Gündem
  • 17.6.2014 11:26

Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'a çağrı

"Sayın Başbakan, namertliğin yakana yapışmasını istemiyorsan, nemelazımcılığın alnına kazınmasını dilemiyorsan, sindiğin delikten çık, masaya yumruğunu vur, dosdoğru bir şekilde IŞİD'e terörist diyecek sağlam duruşu göster. İşte fırsat sana, hodri meydan. Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz, bırakamaz."
 

"Ortadoğu ve İslam ülkelerini çok iyi tanıyan, bu alanda uzmanlaşan Sayın İhsanoğlu'nun bölgesel sorunların inanılmaz oranda fazlalaştığı bir dönemde Cumhurbaşkanı olması, Türkiye için bir şans olup hepimizi sevindirecektir. 12. Cumhurbaşkanı adayımızın mutabakata dayalı olarak belirlenmesi, demokrasi kültürümüzü olduğu kadar milli birlik ve kardeşliğimizi de güçlendirecektir."

Devlet Bahçeli, ''Ortadoğu ve İslam ülkelerini çok iyi tanıyan, bu alanda uzmanlaşan Sayın İhsanoğlu'nun bölgesel sorunların inanılmaz oranda fazlalaştığı bir dönemde cumhurbaşkanı olması, Türkiye için bir şans olup hepimizi sevindirecektir" dedi.

 

MHP Lideri Bahçeli konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimi ve CHP'nin önerdiği çatı aday Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçimin krizden uzak yürütülmesi gerektiğini belirten MHP Lideri, CHP'nin önerisini parti olarak makul bulduklarını söyledi.
 

MHP Lideri Bahçeli'nin gündeminde Musul'da IŞİD tarafından alıkonulan Türkler de vardı.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

''Günlerdir Irak’ta patlayan etnik ve mezhep volkanını konuşuyor, Irak Şam İslam Devleti isimli örgütün istilasını izliyoruz. Bu komşu ülkenin 20 Mart 2003 tarihinde ABD’nin önderliğindeki koalisyon güçleri tarafından işgaliyle başlayan süreç Büyük Ortadoğu Projesi’nin ve ABD çıkarlarının öngördüğü sonuca doğru hızla ilerlemektedir. Irak sancılı ve kanlı bir parçalanmayla karşı karşıyadır.

Irak barış ve istikrarını tümüyle kaybetmenin sınır hattındadır. Ve Irak kardeşin kardeşe ölüm yağdırdığı, kardeşin kardeşe silah çektiği cehennem vadisine hapsolmuştur. IŞİD örgütü; Milattan Sonra 4. Yüzyıl’dan itibaren Avrupa’yı akın akın istila eden Barbar Kavimlerden öz itibariyle farksızdır. Bu defa da komşu coğrafyalar selefi ve vehhabi gelenekten gelen, El Kaide’nin kuluçkasından çıkan radikal ve acımasız bir terör örgütünün saldırılarına sahne olmaktadır.

5 ile 10 bin arası militanı bulunan IŞİD, Irak’ı yakıp yıkmakta, ezip geçmektedir. Musul, Tikrit, Anbar, Telafer ve Felluce IŞİD kontrolüne geçmiştir. Musul’dan başlayarak Bağdat’a uzanan 150 km’lik bölgeyi bu terör örgütü ele geçirmiştir. IŞİD’in Suriye’nin doğusunda, Irak sınırına mücavir bölgelerden sonra, Musul ve güney kısmını ele geçirmesiyle, işgali altında bulunan Suriye ve Irak toprakları birbirine eklemlenmiştir.

'IRAK ORDUSU ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILMAKTADIR'
Buna karşılık Irak ordusu çil yavrusu gibi dağılmaktadır. Irak askerleri adeta tek kurşun atmadan üniformayı çıkararak IŞİD’in önü sıra kaçmaktadır. Musul’un düşmesi de böyle olmuştur.

'PARA MI SAYIYORDUN?'
AKP'nin düne kadar biberonla beslediği IŞİD, ayakları üzerinde durunca sahibine dirsek vurdu. Konsolosluğun emniyetini sağlayan özel harekat unsurları tek kurşun atmamıştır. Olay sırasında çatışma yaşanmaması bizim için manidar. IŞİD aynı zamanda Türkiye'ye saldırmıştır. Bayrak inmiş insanımız rehin düşmüş. Sayın başbakan vicdanını kime devrettin? Musul düşerken sen para mı sayıyordun, para mı sıfırlıyordun?

'IŞİD, TÜRKİYE'YE KAFA TUTMAKTADIR'
Tereyağından kıl çekmekle uğraşan Başbakan, göle yoğurt çaldığının, pişmiş aşa su kattığının, çamurda patinaj yaptığının farkında ve şuurunda bile değildir. Başbakan Erdoğan IŞİD’e terörist diyememiş, dememiştir.

Çünkü Başbakan’ın IŞİD’e karşı geçmişten gelen gönül borcu, hoşgörülü ve sıcak bir ilgisi vardır ve her şey ortadadır. Başbakan’ın işitme zorlukları varsa, kendisine yardımcı olayım; IŞİD BOP’un kundağında gözlerini açan bir terör örgütüdür ve Irak’ın yanında Türkiye’ye de saldırmıştır.

Yıllardır kurusıkı atan, yalan üstüne siyaset kuran Sayın Erdoğan neredesin? 2003 yılı Temmuz ayında, Süleymaniye’de askerimizin başına çuval geçirilmesi karşısında; ABD’ye nota ver dediğimizde, 'ne notası, müzik notası mı' diyen korkak Başbakan yine nereye sıvıştın, nereye kaçtın?

