Gündem
  • 29.10.2005 00:02

BAHÇELİ : OSMANLI'NIN SON DÖNEMDEKİ SIKINTILARININ AYNISI YAŞIYORUZ

HASAN ESEN
ANKARA (İHA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde olduğu gibi bugün de devlet ve millet olarak çok büyük sıkıntılar ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, "Üniter yapımızı, tam bağımsızlığımız ve vatan toprakları üzerindeki egemenlik hakkımızı tartışmalı hale getirebilecek her türlü gelişme ve anlayışa milletçe dikkatli ve uyanık olmalıyız" dedi.


Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla yayınladığı mesajında, Cumhuriyet'le birlikte, Türk milletinin yaşamasının yalnız ve ancak hür ve bağımsız Türk devleti ile mümkün olacağına olan inancın ortaya koyulduğunu belirtti.

Cumhuriyet'in her türlü yokluk ve zorluğa rağmen kurulduğuna ifade eden Bahçeli, "Cumhuriyet'imizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde bir dünya devleti olarak yaşatmak için bugün hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Tıpkı Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde olduğu gibi bugün de devlet ve millet olarak çok büyük sıkıntılar ile karşı karşıyayız. Bu sorunların varlık ve bekamızı tehdit eder hale gelmesine asla izin veremeyiz. Bu nedenledir ki, üniter yapımızı, tam bağımsızlığımızı ve vatan toprakları üzerindeki egemenlik haklarımızı tartışmalı hale getirebilecek her türlü gelişme ve anlayışlara karşı milletçe dikkatli ve uyanık olmak durumundayız" ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER