Gündem
  • 4.10.2008 12:46

BAHÇELİ'DEN "MİLLİ SEFERBERLİK" ÇAĞRISI!...

MÜGE TUTCALI
ANKARA- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadelede partiler üstü bir anlayışla milli bir seferberlik başlatılmasının artık kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Güvenlik güçlerinin terörle mücadele için ihtiyaç duydukları yetkilerle donatılması, bu konularda yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve bölücülüğün bütün yönleriyle ortadan kaldırılması amacıyla gerekli yasal düzenlemeler süratle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilmeli" dedi.
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari ili Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na Irak'ın kuzeyinden ağır silahlarla yapılan bölücü terör saldırısında 15 askerin şehit edilmesinin aziz milleti derinden yaraladığını ve öfkelendirdiğini kaydetti. Gelen bilgilerden terör saldırılarında çok sayıda güvenlik görevlisinin de yaralandığı ve bazı askerlerle irtibatın kesildiğinin anlaşıldığını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:
"Bu saldırıyı nefretle lanetliyorum. Güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede sergilediği üstün başarılara rağmen terör saldırılarının tırmanarak sürmesi Türkiye Cumhuriyeti'nin komşu devletten beslenen açık bir saldırı ve tehdit altında olduğunu bir kez daha ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koymaktadır. Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terörün ve etnik tahriklerin hedefi Türkiye'nin milli birliği, toprak bütünlüğü ve milli varlığıdır. Türkiye hem silahlı terörle hem de etnik bölücülükle
mücadelede tarihi bir yol ayrımındadır. Konu, artık milli güvenliğimizi küresel güçlerin iznine ve müsamahasına bırakamayacak kadar ciddi, vahim ve son derece önemli hale gelmiştir. Terörle mücadelede partiler üstü bir anlayışla milli bir seferberlik başlatılması artık kaçınılmazdır."
Özellikle son aylarda hedef gözetmeksizin yoğunlaşan terör eylemlerinin iktidarın terörle mücadelede aldığı tedbirlerin yetersizliği konusunda yaygın bir kanaat uyandırmaya başladığını belirten Bahçeli, hükümetin bölücü teröre karşı ülke sathında ve sınır ötesinde etkili ve amansız bir mücadele verilmesi ve terör unsurlarının gerçek anlamda tasfiyesi için siyasi irade ve kararlılık sergilemesi ve bunun için gerekli tüm tedbirleri vakit geçirmeden alması gerektiğini vurguladı. Milliyetçi Hareket
Partisi'nin bunlara tam destek vermeye hazır olduğunu da bildiren Bahçeli, bu çerçevede güvenlik güçlerinin terörle mücadele için ihtiyaç duydukları yetkilerle donatılması, bu konularda yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve bölücülüğün bütün yönleriyle ortadan kaldırılması amacıyla gerekli yasal düzenlemelerin süratle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilmesi gerektiğini kaydetti.
İç çatışma ve bölünme dinamiklerini harekete geçirmeyi amaçlayan hain tahriklerin son dönemde tırmanması üzerinde de önemle durulması gerektiğini belirten Bahçeli, son olarak Balıkesir'de yaşanan üzücü olayların herkes için uyarıcı olması gerektiğini kaydetti. Türkiye'yi bir kardeş kavgasına sürüklemeyi amaçlayan bu tahriklerin sonuçsuz bırakılmasının iktidarı ve muhalefetiyle herkesin ortak görevi ve sorumluluğu olduğunu da vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:
"Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda bugüne kadar sürdürdüğü sorumlu ve sağduyulu tutumunu bundan sonra da koruyacaktır. Bu elim hadiseyi nefretle karşılıyor, devletimizin bağımsızlığı, milletimizin birliği uğruna kahramanca görev yapan askerlerimizden şehit olanlara Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, ailelerine, aziz milletimize ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:45

İLGİLİ HABERLER