Şu hazin ve hüsran verici duruma bakınız ki, IŞİD Türkiye’ye kafa tutmaktadır.

IŞİD, Türkiye’yle aracılar vasıtasıyla pazarlık yapmanın peşindedir.

Başbakan bunlara kafa yormak yerine, bizim IŞİD’i tahrik ettiğimizi yüzsüzce iddia etmektedir.

Başlıbaşına tahrik ve provokasyon olan bu terör örgütünün bizim tarafımızdan kışkırtıldığını söyleyebilmek için bir insanının gizli IŞİD militanı, gizli IŞİD sempatizanı olması yeterlidir.

'SİNDİĞİN DELİKTEN ÇIK, MASAYA YUMRUĞUNU VUR'
Başbakan’ın bu akılsız ve ahlaksız sözlerinin bizim nezdimizde hiçbir karşılığı yoktur.

Sayın Başbakan, namertliğin yakana yapışmasını istemiyorsan, nemelazımcılığın alnına kazınmasını dilemiyorsan; sindiğin delikten çık, masaya yumruğunu vur, dosdoğru bir şekilde IŞİD’e terörist diyecek sağlam duruşu göster.

İşte fırsat sana, hodri meydan. Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz, bırakamaz.

Şu an IŞİD’in elindeki Türk vatandaşlarımızı kurtarmak AKP’nin siyasi şeref ve namus borcudur.

Başbakan ilk olarak; sayıları 80’e varan Türk vatandaşını sağ olarak ya kurtaracak ya da kurtaracaktır; bunun başka bir yolu yoktur.

İkinci olarak, Türkiye’ye meydan okumanın bedelini IŞİD’e ödetecek, bölgesel sahadaki oldubittilere, meşru sınırlar dahilinde izin ve fırsat vermeyecektir.

Üçüncü olarak, Türkiye’nin milli varlık ve güvenliğinin komşu coğrafyaların toprak ve insan bütünlüğünden geçtiğini hesaba katarak; Irak ve Suriye’nin bölünmesine hiçbir şart altında rıza göstermeyecektir.

Dördüncü olarak da, Türkmenlerin ve Türkmeneli’nin feryadına tarihi ve kültürel bağlar kapsamında kulak tıkamayacak, üç maymunu oynamayacaktır.

Biz Başbakan’a bir haftadır korkma, tehditlere aldırma dedik.

Biz Başbakan’a bir haftadır, dirayetli ve cesur olursan, milli bekamızı savunursan Türk milletinin hükümetini yalnız bırakmayacağını, desteğini esirgemeyeceğini söyledik.

Ve askeri müdahale öncelikli olmak üzere, tüm seçeneklerin planlanıp etap etap icrasını tavsiye ettik.

'IŞİD, SURVIVOR YARIŞMASI MI DÜZENLEDİ?'
Rehin alınanların güvende olduğunu söylemektedir. Her an ağlama modundaki Başbakan Yardımcısı IŞİD’in hedefinde Türkiye’nin olmadığını söylemektedir. Bu sözlerin neresinden tutalım? IŞİD, Survivor yarışması düzenledi de biz mi kaçırdık? Bugün ne pişirsem, gelinler kaynanalar türünden programlar tertip etti de biz mi anlamadık? Bunun için katılım artsın diye insan kaçırıldı da biz mi bilemedik?

'IŞİD SADECE MAŞADIR, İBLİS UŞAĞIDIR'
Başbakan nefsine teslim olmuştur. Bugün AKP'nin dış politikası yoktur. Ortadoğu haritası yaklaık 100 yıl sonra yeniden masaya yatırılmıştır. IŞİD sadece maşadır, iblis uşağıdır.

Türkmenler soykırıma maruz kalmaktadır. Türkiye içeriden bölünmekte dışarıdan kuşatılmaktadır. Türkmenlerin arkasında durulmalı şuna buna yem edilmemelidir.''

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen MHP Lideri Bahçeli, ''Ortadoğu ve İslam ülkelerini çok iyi tanıyan, bu alanda uzmanlaşan Sayın İhsanoğlu'nun bölgesel sorunların inanılmaz oranda fazlalaştığı bir dönemde cumhurbaşkanı olması, Türkiye için bir şans olup hepimizi sevindirecektir. 12. Cumhurbaşkanı adayımızın mutabakata dayalı olarak belirlenmesi, demokrasi kültürümüzü olduğu kadar milli birlik ve kardeşliğimizi de güçlendirecektir'' dedi.

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

''Türk milleti cumhurbaşkanını doğruda doğruya seçecektir. Cumhurbaşkanı seçimleri her zaman sıkıntılı geçmiştir. MHP öteden beri cumhurbaşkanı makamına oturacak şahsiyetin kucaklayıcı kuşatıcı olması gerektiğini savunmuştur. Cumhurbaşkanı milliyetçi muhafazakar laik ve demokrat olsun diye görüş bildirdim. Daha önce görev yapmış cumhurbaşkanlarının düşüncelerini aldım. Halen görev yapan cumhurbaşkanı ile değerlendirmelerde bulundum. Sonunda uzlaşma arayışlarımız meyvesini vermiştir.

CHP'nin önerisini bizi memnun etmiştir. MHP bu teklifi benimsemiş yerinde bulmuştur. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde mutabakat sağladığımızı tekrar ifade etmek isterim. Sayın İhsanoğlu'nun adaylığı değişik siyasi aktörlerin fikir birliği ile sonuçlanmış olup milletimizin eseridir. Bilgili, birikimli bu saygın ismin milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.''
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:07

İLGİLİ HABERLER