl bir yasa teklifi gelecek onu görmemiz lazım. Bu yasa teklifi hangi amaca yönelik olarak ortaya konuluyor onu da öğrenmemiz lazım. Ondan sonra geçmişten bu yana devam ettiğini görüşler çerçevesinden MHP Meclis’teki tavrını ortaya koyabilir” ifadesini kullandı.

3. KÖPRÜDE İSİM TARTIŞMASI

Bahçeli, İstanbul’da temeli atılan 3. köprü sonrası yaşanan isim tartışmalarının da sorulması üzerine, “3. köprünün toplumsal gelişmenin, Avrupa Asya arasındaki ilişkilerin bir tabii sonucu olarak, yoğun trafiği daha da hafifletmek amacıyla yapılmış olması faydalıdır. İyi bir düşüncedir. Ancak böyle hayırlı düşüncelerin her adımında Türkiye’de tartışmalar yapılmaktadır. Bu 1. köprüde de böyle olmuştur 2. köprüde de böyle olmuştur, 3. köprüde de böyle olmuştur. Diğer iki köprünün yapılması sırasında karşı görüşler taşıyan bugünkü siyasi iktidar, 3. köprüyü yapma ihtiyacını da bugün savunur hale gelmiştir. Fakat ne hikmetse her olay beraberinde bir sosyal dokunun tahribine, bir kargaşanın sebep olmasına yardımcı oluyor” dedi.

BAHÇELİ’DEN 3. KÖPRÜYE İSİM ÖNERİSİ

İsim tartışmalarına cevap veren Bahçeli, “Ne gerekçeyle bu isimler konuluyor. Bu isimler kimler tarafından konuyor. Kimlerle istişare yapılıyor. İsimlerin seçimi Türkiye’deki bazı siyasi ve sosyal olayları ne ölçüde tahrik, kışkırtma ve provoke edecektir. Bunları iyi düşünmek lazım. O sebepten dolayı bu isim ısrarını sürdürmek suretiyle bazı tarihteki olayları bugüne taşıyıp bir kargaşaya sebebiyet verecek davranışlardan uzak durulmalıdır. TBMM, bütün siyasi partiler ve STK’ların 21. yüzyıla 10 yıl kala yapılmış olan bir 3. köprüye ortak bir isim üzerinde düşünerek hareket etmeleri çok daha faydalı olur diye MHP bakmaktadır” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin “Sizin isim fikriniz ne olurdu?” diye sorması üzerine Bahçeli, “İlle de bir şey söylemek gerekiyorsa, 1. köprü Cumhuriyetimizin temsili, 2. köprü Osmanlı’nın temsili, 3. köprü de Selçuklu’nun olsun diye düşünürüm. Onun için son günlerde 1071’e karşı da çok sempati duyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sultan Alparslan’ demesinde bir mahsur görmem” diye konuştu.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER