Gündem
  • 10.5.2010 10:13

BAHÇELİ ÖZEL EKİPLE BULDURDU

Özel ekip Konya'daki Karatay müzesinde orijinal simgeyi bularak yeniden kaleme aldı.

Yeni çizime göre Konyaspor ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı kartallar bile orijinaline uygun değil. Gerçeğe en yakın orijinal çift başlı kartal ise Karatay Külliyesi’nin duvarında bulundu. Kartal, büyük bir kayanın üzerinde kabartma halde bulunuyordu.

Orijinal Selçuklu Kartalı ve içinde bulunduğu sekiz köşeli Selçuklu Yıldızı’nın fotoğraflarını alan, çeşitli kaynaklardan araştırarak sağlamasını yapan heyet, raporunu Bahçeli’ye sundu. Parti ise bir grafiker görevlendirerek, aslına uygun kartal çizilmesini istedi.
Çizilen logo partinin çeşitli kurumlarına da ‘orijinali kullanılsın’ diye dağıtıldı.

Bahçeli, çalışmanın kendi talimatı ile yapıldığını doğrulayarak, “Bilgi kaynağı olarak gösterilen çeşitli internet kaynakları var. Buralarda Selçuklu Kartalı’nın farklı farklı çizildiğini gördük. Bunun doğrusu nedir, bulalım istedik” diye konuştu. Kartalın çeşitli toplum ve kültürlerde simge olarak kullanıldığını kaydeden Bahçeli, “Her toplumun kartal anlayışı ve onu simgelemesi farklı. Selçuklu Kartalı, iki başlı. Bir yüzü Avrupa’ya, bir yüzü Asya’ya bakıyor. Tarihi doğru okumak kadar, tarihi simgeleri doğru bilmek de önemli” dedi.
RADİKAL

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 07:56

İLGİLİ HABERLER