Gündem
  • 30.9.2008 00:07

BAHÇELİ: KİRLİ İLİŞKİLER AĞI BİRER BİRER ÇÖZÜLÜYOR

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''(Allah'tan korkan ve kuldan utanan) bir iktidar vaat ederek işbaşına gelenlerin karıştıkları yolsuzluklar, yandaşlarca talan edilmeye başlanan kamu kaynakları ve kirli ilişkiler ağı artık birer birer çözülmeye başlamıştır'' dedi.
Bahçeli, yaklaşan mahalli idareler seçim süreciyle ilgili parti teşkilatlarına gönderdiği yazılı açıklamada, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinden itibaren 5 yıl 11 aylık süre geçtiğini belirterek, bu dönemde 58, 59 ve 60. Cumhuriyet Hükümetlerinin sorumluluğunu üstlenen iktidarı eleştirdi.
Ülkesine hizmet götürmeyi amaç edinen bir siyasal anlayış için uzun sayılacak bu sürenin ''maalesef gerginliklerle israf edildiğini, kayıt dışı ilişkilerin, taviz ve teslimiyetin, dayatma ve aşağılanmanın, pişkinliğin ve kayırmanın zirveye ulaştığı kara dönem olduğunu'' iddia eden Bahçeli, açıklamasında şöyle devam etti:
''Meşruiyetini tamamen yabancı destek ve himayelere bağlayan bu zihniyet, ülkemizdeki ve bölgemizdeki gelişmeleri okumaktan uzak, milletimizin beklenti ve değerlerinden habersiz icraatıyla geleceğimizi yüksek risk ve tehlikelere atmaktan kaçınmayacağını göstermiştir.
Türkiye, öz kaynaklarına dayanarak kendi ayakları üzerinde durabilecek takatten uzaklaştırılmış, uluslararası finans güçlerinin faiz ve rant ülkesi olarak sıcak ve kara paranın mahkumu haline getirilmiştir.
Türkiye'yi pazarlamayı bir misyon ve marifet kabul edenler, özel ilişkilerle ve kayıt dışı görüşmelerle akraba, eş-dost ayrımını bir gelenek haline getirerek kaynak ve servetlerimizi peşkeş çekmekte bir mani durum görmemişlerdir.''
Açıklamasında, ''milli iradenin, çözüm üretmekten uzaklaşan siyaset kurumunun elinde ağır yaralar aldığını, devlet kurumları, yasama, yargı ve yürütme erkinin sinsi ve sistemli gayretlerle karşı karşıya getirilerek içten içe yıpratıldığını'' öne süren Devlet bahçeli, açıklamasında iktidarın yanı sıra ana muhalefet partisini de eleştirdi.
''İktidar partisinin ve ana muhalefetin, sanal gündem oluşturarak birbirleriyle kıyasıya çatışmalarının, bu sürece ideolojik bir içerik kazandırmak amacıyla yaptıkları tahrik ve zorlamaların, Türkiye'yi demokratik rejimin geleceğini de tehdit eden bir kriz ortamına sürüklediğini'' savundu.
Bahçeli, yazılı açıklamasında, ''bugün, milyonlarca vatan evladının aç, yoksul, işsiz ve umutsuz olarak yaşam mücadelesi verdiğini, köylü, çiftçi, memurun yoksulluğa mahkum edildiğini'' görüşünü savundu.
Devlet Bahçeli, sorunlar rejim bunalımına dönüşmeden, süreci demokratik yol ve yöntemlerle aşması gerektiğini ifade ettiği açıklamasında, bu amaçla büyük Türk milletinin yerkürede saygın ve onurlu, güçlü ve müreffeh yerini alması için köklü bir değişim ve onarım sürecinin başlatılmasının kaçınılmaz zorunluluk olduğunu, Bu nedenle 2009 yılının Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçiminin öneminin arttığını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER