Gündem
  • 18.2.2020 12:26

Bahçeli Kılıçdaroğlu'nu bombaladı!.. Sen hangi örgütün fermanını okuyorsun

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin milli meselelerinde millet ve devletinin yanında olmayan muhalefete sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, yaptığı son dakika açıklamalarında “Ülkemiz çok cepheli, çok yönlü bir mücadelenin içindedir. Bu bekamızla doğrudan ilişkilidir” derken "Türkiye sıkıştı" diyen Kılıçdaroğlu'na da "Sen hangi örgütün fermanını okuyorsun?" diye seslendi.İşte Bahçeli’nin sözlerinden öne çıkanlar;

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde MHP grubu, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin son dakika açıklamalarıyla önemli anlara sahne oldu. Bahçeli'nin gündeminde Suriye sınırındaki gelişmeler, rejim ve destekçileri, Türkiye'de muhalefetin durumu gibi konular vardı.

Geçtiğimiz grup toplantısında gündeminde Esad rejiminin saldırıları olan Bahçeli "Bu eli kanlı katil defolup gitmeden mazlumlar rahat etmeyecek bizim de kalbimiz soğumayacaktır" demişti.

Bahçeli'nin zaman zaman sert çıkışlar yaptığı konuşmasında MHP grubu sık sık alkışlarla karşılık verdi. İşte Bahçeli'nin son dakika açıklamalarından öne çıkanlar;

"Ülkemizin yararına olacak her hayırlı adım ve atılımın yanında akılla, sabırla yerimizi alırız. Dava, tarih, devlet ve millet aklını kullanıp gerekeni yaparız. Akılsız kişi bir avuç balçık gibidir. Akıl karanlık gecede bir meşale gibidir. Türkiye'nin içine çekilmek istendiği anafora aklın yolu, adaletin şuuruyla mukabele ve mücadele etmek ortak aklın, ortak iradenin gereğidir. Bu da birlik beraberliğin ortak paydası ile mümkündür.

ZORLUKLARI MİLLETİMİZİN FERASETİYLE AŞACAĞIZ

Her vicdan sahibi insanımız ağır sorunlarla muhatap olduğumuzu teyit edecektir. Hiçbir sorunla devrilmeyeceğimiz de gerçektir. Dağ ne kadar yüce olursa olsun feraha erdirecek bir yol vardır. O yol da milletimizin ferasetidir. Yeter ki azim ve feraset ortaya çıksın.

Ülkemiz çok cepheli, çok yönlü bir mücadelenin içindedir. Bunu inkar etmek akla aykırıdır. Bekamızla doğrudan ilişkilidir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye bir yandan sınır ötesinde, diğer yandan da sınır içinde kesintisiz ilerleyen ve kesin çizgilerle tayini yapılmış milli bir direniş halindedir." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin yararına olacak her hayırlı adım ve atılımın yanında akılla ve sabırla yerlerini alacaklarını söyledi.

Hem dava aklı hem tarih aklı hem devlet ve millet aklının ihtiyaç ve iradesini tefrik edip gerektiği yerde tahkimini ve tevsikini yapacak kabiliyet ve karakterde olduklarını dile getiren Bahçeli, aklını kullanmayan kişi ya da toplumların geçmişle gelecek arasında bağ kuramayacağını, gönülden göze, duygudan duruşa, kuvveden de fiile geçemeyeceğini ifade etti. Bahçeli, "Siyaset bir akıl işidir, devlet yönetimi ise bundan mülhem akıl, adalet ve ahlak üzerine bina edilmelidir. Dünden bugüne Türk devlet felsefesinin dayandığı zamanlar üstü esasların özü bunlardır. Şurası da bir gerçektir ki karambole teslim olmuş toplumlar şarampole devrilmeye mahkumdur. Talihin ve tesadüflerin akıntısına kapılmış ülke ya da milletlerin tarihsel çıkarları, varlık hakları pamuk ipliğine bağlıdır." diye konuştu.

Türkiye'nin içine çekilmek istendiği anafora aklın nuruyla, adaletin şuuruyla mukabele ve müdahale etmenin başlıca görevleri olduğunu belirten Bahçeli, "Karanlık gecenin yarılması, kararmış emellerin yıkılması en başta ortak akıl, ortak irade, birlik ve beraberliğin ortak paydasıyla mümkündür. Her vicdan sahibi insanımız ağır sorunlarla muhatap olduğumuzu teyit edecektir. Ancak hiçbir sorun altında ezileceğimiz kadar telafisiz değildir. Dağ ne kadar yüce olsa da mutlaka üstünden geçecek bir yol vardır. O yol ki aziz milletimizi feraha, selamete ve esenliğe birlik, beraberlik tılsımıyla taşıyacaktır." sözlerini sarf etti.

"TÜRK DEVLETİ HAİNLERİN ENSESİNDEDİR"

Türkiye'nin çok cepheli, çok etkili, çok yönlü bir mücadelenin tam ortasında olduğuna dikkati çeken Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yalın gerçeği inkar etmek akıl fukaralığına, samimiyet yoksunluğuna açık bir işarettir.

