Gündem
  • 23.4.2018 00:10

Bahçeli'den CHP'nin İYİ Parti kararına ilk yorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir  mesaj yayımladı. Bahçeli Mesajında CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçen vekillere vurgu yaptı ve yapılan transferi hülle olarak niteledi.

  Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 98 yıl önce muazzam ve  muhterem bir iradenin mahsulü olarak Ankara'nın Ulus semtinde tek katlı taş  binada dualarla ve büyük umutlarla açıldığını anımsatan Bahçeli, şunları  kaydetti: "Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin tam bağımsız yaşama iradesinden  doğmuş, esaret ve ezikliğe meydan okuyan tarihi vakarından bir güneş gibi  parlamıştı. Hiç şüphe yoktur ki, Büyük Millet Meclisi milletimizin tüm haslet,  hasret, hatıra, haysiyet ve hedeflerinin bileşkesi, billurlaşmış  fikriyatıdır. Ordular hazırlayıp ordular yöneten, çöken bir imparatorluğun enkazı  üzerinde devlet kuran, zalimlere karşı mazlumların sığınak ve sözcüsü olan Büyük  Millet Meclisi aynı zamanda kahraman, aynı zamanda Gazi, aynı zamanda milli  iradenin tecelli ettiği şeref ve onur mekanıdır."  Bahçeli, 23 Nisan 1920'de Meclisin açılmasıyla çıkan sonucun, yaklaşık  iki asrı bulan elem ve çile dolu geri çekilmenin son bulacağının, Anadolu  coğrafyasında sonsuza kadar yaşanacağının, vatanın sonuna kadar korunacağının,  akıl, sabır, strateji, hesap, irade, iman ve süngü ile birleşen bir mücadele ile  Türklüğün makus talihinin döndürüleceğinin bütün cihana ilan ve ilamı olduğunu  bildirdi.   "Büyük Millet Meclisi'nin açılışının, milletler ve medeniyetler  çekişmesinin sürdüğü bir dönemde, Türk milletinin tam bir mutabakatla, milli  kimlikte ve milli hedeflerde buluşmasının, yıllardır süren kayıpların çöküntüsünü  ve moral bozukluğunu atarak güç toplamasının, teslimiyet ve tavizlere son verip  silkinerek doğrulmasının, silahla verilen bir mücadelede bile milli mutabakatla  sağlanan meşruiyetin nirengi ve dönüm noktası" olduğunu ifade eden Bahçeli, Büyük  Millet Meclisi'nin kutlu varlığıyla ve tarihi haklarıyla oynanmayı reddeden Türk  milletinin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesi olduğunu  belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu nedenle ne kadar övünülse az olduğunun  altını çizerek, bir başka yönüyle de 23 Nisan 1920'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin  siyasi ve hukuki alt yapısının hazırlandığı bir dönemin de miladı olduğunu ifade  etti. Bahçeli, şunları kaydetti: "Bu haliyle İlk Meclis, o dönemde de kademe kademe tahkim, tesis ve  temin edilen Cumhur İttifakı'nın kıvancı, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu  iradesi, kuruluş şaheseridir. İlk Meclis vatan kurtarmış, devlet kurmuştur. Erken  seçim kararının alınmasıyla birlikte son günlerine yaklaşan 26. Dönem Türkiye  Büyük Millet Meclisi de ilk Meclis'in emanet ve şerefine korkusuzca sahip  çıkarak, 15 Temmuz 2016'da hain FETÖ işgalini durdurmuş, bu haliyle ikinci defa  vatan kurtarıcılığı unvanına layık olmuştur. TBMM, 15 Temmuz'da bir kez daha Gazilik unvanını teyit etmiştir. Bu  kapsamda İlk Meclis'in muhterem azalarıyla 26. Dönem TBMM'nin saygın üyeleri Türk  tarihi açısından asla unutulmayacak hizmet ve mücadelelere imza  atmışlardır.  GAZİ MECLİS!

