Gündem
  • 1.11.2016 13:12

Bahçeli'den idam çıkışına Başbakandan jet cevap

Devlet Bahçeli'den son dakika açıklaması..MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, madem milletimiz bunu istemektedir; o halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden vardır" dedi.

İDAM ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı idama gönüllüdür ve onaylayacağını beyan etmiştir. Başbakan da idamın toplumsal talep olduğunu ifade ederek, Meclis'te uzlaşma olması durumunda destekleyeceklerini söylemiştir. İdam  cezasına bakışımız net ve bellidir. MHP, İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken, karşımızda oluşan gökyüzü koalisyonu bunu engellemiş, hatta yıllarca bizi hak etmediğimiz şekilde suçlamıştı. Biz de değişen bir şey yoktur, duruşumuz aynıdır. Aynı olmayan, bizi dün eleştirenlerin bizim çizgimize gelmeleridir. Bu durum siyasetimizin tutarlılığı kadar, doğruluğunu da tescil etmektedir.  Madem idam cezasına ihtiyaç vardır. Madem milletimiz bunu istemektedir. O halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Sayın Başbakan’a diyorum ki gelin bu işi bitirelim, milletimize ve ülkemize düşmanlık yapanların hakkından gelelim. Terör, savaş ve çok yakın savaş suçlarına idam cezasını düzenleyen tasarı veya teklif TBMM gelmesi halinde, MHP, Türk milletinin talep ve beklentileri doğrultusunda gereğini yapacaktır.

İdam cezasına karşı gelen, şimdiden ikaz eden AB komiserleri kendi işlerine baksın, bizim sözünü dinleyeceğimiz tek mercii Türk milletidir. Türkiye, Brüksel’den değil Ankara’dan, TBMM’den yönetilmektedir. Bunun dışında ne bir güç tanır ne de boyun eğeriz. Şimdi söz ve hamle sırası AKP’dedir. Getirin hazırlığınızı, gösterelim hainlere dünyanın kaç bucak olacağını. Türk milletinin ismet-i haremine göz dikenleri, saffet ve sancağına el uzatanları cezalandıralım, hadlerini mutlaka bildirelim."

BABAKAN'DAN BAHÇELİ'YE JET CEVAP

Başbakan Yıldırım, parti grup toplantısında konuştu. Yıldırım'dan satır başları şöyle:

Hem FETÖ ile hem BETÖ ile amansız bir mücadelemiz var ama gereken desteği göremiyoruz. Ana muhalefet partisi lideri Yenikapı ruhumdan ayrılmak için bin bir bahanenin peşine takıldı. Bu birlik ruhundan ayrılmak için büyük bir gayret içerisinde. AK Parti olarak, 'Bu Yenikapı ruhunu gözümüz gibi koruyacağız' dedik. Bu konuda o günkü duruşunu bugünde aynen devam ettiren MHP’ye teşekkür ederim. Millet menfaatini ön plana alan sayın Bahçeliye teşekkür ediyorum.

Bugün gündemimizde anayasa değişikliği var. Bu değişiklik sadece bizim meselemiz değil. 14 yıldan beri darbe anayasası değişsin diye bize oy veriyorlar.  AK Parti söylediklerini yapan, yapamayacaklarını söylemeyen bir partidir. Şimdi artık millete verdiğimiz sözü yerine getirme zamanıdır. Anayasa değişikliğini referanduma götürecek sayımız yok. 330 ve üstü olacak ki referanduma gitsin. Biz partilerden şunu istiyoruz. Biz anayasa değişikliği teklifimiz var, siz de getirin, vatandaşa gidelim. Vatandaş hangisini onaylarsa başımızın gözümüzün üzerinde yeri var. CHP, temelden karşı, onlar aynen Çarşı gibi, her şeye karşı.  CHP, AK Parti ne söylerse, tersini söylüyor.

Anayasa değişikliğinde sona geldik. İnşallah Meclis'e de getireceğzi. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. En azından 330’a erişmek ve üzerine çıkmak için MHP’nin desteği önem arz etmektedir. MHP’nin hassasiyetini dikkate alarak bir hazırlık içinde çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonra Meclis’in bileceği iştir. Meclis önümüzü açarsa meydanlara bu teklifi götürmeye imkan sağlarsa bu teklifle anayasa ve sistem konusundaki bu anlamsız tartışmalara noktayı koyacağız.

Güncellenme Tarihi : 1.11.2016 13:24

İLGİLİ HABERLER