Sürdürülen mücadele bekamızla doğrudan ilgili, bunun yanında da milli birlik ve bağımsızlığımızla da yakından ilişkilidir. Türkiye bir yandan sınır ötesinde, diğer yandan da sınır içinde kesintisiz ilerleyen ve kesin çizgilerle tayini yapılmış milli bir direniş halindedir. Pençe, Kıran, Kapan operasyonları terörün belini kırmakla kalmamış, Türk devletinin kararlılık ve kudretini hainlere demir yumrukla göstermiştir. En son örneği 14 Şubat günü Van'da görüldüğü üzere, teröristler HDP'li iş birlikçi milletvekillerinin araçlarına binip propaganda faaliyetlerine cüret etseler de cesaret timsali güvenlik görevlilerimiz bunlara hadlerini bildirmektedir. 'Beyaz Toros devrede' diyen PKK destekçilerinin artık ne yatacak ne de sığınacak yerleri kalmıştır. Çünkü Türk devleti hainlerin ensesindedir."

"Ne var ki son günlerde toplumsal tedirginlikleri kamçılayan, korkuları kaşıyan bazı müessif, müfsit ve münferit gelişmeler yaşanmaktadır." ifadesini kullanan Bahçeli, "Ekonomik sıkıntılar, yolsuzluk iddiaları, paravan bağış vakaları, sosyal gerilimler, FETÖ'nün siyasi ayağı konusundaki kutuplaşmalar, özellikle servis edilen intihar örnekleri, eski Genelkurmay başkanlarının talihsiz beyanları hep üst üste çakışmıştır." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin adeta bir yıkıma hazırlandığını" dile getiren Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DİSK Genel Kurulunda isyandan bahsetmesinin; yine bir CHP Genel Başkan Yardımcısının toplumsal cinnete dikkat çekip her gün dokuz kişinin intihar iftirasını diline dolamasının "alçak bir hedefin temin gayretinden başka bir şey olmadığını" belirtti. Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kahraman Türk askeri cephedeyken, kıran kırana hainlerle çatışırken, Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında televizyon ekranlarından yapılan yorumlar bir diğer düşman sevindiren rezilliklerdir. Ne isteniyor Türk askerinden? Vatan nöbetinde bulunan yiğitlerimiz tartışmaların içine neden çekiliyor? Maksat nedir? Türk askerinin günlük siyasi polemiklerin içine havale edilmesi yanlış değil midir? Tehlikeli değil midir? Türkiye'ye haksızlık ve hıyanet değil midir? Türkiye üzerinde vahşi bir oyun kurgulanmaktadır.

Pentagon ve CIA'nın sponsor olduğu bir düşünce kuruluşunun yayımladığı sipariş rapor yeni bir darbe ihtimalini, Türk Silahlı Kuvvetlerinin orta kademesinin sözde rahatsızlığını adice açıklamıştır. Darbe iddiaları maalesef herkesin diline düşmüştür. Türkiye'nin Suriye'ye dönmesi için hunhar planlama ve proje hazırlayan odaklar boş durmamaktadır. Herkese çağrım şudur; önyargıları bir kenara bırakalım, birbirimize çatık kaşla bakmak yerine çevik bir iradeyle sahip çıkalım. Çözemediğimiz sorunları derin dondurucuya koyalım, Türkiye'nin gelecek haklarında, istiklal haysiyetinde milli birlik ve beraberlik şuuruyla, samimi bir üslupla buluşalım. Başka bir Türkiye yoktur. Sığınacak ve gidecek başka bir yurt yoktur. Yeni bir darbe ihtimalini dillendirmek bile bu ülkeye, bu millete nankörlük ve nimet bilmezliktir. Darbeyi aklından geçiren varsa, millete silah çekmeyi düşünen bulunuyorsa biliniz ki 82 milyonun kanını dökmeden bu şerefsiz tertip ve teşebbüsünde muvaffak olamayacaktır. Darbe demek karanlık demektir, iç çatışma demektir, Türkiye'nin defni ve tasfiyesi anlamına gelecektir.

Bilinmelidir ki bu kanlı ve köhne sayfa açılmamak üzere kapanmıştır. Darbeye heves edenlerin hevesleri kursaklarında değil mezarda kalacaktır."

Türk milleti ve MHP'nin her türlü gayrimeşru kalkışmanın canı pahasına karşısında duracağını vurgulayan Bahçeli, "Darbeye göz kırpanların cani Esad'dan farkı da olamayacaktır. Bir olalım, beraber olalım, uzlaşmanın ve kucaklaşmanın hasletleriyle dolup taşalım. MHP herkesi ortak akılda buluşmaya, Türk milleti ortak paydasında kucaklaşmaya davet etmektedir. Elimizi uzatıyoruz, anlaşmaya, konuşmaya, Türkiye için birlikte çalışmaya, birlikte ter dökmeye, birlikte gülüp birlikte ağlamaya varız ve kararlıyız." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.2.2020 15:42

İLGİLİ HABERLER