Gündem
  • 29.4.2022 10:27

Bahçeli'nin Garo tepkisi.. Git Amerika'ya yerleş

Bahçeli'den 'Garo Paylan' açıklaması: Kendisine tavsiyem ABD'ye gitmesidir

MHP lideri Bahçeli, Meclis'e sözde soykırım hakkında skandal bir yasa teklifi veren HDP'li Garo Paylan hakkında "Nereye gitmek istiyorsa, Ermenilerin hangi diasporasında kim varsa orayla temasa geçmesi lazım. Kendisine tavsiyem Amerika'ya gitmesidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iftar yemeğinde bir araya geldiği gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı .

'"İHANETİN ARKASI VE ÖNÜ YOK"

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifine ilişkin bir soruya Bahçeli, "Bunun arkası, önü yok. İhanetin arkası ve önü yok. Ya kendisi 'TBMM benim Meclisim değildir' diyecek veya Meclis gereğini yapıp bunu atacak. Nereye gitmek istiyorsa, Ermenilerin hangi diasporasında kim varsa orayla temasa geçmesi lazım. Kendisine tavsiyem Amerika'ya gitmesidir." cevabını verdi.

HDP'Lİ GARO PAYLAN'IN SKANDAL SÖZDE SOYKIRIM TEKLİFİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifine ilişkin bir soruya Bahçeli, "Bunun arkası, önü yok. İhanetin arkası ve önü yok. Ya kendisi 'TBMM benim Meclisim değildir' diyecek veya Meclis gereğini yapıp bunu atacak. Nereye gitmek istiyorsa, Ermenilerin hangi diasporasında kim varsa orayla temasa geçmesi lazım. Kendisine tavsiyem Amerika'ya gitmesidir." cevabını verdi.

"HALK TV DİKKATLİ OLSUN"

Bahçeli, bu savaşın İstanbul barışıyla sonuçlanması halinde Türkiye'nin kazancının herkesin kazancı olacağını ve böyle bir kazancın da her siyasi partiye fayda getireceğini söyledi.Bahçeli, şunları kaydetti:

"Şu an için 121 siyasi parti var. Haritayı masanın üzerine koysak 121'in içerisinde Ukrayna'nın neresi olduğunu bilmeyenler de yararlanır. Bizim anlayışımıza göre bayramdan sonra Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir helalleşmenin ötesine geçip, kavgalaşmaya heveslenmesi doğru bir şey değildir. Bayramlaşmayı ve toplum içinde barışmayı tercih etmeli, çıkış yolu budur. Kavga geçmişte yapılmıştır. Nelerin yapıldığını yaşayanlardanız. Sosyal maliyeti çok olmuştur. Yuvalar yıkılmış, gaziler, mağduriyetler, mahkumiyetler, şehitler, hayatını kaybeden insanlar olmuştur. Şimdi böyle bir süreçten gelen ve hala kavganın nerede bittiğine dair kanaatleri tam oluşmamış insanların bazı konularda çok dikkatli olması lazımdır. Halk TV de dikkatli olsun. 3 devrimcinin idam edilişini sürekli körükleyerek, ortamı kızıştırmanın, geçmişteki kavgayı tahrik edici ifadeler kullanmanın bir felakete gideceğinin farkına varmalılar. Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok ama bizde 53 yıllık kavga tecrübesi var."

"O KADAR KANDİL GÖNDERDİK, HİÇBİRİ KULLANILMAMIŞ"

Geçmişin ve bugünün okunması, anlatanların dinlenilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Elektriği kesilen eve gidiyorsun da o dönemde hayatını kaybetmiş, yavruları ortada kalmış bir aileye niye gitmiyorsun? O kadar kandil gönderdik bir tanesi kullanılmamış. Bizimkini kullanmayıp ne yaptı? Şimdi kandili kullanmıyorsun, lüküsü kullanıyorsun. Ama şimdi çağ elektrik çağı. Toplumu geriye götürmeye, toplumda geçmişteki yaşanan acıları tekrar yaşanabilecek korkusu salmaya kimsenin hakkı yoktur." diye konuştu.Bahçeli, "Tehlikeyi o kadar büyük ve yakın mı görüyorsunuz?" sorusuna ise "Evet kavgayı körüklerseniz çok yakındır." yanıtını verdi.MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Keçiören'de gittiği evin elektriğinin kesilmediğinin tespit edildiğini söyleyen bir gazeteciye de "Hangi eve gitmişse o evin ahlakı doğruyu söylemesini gerektirir. Yani gazetelerde tartışacağınız yerde 'benim evimde elektrik vardı, yoktu, geldikleri zaman birileri kesti' demeye gerek yok. Bunların hepsi söylediğim şeyleri körüklüyor, esas tehlike orada. Bir sürü kabı, tencereyi birbirine vurdular, değişen bir şey oldu mu? O kadar çıkıp vuranlar, tencere kapağının sesini sandığa vermiş olsalardı sosyal demokrasi değişmez iktidar olurdu." dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NUN 'BOZKURT' İŞARETİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bozkurt işareti yapmasıyla ilgili soruya Bahçeli, "Onu eleştirenler var. 'Bir siyasi işareti bir dışişleri bakanı kullandı' diye. Öncelikle yazmadan, araştırmadan MHP'ye gelmelerinde yarar var. Su gözünden içilir, arktan su içmenin hiçbir faydası yok. Bana gelmiş olsalardı 'şunu yaparsa heavy metalcidir, şunu yaparsa bozkurtlar olur.' derdim. Kalkıp Amerika'nın heavy metalcileri ile Dışişleri Bakanımızın yaptığı işareti karıştırmamak gerekir. Niyeti halisane ve sağlam. Ne var yapmış. Heavy metalciler burnu düşük olanlardır, bizimle alakası yok." cevabını verdi.

Bahçeli, "Mahallenin uşaklarını MHP'ye davet ediyorum." sözünün, İYİ Parti'den bazı isimlere çağrı olduğu yönünde değerlendirildiğinin ifade edilmesi üzerine de mahalle kavramının önemli ve sosyolojik bir vaka olduğunu ve iyi anlaşılması gerektiğini belirtti. Devlet Bahçeli, "Mahalle bir dayanışmadır, bir sahiplenmedir ve bir arada olmadır. Doyurucu bir kavramdır. Memleketini seven, vatana sadık kalan kim varsa alayını davet ediyoruz, mahallenin uşakları hangi mahalleden olursa olsun. Buradan bir partiye pay çıkarmak kolay olmaz. Madem mahallenin çocuklarıydı niye gittiler, peki mahallenin çocukları davet edilirse niye gelsinler." şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2022 00:21

İLGİLİ HABERLER