HÜLLE VE HİLE, SİYASİ DÜŞÜKLER

Ancak Gazi Meclis'in hür iradesini, 98 yıllık izzetini, ikbal  arayışlarıyla, dahası hülle ve hile yoluyla karalamaya, karartmaya çalışan siyasi  düşükler milletimizin demokratik kazanımlarına kast etmenin cezai karşılığını da  kuşkusuz sandıkta göreceklerdir. Demokrasi nutku atanların, ilkeli ittifaktan bahsedenlerin ayak ve  siyasi oyunlara heves etmeleri tam bir çatırdama, tam bir siyasi çürüme  halidir. 23 Nisan 1920'de demokrasi ve millet egemenliği tarihsel sahnesine tam  olarak çıkmıştır. Demokrasi ve millet egemenliği ancak bu değerlere hürmet ve  riayet etmesini bilen milletin ahlaklı temsilcileri vasıtasıyla anlam ve  kalıcılığını ebediyen bulacaktır. Dünyanın o zamanki siyasi ve toplumsal  ikliminde Meclisimiz taşıdığı eşsiz ve emsalsiz özellikleriyle hem insanlık için  örnek, hem de Türk tarihi açısından ibret, ilham ve ihtiram  vesikasıdır. Unutmayalım ki, hakimiyet havzalarımızdan birer birer çekildiğimiz  vahim ve ıstırap dolu tablo içinde, Türk milletinin o dönemdeki en son, en etkili  hamlesinin adı Büyük Millet Meclisi'dir."

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ!

 TBMM'nin, Türk milliyetçiliğinin, millet ve vatan sevdasının millet  iradesiyle buluşması, ayrılmamak üzere birleşmesi olduğunu belirten Bahçeli, 23  Nisan 1920'nin aziz hatıralarını aramak ve anlamak için çok uzaklara gitmeye  gerek olmadığını ifade etti. Bahçeli, "19 Mayıs ruhunda tecelli etmiş yüksek  ülkülerde, isli gaz lambalarının ışığında kaleme alınan kararlarda, ardı arkası  gelmeyen sararmış telgraflarda, heyecanla toplanılan kongre salonlarında, asker  götüren katarların loş vagonlarında, mermi taşıyan kağnıların gıcırtılı  tekerleklerinde, gaile dolu teknelerinde, mekteplerden getirilen ve uykusuz  gecelerle geçen sıralarda, nihai olarak şehadetlerle dolu vatan topraklarında,  Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni canlı bir şekilde görmek, anlamak, tanımak  mümkündür, her vicdan sahibi için de şeref konusudur." değerlendirmesinde  bulundu.

 Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle TBMM'nin daha da  etkinlik kazandığını, asıl fonksiyonuna tam olarak kavuştuğunu, denge ve  denetleme vasfının tescillendiğini" belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer  verdi:  "İlaveten kuvvetler ayrımı netleşmiş, kesinleşmiştir. TBMM, Türk  milletinin alın teri, göz nuru, cepheden cepheye verdiği kurtuluş mücadelesinin  ilelebet yaşayacak iradesinin mümtaz bir tecelligahıdır. Gazi Meclis artık daha  güçlü, gerçek işlev ve tarihi mirasına daha da sahip bir mevkie erişmiştir. Büyük Millet Meclisinin açılması, aziz milletimizin varlığına ve  bekasına yönelmiş dayatmalar karşısında neleri göze alıp, neleri  başarabileceğinin de imrenilecek bir numunesini teşkil etmiştir. Gerek Büyük  Millet Meclisi'nin açılış destanı ve şartları, gerekse sonradan yaşanan siyasi,  sosyal gelişmelerin tamamı; milletimizi küçümseyen, onuruna ve mukaddesatına el  ve dil uzatmaya yeltenen, gücünü sınamaya kalkışan odakları nasıl bir akıbetin  beklediğini anlamaları açısından da tarihi ihtar belgesi olmuştur. Bu nedenle,  Millet Meclisimizin açılması ile başlayan sürecin manasını ayrıntıları ile  bilmenin, devlet ve millet hayatımızda yeniden karşımıza çıkan benzer tehditlerin  ve tehlikelerin doğru anlaşılması bakımından çok önemli olduğuna inanıyorum.

En karamsar ortamda, en müşkül anlarda bile Türk milletine gücü  yetmeyenlerin, bugün yeni macera ve melun yollarla şanslarını bir kez daha  denemeye kalkışmaları bu açıdan beyhude bir gayret olacaktır. TBMM görevinin  başındadır, açıktır, Türkiye Cumhuriyeti'nin kalpgahı, Türk milletinin ta  kendisidir. İnanıyorum ki, 27. Dönem TBMM aynı hissiyat ve görev şuuruyla tarihi  ve milli görevini tam ve eksiksiz yerine getirecektir."

Gazi Meclis'in 98. açılış yıl dönümünü saygıyla kutlayan, aziz millete  esenlikler ve selamet dolu yıllar dileyen Bahçeli, bu vesileyle bütün çocukların  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten tebrik ettiğini belirtti.  Bahçeli, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa  Kemal Atatürk olmak üzere, İlk Meclis’in tüm mebuslarını, kurucu kahramanları ve  vatanımızın bekası için canlarını seve seve veren muhterem şehitlerimizi rahmet  ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı

Güncellenme Tarihi : 23.4.2018 01:05

İLGİLİ HABERLER