Gündem
  • 30.4.2006 17:07

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A LATİF DOĞAN'LI ATIF

ŞEYDA BURCU İKİZ
İZMİR - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyunda oldukça tartışılan Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'na 6. maddeyi kimin koyduğunu bilmediğini söylediğini ve "küstüm" sözünü hatırlatarak, "Latif Doğan'ın küstüm isimli şarkısı zihnine yet etmiş anlaşılan" dedi.
MHP İzmir İl Teşkilatı'nın Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 8. Olağan Kongresi'ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı konuşmada MHP'nin iktidar gününün geldiğini söyleyerek, hiç kimsenin MHP'yi aşırı uç sağ ya da marjinal parti olarak göstermeye hakkı olmadığını, milli temel değerleri programının bir parçası olarak kabul eden siyasi partinin milli ve demokratik bir merkez olduğunu ifade etti. Bahçeli, "O parti bütün sosyal grupların hepsini kucaklıyor ve onlarla aynı mesafede duruyorsa sosyal duruşun ta kendisidir. MHP toplumsal rengin izdüşümü olan siyasi izdüşümün ta kendisidir. Eğer birileri çıkıp merkezin sağındasınız ya da solundasınız diyorsa, merkezin ne olduğunu da söylemek zorundadır. MHP merkezin ta kendisidir. Öyleyse merkezde olan ve bütünüyle temsil etme konumunda olan bir siyasi parti olarak İzmir'de herkese sesleniyorum. Sağınızda da olsa, solunuzda da olsa gelin, MHP'nin iktidar olma zamanıdır" dedi.
MHP'nin iktidar olmaya layık olduğunu, MHP'ye iktidarın, iktidarın da MHP'ye yakıştığını kaydeden Bahçeli, "Bir milletin tarihi dönüm noktaları olmuştur, bu noktalar umut verir, gelecek gösterir. Karamsarlık yaratan noktalar da olabilir. İşte böyle bir tarihi dönüm noktasındayız. Ya bağımsız, 21. yüzyılın lideri bir ülke olarak yaşayacaksınız ya da bağımsızlığı elinden alınan, varlığı tehdit edilen bir sömürge devlet haline geleceksiniz. Yolunuzu lider Türkiye olarak çizmek durumundasınız" diye konuştu.

"BİR İKTİDAR YANLIŞI OLARAK TARİHE KAYIT DÜŞÜLMÜŞTÜR"
AK Parti'nin 3.5 yıllık iktidar dönemi değerlendirildiğinde, hazırlıksız bir şekilde esen bir rüzgar sonrası iktidar olduklarını savunan Bahçeli, "Acemi ve aceleci davranışlar ortaya koyarak, bir iktidar yanlışı olarak tarihe kayıt düşülmüştür. Bunları örtmek için de bazı kavramlar Türk siyasetine yerleştirilmiştir. Tüccar siyasetçi anlayışı, kazan kazan anlayışı bunlardan bazılarıdır. Milli görüş gömleğini çıkararak yeni bir gömlek giydiğini söylediğinde gömleğin arkasında ABD, önünde AB yazan ithal malı bir tişörtle milletin önüne çıkıyor. Ekonomide sat kurtul, milli davalarda ver kurtul anlayışıyla hareket ediyor. 3.5 yıl içinde Türkiye kuşatılıyor, üniter yapısı sarsılıyor. Milli devlet anlayışı tartışılır hale getiriliyor. 2003 yılından itibaren 4 defa 23 Nisan Bayramı'nı kutlayan hükümet, 4 bayramda da bazı değerleri tartışmaya açtı. Türkiye'de bir gerilim, cepheleşme yaratıldı. Adı çocuk bayramı olmasına rağmen 21 yaşındaki 19 Mayıs Gençlik ve Egemenlik Bayramı'nı kutlaması gereken bir genç, TBMM'ye getirilerek tartışma başka bir noktaya çekilmiştir. AK Parti'nin TBMM için bir hesabı mı var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda bir hesabı mı var? Böyle önemli günlerde Türkiye'yi geriyorsun, sonra milletin direncini görünce yanlış anlaşıldım diyorsun. Bir gün cesaret bulursan, bu milli devleti yıkmaya teşebbüs edeceksin" şeklinde konuştu.

"KÜSTÜM DEDİĞİN ŞARKI"
Terörist başı Abdullah Öcalan'ı asmadıkları için kendisine yüklenen hükümetin, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı içerisinde bir tuzak kurduğunu, Abdullah Öcalan denilen haini affın peşinde olduğunu öne süren Bahçeli, "Demek ki niyet belli, eğer bugünkü AK Parti hükümeti birine saldırıyorsa mutlaka arkasında bir oyun var demektir. Şimdi diyorsun ki bu maddeyi kim koydu, havalimanlarında havalarda gezeceğine Başbakanlık'ta otur da o maddeyi kimin koyduğunu gör. Bu affı tuzak halinde gizlice getiren zihniyete soruyorum. Bu yasa tasarısı Meclis'e giderken, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanırken o resmi yazının altında kimin imzası vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın. Sonra da çıkıp 'küstüm' diyorsun, Latif Doğan'ın 'Küstüm' şarkısı zihnine yer etmiş anlaşılan. Hatanı gör düzelt, terörle mücadelede kararlıyım de, PKK'nın kökünü kazıyacağım de. Bu maddeyi kaldırmayarak tartışmaya neden devam ediyorsun" dedi.
Türkiye'nin kuşatıldığını, parçalandığını, Türkiye'de oynanan oyunların güzel bir çerçeve içerisine yerleştirip uzaktan bakıldığında görünen tek şeyin "Sevr hortluyor, Lozan deliniyor" olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bugün Türkiye'nin gerçeği budur, milletin birliği bozulmak isteniyor. Bu ülkede Türkiye'nin kardeşliği bozulmamalıdır. İşte bakın Irak'ta toprak bütünlüğü korunamıyor ve orada birileri gelecekte Türkiye'nin başını ağrıtacak oyunlar kuruyor. Güneyde bunu kurduk, doğusunda ve batısında da bir konfederasyon kurulması lazım diyorlar. Başbakan Diyarbakır'a gidiyor, Kürt sorunu vardır diyor. Türkiye'de benim kardeşimin bir sorunu yok, Türkiye'de bir tek sorun var o da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sorunu. Kürt sorunu demokrasi içerisinde çözülmelidir diyor, Erdoğan sorunu da demokrasi içerisinde çözülmelidir. Bu da erken seçimle, sandıkla olur" diye konuştu.
Musavvat Dervişoğlu ve Hulusi Bulut'un başkan adayı olduğu kongrede, yaptığı konuşmanın ardından Devlet Bahçeli Halkapınar Kapalı Spor Salonu'ndan ayrıldı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER