Gündem
  • 16.3.2014 22:32

Bahçeli, 'Oslo’da ve İmralı’da olanları anlatın'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Demokratik açılım denen zırvayı iyi anlamak gerekir. Başbakan Oslo’da ve İmralı’da olanları vatandaşlara anlatsın” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri’de seçim çalışmaları kapsamında son ziyaretini Bünyan ilçesine yaptı. İlçe meydanında yaklaşık 6 bin kişiye seslenen Bahçeli, 30 Mart yerel seçimlerinin önemini anlattı. Bahçeli, “Türkiye’nin sosyal ve ekonomik yönde önemli sorunların yaşandığı ortamda Türkiye’nin sosyal dokusunun zedelendiği dönemde, iç ve dış tehditlerin yoğunlaştığı zamanda seçimler gerçekleştirilecektir. Zor şartlar altında yapılacak seçimler kendisini takip eden siyasi olaylar ile bütünleştiğinde milletimizin kaderini değiştirecek bir seçim olacaktır. 3 seçimin bir bütünlük arz etmesi milli iradenin belli bir amaca göre tercih olması Türkiye’nin milli iradesinin yeniden şekillenmesine neden olacaktır. MHP bu seçimleri önemsiyor ve Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde bir yol olacağını benimsiyor. MHP ilkeli ve dürüst bir siyasetten yanadır. Siyasetin ve toplumun temiz olmasını isteyen bir partidir. Bir iktidar değişikliğinin mümkün olacağına inandırmak ve belediyemizin kadrolarını tanıtmak için Türkiye’yi dolaşıyoruz. Hiçbir parti her ili ilçeleri ile beraber gezerek halkı ile bir kara oluşturması içerisinde olan tek parti olarak dikkat çekmektedir. Sizlerle çok samimi ve açık konuşmak istiyoruz. Hiçbir siyasi partiyi kırmak niyetinde değiliz. Ama millet iradesi ile şekillenmiş bir siyasi parti olarak milletimize gerçeği dürüstçe anlatmayı görev olarak sayıyoruz. Ülkemizi 11 yıldan beri AK Parti yöneltmektedir. Meclisteki siyasal çoğunluğu eksik olan yasa değişikliklerini tamamlamaya muktedir bir yasama gücüdür. Bu yasama gücünün ardından tek başına bir iktidar çıkmıştır. Bakanları ile bürokratları ile Türkiye’nin sorunlarını milletle tartışarak ve dertleşerek bu ülkeye 11 yıldan beri çok büyük başarılar elde ettirebilirdi. Ancak AK Parti bunu başaramamıştır” ifadelerini kullandı.

Demokratik açılımın Başbakan tarafından vatandaşlara anlatılması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, “Bugün AK Parti’nin iyi analiz etmesi gerekmektedir. Özellikle de demokratik açılım denilen zırvayı çok iyi anlamak gerekmektedir. Türkiye’de demokratik açılımdan ne anlıyorsunuz? Şimdi isteğimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan her tarafta yalan üzerine konuşuyorsun. Gerçekleri saklıyorsun. Televizyonları istediğin gibi kullanıyorsun. Oslo’da başlayan İmralı’da uzlaşılan ve kandillide noktalanan süreci medyada anlatabilir misin?. İlk toplantıyı kimlerle yaptınız? Ne kararlar aldınız? Bunları açıklayabilir misiniz? Gerçekleri açıklasaydınız bu millet sizi o gün kovardı. Onun için 30 Mart öncesinde Güneydoğu”da 2014 yılının özerklik olarak istenmesini, Türkiye’nin hangi ilini PKK’ya devredeceğinizi halkımız ile paylaşabilir misiniz?. Bunların konuşulduğu dönemde nasıl olurda sosyal ve ekonomik olarak sorunların çözüldüğünü söyleyeceksiniz” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:51

İLGİLİ HABERLER