Gündem
  • 14.9.2013 22:24

Bahçeli Kürt vatandaşları uyardı

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (1) "Cinayet örgütü PKK, Kürt kökenli kardeşlerimin
temsilcisi olduğunu ahlaksızca iddia etmekte, İmralı canisi yattığı hücreden sözde
liderlik pozları ve mesajları vermektedir. Bunlar asla doğru değildir"
- "Kürt kökenli kardeşim, bebekleri katleden, kızları, kadınları, yaşlıları canice kurşunlayan,
terör örgütüyle yan yana durmamış ve durmayacaktır"

ELAZIĞ (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cinayet örgütü PKK, Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi olduğunu ahlaksızca iddia etmekte, İmralı canisi yattığı hücreden sözde liderlik pozları ve mesajları vermektedir. Bunlar asla doğru değildir" dedi.

Bahçeli, partisinin "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" adlı açık hava toplantıları kapsamında Elazığ İstasyon Meydanı'nda düzenlediği "Kardeşlik Mitingi"nde yaptığı konuşmaya, "Kardeşlikle geçen asırların muhteşem eseri büyük Türk milleti, mertliğin ve muhabbetin eşsiz neferleri değerleri Gakgoşlarım" diyerek başladı.

Elazığ'ı, Doğu Anadolu bölgesinin güzel şehri, Fırat'ın kenarındaki tarih hazinesi, kardeşlik bağlarının derinlere tutunduğu güzide yöre olarak tanımlayan Bahçeli, Elazığlılarla bir arada olmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu belirterek, "Sizler kardeşliği azık ettiniz, yardımlaşmayı nimet bildiniz, Elazık olarak nam saldınız, Çayda Çıra oynadınız, halay çektiniz, delilo dediniz, sevinçlerinizi paylaştınız. Varlığınızı kardeşlikle bağladınız. Geleceğinizi kardeşlikle güçlendirdiniz. Bu nedenle sizlerle iftihar ediyor, hepinize güveniyorum. Bugün burada, kardeşliğin safında, daha bir hevesle, daha ber cesaretle, daha bir inanç ve imanla bir araya gelen tüm Elazığlı kardeşlerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" diye konuştu.

Elazığ'daki bu mitingin, Türkiye'nin farklı bölgelerinde düzenledikleri mitinglerin 6'ncısı olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Açık hava toplantılarımız hasislere, haydutlara, hilekarlara korku salmıştır. Densizlere, dalaverecilere ve dalalet yuvalarına en kesif ve en keskin gözdağı vermiştir. Türk milletinin varlığını ateşe atmak için ortam ve fırsat kollayan güruh ve mihrakların tedirginlikleri artmış, uykuları kaçmış, rahatları bozulmuştur. İnşallah bozguna uğrayacakları, kuşatmalarının yarılacağı, heveslerinin kursaklarında kalacağı günler de çok yakındır" ifadesini kullandı.

- "Kardeşliğimizi söndüremeyecekler"

Elazığ'ın umutlarını kardeşlikle örtüştürdüğünü, hedeflerini kardeşlikle yoğurduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Harput ve Elazığ kardeşliğin ahdi ve manevi havzası, olarak yüzyılların içinden süzülüp bugünlere gelmiştir. 13. yüzyılda 'kılıçla geldim, kalemle gideceğim' diyerek kahramanlıklar sergileyen ve aynı zamanda büyük bir velimiz olan Arap Baba, buraları bize vatan yaparken kardeşliği öğütlemiştir. Tüm ömrünü gaza ve cihata vakfetmiş, adaletli ve merhamatli yönetimiyle dillere destan olmuş ve Harput'un yüz aklarından birisi olarak Haçlılara Anadolu'yu dar etmiş büyük Türk komutanlarından Balak Gazi, kardeşliği miras bırakmıştır. Yaşadığı çağın en büyük alimlerinden birisi olan, tamamen ilim ve tasavvufa yönelen, dünya malına tamah etmeden bir ömür geçiren fazıl, ihsan sahibi ve insanı kamil Beyzade Hazretleri kardeşçe yaşamayı vaaz ve tavsiye etmiştir. Manevi hayatın zirvelerinden birisi olarak Harput'tan nur saçan Hafız Osman Bedrettin, yani İmam Efendinin sözleri kardeşliğe davet, kardeşliğe çağrı olarak bizlere ulaşmıştır. Ayrımcılığı dışlayan, gösterişe katiyen tevessül etmeyen, her sözü doğruya ve güzele yönelik olan Harput'un manevi kalelerinden Tayyar Baba, kardeşlikten hiç ayrılmamış, kardeşliğin çekim ve cezbe alanından hiç çıkmamıştır. Bu Allah dostu hikmet ve hidayet ehli muhterem büyüklerimiz yaşadıkları devirlere kalp gözüyle bakmışlar, beşeriyetin vicdan ve insaf terazisiyle tartmışlardır. Şimdi soruyorum sizlere, kardeşliğinizden cayarak Arap Baba'nın ruhunu incitelim mi? Kardeşliğimizi bozarak Balak Gazi'nin kemiklerini sızlatalım mı? Etnik ve mezhep labirentlerinde kardeşliğimizi gömerek Harput'un manevi ihtişamlarına saygısızlık edelim mi?"

Mitinge katılanların "hayır" diye seslenmesi üzerine Bahçeli, "Elbette ve mutlaka doğru olan sizin bu tercihiniz ve bu görüşünüzdür. Dile getirdiğiniz bu iradeniz var olduğu müddetçe, bu inancınız devam ettiği sürece Allah'ın izniyle kardeşlikten dönüşünüz olmayacak. Önümüze engel çıkarmaya çalışanlar huzur ve günyüzü göremeyeceklerdir. Zalimlerin, teröristlerin, yıkım memurlarının, çözüm şarlatanlarının topu birleşsin, alayı bir araya gelsin, Allah'ın yardımıyla bizi yolumuzdan döndüremeyecekler, kardeşliğimizi söndüremeyeceklerdir" ifadesini kullandı.

