Gündem
  • 1.11.2016 13:31

Bahçeli'den Cumhuriyet gazetesi soruşturmasına destek

MHP lideri Bahçeli, Cumhuriyet Gazetesinin bazı yönetici ve yazarlarının gözaltına alındığı soruşturmaya destek verdi. Bahçeli:"Adında Cumhuriyet olup da, Cumhuriyet değerlerine en çok zarar veren, Türkiye karşıtı oluşumları sevindirip umutlandıranların medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülemeyecektir. Özgürlük demek millete küfretmek değildir" dedi.

Cumhuriyet Vakfı ile Cumhuriyet gazetesinden 18 yönetici ve yazar için ‘FETÖ ve PKK terör örgütleri adına suç işledikleri’, ‘Vakıf yönetimine usulsüz seçildikleri’ iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. Dün düzenlenen operasyonda yurt dışında bulunan 3 isim dışında 15 kişi gözaltına alındı. Söz konusu operasyona ABD’den Avrupa’ya kadar dünyanın yanı sıra yurt içinden de birçok kesimden eleştiriler geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söz konusu operasyonla ilgili “FETÖ’yü ülkeye musallat edenler hala ülkenin başında dururken, işini yapan gazetecileri FETÖ gerekçesiyle tutuklamak abesle iştigaldir” dedi.  Operasyon ile ilgili yorumu merak edilen MHP’den ise yorum en üst perdeden geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada operasyona destek verdi ve Cumhuriyet gazetesine sert eleştirilerde bulundu. Konuşmasında hükümete ‘idam’ çağrısında da bulunan MHP lideri “Madem millet idam cezası istiyor, AKP hazırsa MHP dünden hazırdır. Gelin bu işi bitirelim ülkemize düşmanlık yapanların hakkından gelelim” diye konuştu.

İşte Bahçeli’nin Cumhuriyet’e yapılan operasyonla ilgili açıklamaları

İhanet karşılıksız bırakılırsa milli vicdan çökecek, devlete duyulan güven çözülecektir. Bölücü hevesleri okşayan, suç ve cinayetlere kılıf arayan, teröristleri özgürlük savaşçısı, hakkı yenmiş mazlumlar şeklinde göstermeye kalkan kim varsa vatana ihanet etmiş sayılacaktır.

Maalesef bunların kadroları geniş ve sayıları kalabalıktır. Özgürlük ve demokrasi paravanının arkasına gizlenmek muhataplarını kurtarmaya, aklamaya temize çıkarmaya yetmeyecektir. Yayınlarıyla teröre destek veren dergi gazete ve televizyonlar da tahammül ve sabrın bir sınırı olduğunu görmeli bilmelidir.

Her alanda FETÖ ve PKK’nın ayıklanmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken, medya ayağına dokunulması neden birilerini rahatsız etmektedir?

Adında cumhuriyet olup da, cumhuriyet değerlerine en çok zarar veren, Türkiye karşıtı oluşumları sevindirip umutlandıranların medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülemeyecektir. Özgürlük demek millete küfretmek değildir.

Özgürlük demek maneviyata sataşmak, mukadderata saldırmak hiç değildir. Şehitlerimize bir kere olsun Fatiha okumayıp milletimizin acılarını paylaşmayanların gündemdeki operasyonlardan hemen sonra mağduriyet kartını ileri sürmeleri bize göre gerçekçi ve geçerli bir durum değildir.

Partimize yönelik yalan haberlerim merkezi olanlar, Türk milletinin safında durmayanlar, önce zihniyetlerini gözden geçirmeli, sonra da özeleştiri yapacak cesareti gösterebilmelidir. Terörizmle mücadelede herkese az ya da çok görevler düşmektedir.

Konuşmasında ayrıca demokrasi vurgusu da yapan Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü; “Aksi halde hesapta olmadık sorunların ortaya çıkabileceğini, daha şiddetli kriz ve kaos dalgasının ülkemize çarpabileceğini düşünüyoruz. Çözüm demokrasidedir, çare TBMM’nin iradesinde saklıdır. Biz bu iradeye saygılı ve bağlıyız. Milletimizin tercihlerine de her şart altında sadığız. MHP demokratik meşruiyetin içinde kalarak, her sorunun makul bir sonuca ulaştırılacağına içtenlikle inanmaktadır. Ne istiyorsak Türkiye’nin lehinedir. Amacımız milletimizin istikrar, huzur ve refahına hizmettir. Beklentimiz ve ümidimiz partimizin yeni anayasa hazırlığı kapsamında yaptığı sağduyulu, ahlaklı, samimi ve dürüst çağrılarının cevap bulması, Türkiye’nin bir sorunundan, bir kamburundan daha kısa süre içinde kurtulmasıdır.

 

 

Güncellenme Tarihi : 1.11.2016 13:45

İLGİLİ HABERLER