Gündem
  • 29.6.2010 13:39

BAHÇELİ ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYİ DÜŞÜNMÜYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın samimiyet ve güvenirlik katsayısının düştüğünü belirterek, ''Bu sebepten dolayı kendileriyle yapılabilecek olan görüşmeler sonrasında nasıl bir yalan ve iftirayla karşı karşıya kalacağımız belli değildir. Bu nedenle böyle bir görüşmeyi kabul etmeyi düşünmüyorum'' dedi.
Bahçeli, partisinin grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, ''Sayın Başbakan dün sizinle görüşebileceğini söyledi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Böyle bir görüşme olabilir mi?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın samimiyet ve güvenirlik katsayısının çok düştüğünü, kendileriyle yapılabilecek olan görüşmeler sonrasında nasıl bir yalan ve iftirayla karşı karşıya kalacaklarının belli olmadığını'' ifade ederek, ''bu nedenle böyle bir görüşmeyi kabul etmeyi düşünmediğini'' bildirdi. Bahçeli, ''Bu toplantıları, Cumhurbaşkanı yapmalıdır ve liderleri Sayın Cumhurbaşkanı davet etmelidir'' diye konuştu.
Bahçeli, şunları söyledi:
''Ancak tavsiyem şudur; Sayın Cumhurbaşkanı bu tür toplantıları yapmalıdır ve liderleri Sayın Cumhurbaşkanı davet etmelidir. İster tek tek, isterse grup halinde görüşmelidir. Ancak Başbakan'ın görüşmesiyle herhangi bir sonuç alınacağı kaanatinde değiliz. Görev, Cumhurbaşkanı'nda olmalıdır. Cumhurbaşkanı, son günlerde daha soğukkanlı, daha analizci yaklaşımlarıyla dikkat çekmektedir. Bu nedenle böyle bir toplantıyı Sayın Cumhurbaşkanı'nın yapmasında kanaatimce yarar vardır.''
Devlet Bahçeli, ''Gediktepe'ye gitmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna ise ''MHP, birileri tarafından çizilmiş senaryoların figüranı olmaz. Biz ne zaman nereye gideceğimizi bilenlerdeniz'' yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:23

İLGİLİ HABERLER