"Aziz Elazığlı kardeşlerim, değerli dava arkadaşlarım, biliniz ki aynı ümmetin mensuplarıyız, aynı ceddin torunlarıyız, aynı milletin torunlarıyız, aynı tarihin mirasçılarıyız, aynı mübarek geleceğin yolcularıyız, aynı ülkülerin takipçileriyiz" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bin yıldır bu coğrafyada kaynaşarak, karışarak ve kucaklaşarak büyüdük. Bin yıldır bu topraklarda kök salarak çoğaldık. Kalıcı bir barış ve huzurun varisleri olarak boy verdik, çınarlaştık. Alemlere rahmet olarak inmiş Efendimiz Hazreti Muhammed'in tebliğine birlikte bağlandık. Aynı anda secdeye vardık. Oğuz Ata'nın izinden giderek kardeşliğimizi perçinledik. Beraber yedik, beraber içtik. Beraber iş yaptık. Beraber eğlendik. Kız aldık, kız verdik, yuva kurduk. Komşu olduk. Aynı kültür çeşmesinden birlikte içtik. Yapay ayrımlara, içimizi karıştırmaya çalışan fitne ve fesat çevrelere, bölmenin, parçalanmanın ve yutmanın nöbetini tutan zihniyetlere sırtımızı döndük, yüzümüzü çevirdik. Milletçe tarihin hiçbir devrinde benlik davası gütmedik. Soy sop çetelesi tutmadık. Tarihin hiçbir devrinde ırkçılık yapmadık. Kardeşliği unutarak içimizden ötekiler, zenciler ve yabancılar türetmedik. Tarihin hiçbir devrinde kafatası ölçümü gibi sapkınlıklara, köken sayımı ve ayrımı gibi anormalliklere gitmedik. Biz etnik öbeklere, etnik bölmelere, etnik kümelere, etnik uçlara ayrılmayacak kadar bütünleştik, kenetlendik. İç içe geçtik. Kimse kimseyi hor görmemiş, yabancı görmemiş, dışarıda bırakmamıştır. AKP gelesiye kadar köken izi sürülmemiş, etnik menşei araştırılmamıştır. Görüyorsunuz sözde Kürt sorunu mucitleri, açılım müteahhitleri, asılsız çözüm failleri birliğimizi çekemiyorlar. Kardeşliğimizi kabullenemiyorlar."

- "Oyun büyük, çetin, acımasız ve vahşidir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle devam etti:

"Kardeşlikten başka düşüncesi olmayan ve bölünmeye kabus gibi bakan Kürt ve Zaza kökenli kardeşlerime sesleniyorum; oyun büyük, çetin, acımasız ve vahşidir. Artık olanlara sessiz kalma. Boşverme, ağırdan alma, yok sayma lüksümüz kalmamıştır. Tepkinizi gösterme, tavrınızı alma ve Türk milletini savunma vakti gelmiştir. Vatanımızı istiyorlar. Hala duracak mısınız? Milletimizi dağıtmak istiyorlar. Hala bekleyecek misiniz? Bir yanda BDP, PKK, diğer yanda AKP, CHP ve BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) rezilliği, sizlerin üzerinde hesap ve spekülasyon yapmaktadır. Kürk kökenli kardeşlerimin aklını çelmeye, bölünmeye razı etmeye çalışan alçaklar, son sürat zehir imal etmektedir. Cinayet örgütü PKK, Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi olduğunu ahlaksızca iddia etmekte, İmralı canisi yattığı hücreden sözde liderlik pozları ve mesajları vermektedir. Bunlar asla doğru değildir. Kürt kökenli kardeşim, bebekleri katleden, kızları, kadınları, yaşlıları canice kurşunlayan, terör örgütüyle yan yana durmamış ve durmayacaktır."

AK Parti'nin meseleye tamamen oy gözüyle baktığını iddia eden Bahçeli, "Yüzde hesaplarıyla, temelsiz anketlerle Kürt kökenli kardeşlerimi istismar etmektedir. Hiç kimsenin bu toprakların sesini, iş ve aş taleplerini duyduğu yoktur. Kürt kökenli kardeşim yıllardan beri iki arada bir derede kalmıştır. PKK'nın baskı ve cinayetleriyle devlet içinde yuvalanmış bazı odakların yanlışları, vatanımızın bu bölgesinde şikayet ve feryatları artırmıştır. Artık geçmişe sünger çekerek, hatalardan ders çıkararak, teröristleri defederek, kötü niyetlileri ayıklayarak ve takviye edilmiş kardeşlik şuuruyla geleceğe bakmalıdır" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Yeni anayasadan statü ve kimlik bekleyenler, ana dilde eğitim olsun diyerek küresel planların peşine takılanlar, Kürt kökenli kardeşlerim kimliksiz, statüsüz ve ne olduğu belli olmayan bir insan yığını mıdır? Yoksa büyük Türk milletinin saygın, onurlu ve güzide evlatları mıdır? Vicdanı mezbeleye dönmüş sömürge kalıntıları cevap veriniz. Kürk kökenli kardeşlerimi onlar gibi görünerek Amerika Birleşik Devletleri'ni ve AB'nin ve kana susamışların emrine ve hizmetine vermeye nasıl kalkarsınız."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:03

İLGİLİ HABERLER