Gündem
  • 4.1.2014 23:30

Bahçeli'den 'Vur de vuralım' sloganına ilginç cevap

Bursa'da büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtılacağı 30 Mart Mahalli İdareler Toplantısı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının bir konuşma yapan Bahçeli, "Karşılıksız sevdiğimiz milletimize hizmet etmek için yetkin ve yetişmiş kadrolarımız, üretken belediyecilik vizyonumuzla milliyetçi hareketi zafere ulaştırmayı amaçlıyoruz. Ne mutlu bizlere ki partimizin her kademesinde görev alan değerli arkadaşlarım tam bir uyum, eş güdüm, inanç ve samimiyetle üzerine düşen görevleri harfiyle yapmaktadır. Her arkadaşım kritik ve hayati konumdadır. Teşkilatımızın bütün görevlileri kutlu bir emanetini taşıdıklarının bilincindedir. Aksini düşünmek de zaten mümkün değildir. 30 Mart seçimlerinin önemine binaen, çalışmalarımızı gün ve gün yoğunlaştıracağız. Cesur olacağız. Ümitsizliğin yanı başımıza ve yöremize sokulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

"KARAMSARLIĞA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"
"Kötümserlere ortam açmayacağız. Karamsarlara fırsat tanımayacağız" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
"Kara propagandalara karşı geçinenlere karşı birlik içinde olup, saflarımızı sımsıkı tutacağız. Aramıza nifak duvarları örmeye çalışanlara dikkat edeceğiz. Hedeflerimize azimkar bir şekilde bağlı kalacağız. 3 hilali yükselteceğiz. Milliyetçi hareketi, hep birlikte zirveye çıkaracağız. Nefislerine yenilenlere, nefesi kesilenlere, yorulanlara, bireysel çıkar peşinde koşanlara kendi hesaplarını değerlerimize alet edenlere karşı uyanık olacağız. Millet ve vatan mücadelemizi gölgelemeyi aklında geçirenleri birlikte püskürteceğiz. Birbirimize destek ve dayanak olacağız. Şuurla ve sabırla gözümüze yüksek ufuklara ayırmadan, milletimizin bütün fertlerini bir, eşit ve kardeş görerek, 30 Mart'ta MHP'yi başarıyla buluşturacağız. Bu tarihi görev hepimizin üzerinedir. Türkiye'yi sorunlarından, bunalımlarında kurtulmak boynumuzun borcudur. Bunu da ne pahasına olursa olsun yerine getireceğiz. Artık yeter, şimdi söz senin Türkiye'm, artık yeter şimdi söz senin Bursa'm" dedi.

"VUR DE VURALIM" SLOGANLARI
Konuşması sırasında salondaki bazı vatandaşların "Vur da vuralım öl de ölelim" sloganları atması dikkat çekti. Partililere seslenen Bahçeli’nin, "Şimdi sizlere söylüyorum. Bursa'nın bahtını ve yarınlarını düşünerek sorumluluk alacak mısınız? AKP ve CHP'ye hadlerini bildirecek misiniz? Büyükşehir ile ilçe belediyelerin alayını MHP'ye kazandırmak için her türlü mücadeleye söz veriyor musunuz ?" sorusuna partililer 'evet' cevabı verdi. Bahçeli, "O halde Bursa'nın doğru ve emin ellerce yönetilmesine çok az kalmıştır. Gece demeyiniz, gündüz demeyiniz. Bursa'yı başlı başına Bursa'yı kavrayınız. 30 Mart'ta 3 hilali Bursa'nın her tarafın zafer sancağı olarak asınız. Bunu sizlerden istiyorum. Bursa'yı ehli olmayan, liyakatten uzak, kalite ve yönetim mahrum ellerden derhal almanızı bekliyorum" dedi.
Bahçeli, yolsuzluk operasyonunun ardından dikkatlerin farklı bir yere çekilmek istendiğini ileri sürerek, "Başbakan Erdoğan, çeteyi başka yerde değil, etrafında aramalıdır. Mahkeme kararını uygulanmasını hükümet eliyle geciktirmek, engellemek hukuka darbedir. Bunun hesabını gün gelecek başbakan ve yandaş bürokratları kesinlikle verecektir. Başbakan Erdoğan, bu aziz ülkeye bedevi aşireti muamelesi yapmamalıdır. Artık pandoranın kutusu açıldı. Başbakan Erdoğan, hukukun önünü açmalı, iddiaların tam ve sağlıklı soruşturmasına mani olacak kusur ve tavırlardan, aklı varsa, geleceğini biraz düşünüyorsa sakınmalıdır. Kilitlenen devleti, çalıştırmalıdır. Paralel yapılanma her neyse, örgüt her ne kimse ortaya çıkarılmalıdır. Millet bilgilendirilmelidir" diye konuştu.

ENGİN ALAN YORUMU
Tutuklu milletvekilleri konusunda ise Bahçeli, "Ne olursa olsun bu yanlışın art niyetin tarafları yaptıklarını bedelini ödeyecektir. Engin Alan'ın PKK'lılarla bir ve aynı kategoride değerlendirilmesi pazarlıklara konu edinmeye çalışması bizim için tahammül edemeyeceğimiz sapma halidir. Türkiye, bu hatadan mutlaka dönecektir. Terörist ile kahramanı aynı kefeye koyma densizliği milletimizde karşı bulmayacaktır. Hukuk tahrip ederek, hukuki vasıtaları yanlışa yorarak, dava arkadaşlarımızı kurban vermeyeceğiz. 30 Mart günü AKP'den kurtulmanın başlangıcıdır. Bu tarih, AKP'den hesap sormanın ilk durağıdır. Vakit gelmiştir. Tereddüt göstermeyiniz. Geçmişte size ihtiyaç olan, her anda ortaya çıktınız bayrağı yükselttiniz. Vatan için cumhuriyet için sizlerin desteğinize ihtiyacımız vardır" açıklamalarında bulundu.

"ÖNCE SANDIĞA VURUN DA GERİSİ ALLAH KERİM"
Bahçeli, "Vur de vuralım öl de ölelim" sloganları üzerine, "Önce bir sandığa vurun da gerisi Allah Kerim" dedi. Bahçeli, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Buradan milliyetçilerin kararını bir kez daha vurguluyorum. Kargaşa ve cepheleşmenin, gerilim ve kutuplaşmanın tarafı olmayan milliyetçi hareket; kucaklaşma, beraberlik huzurun ve istikrarın adı ve tanımıdır. Milliyetçi hareket, devlet ile millet kaynaşmasının teminatıdır. Milli değerlerimizin bin yıllık kardeşliğimizin teminatıdır. Milliyetçi hareket, Türkiye'nin bölünmesine ve milletimizin kardeş kavgasına hiçbir şekilde izin vermeyecektir. Biz MHP olarak bütün meselelerin üstesinden gelmeye kararlıyız. Karşımıza çıkacak her engeli tek başımıza aşarız. Kim ne derse desin, hepsini tek başına bozarız. Varsın çıkarcılar iş birliği yapsınlar, varsın koltuk sevdasıyla ortaklıklar kurulsun. Biz hepsini yeneriz. Hepsiyle başa çıkarız. Huzur ve emniyet için MHP'den başka alternatif kalmamıştır."
Konuşmasının ardından Bahçeli, adayların tanıtımını yaptı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:46

İLGİLİ HABERLER