Gündem
  • 10.10.2021 13:09

Bahçeli: HDP eşittir PKK'dır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacılar Kurultayı"na katıldı.

MHP Lideri, kurultaydaki konuşmasında dağdaki evlatlarına kavuşma umuduyla nöbet tutan Diyarbakır Anneleri'ne değindi.

"HDP, PKK DEMEKTİR"

HDP ile ortaklığın PKK ile ortaklık olduğunu vurgulayan Bahçeli,"Bu bölücü ve yıkıcı terör partisinin ön kapısından giren, arka kapısından PKK'nın mağara deliklerine yollanmaktadır. HDP eşittir PKK/PYG/YPG'dir. Hiç kimse aklımızda alay etmesin." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Bölücü kebapçılar' diyerek kimi kastettiğini açıkladı. Bahçeli, "(HDP) Bir yandan yandaşlarını ölüm oruçlarına mahkum eden, bir yandan kebap yiyen kebapçılardır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacılar Kurultayı"’na katıldı. Grup toplantısında söylediği "Bölücü kebapçılar" tanımlaması hakkında konuşan Bahçeli HDP'yi kastederek "Bir yandan yandaşlarını ölüm oruçlarına mahkum eden, bir yandan kebap yiyen kebapçılardır." dedi.

Bahçeli konuşmasında terör örgütüne katılanlara dönüş çağrısı yaparak "Bölücü PKK'dan kurtulun, analarınıza koşun, zalimlere oyuncak olmayın. Evinize dönün. Anneleriniz kollarını açmış sizleri bekliyor" dedi.

Diyarbakır annelerinden övgüyle bahseden Bahçeli "Haklı ve cesur bir eylem başlatan anaların sayısı 250’ye yaklaşmıştır. HDP terörist devşirme mekanizmasının ara durağıdır." dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

3 Eylül 2019 tarihinde bir grup ana HDP'nin önünde oturma eylemine başladı. Terör kamplarına zorla götürülen evlatlarını almak için nöbete girmişlerdir. Çocuğun HDP kanalıyla dağa götürüldüğünü söyleyen anne ilk iradeyi göstermiş ve siyasi bölücülerinin yakasından tutan ilk kişi olmuştur.

"HDP'nin kapatılması anaların umutlarını yeşertecektir"

HDP terör örgütünün siyasi kanalıdır. HDP'yle ortaklık PKK ile ortaklıktır. Analara hakarettir. HDP'nin kapatılması anaların umutlarını yeşertecektir. Hiçbir maymuncukla açılmayacak bir kilitle kapatılmalıdır. Bunlar çocuk kaçakçısıdır, bunlar uyuşturucu kaçakçısıdır.

Biden'a tepki

Teröre yardım ve yataklık yapan güçler Türk milletinin sabrını zorlamasınlar. Türkiye'nin Suriye'deki varlığını ABD'ye tehdit olarak değerlendiren ve Temsilciler Meclisine yazıya döken Biden yönetimi karar vermelidir. ABD terör örgütleriyle mi yoksa Türkiye ile mi müttefiktir. ABD Suriye'den çekiliyormuş geriye 900'e yakın asker bırakıyormuş. Bunların hepsi yalandır. Terör örgütlerinden sözde kara gücü oluşturduktan sonra niye kalacaktır. ABD'nin bayrağı altında hain planlar yapan teröristler vardır. Caniler sınırlarımızın mücabir bölgelerindedir.

Bölücü Kebapçılar diyerek HDP'lileri paylaşmıştı

Devlet Bahçeli geçtiğimiz hafta grup toplantısında 'bölücü kebapçılar' demişti. Bahçeli'nin sözleri sosyal medyada önce anlaşılmamış ve bazı kimseler tarafından kebapçılar kastediliyor şeklinde yorumlanmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Bölücü Kebapçılar... Hanisiniz.." notuyla eski HDP milletvekillerinin bir fotoğrafını koymuştu.

Güncellenme Tarihi : 10.10.2021 14:29

İLGİLİ HABERLER