Gündem
  • 18.2.2020 15:22

Bahçeli'nin İYİ Partililere tavsiyesi ne anlama geliyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ‘darbe’ söylentileri ile ilgili "Darbeyi aklından geçiren varsa, millete silah çekmeyi düşünen bulunuyorsa, biliniz ki 82 milyonun kanını dökmeden bu şerefsiz tertip ve teşebbüsünde muvaffak olamayacaktır" ifadelerini kullandı. Bahçeli, İYİ Parti'deki istifalarla ilgili de dikkat çeken bir yorumda bulunarak "İYİ Parti, iyi günlerde olsun, partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var, tahriklere kapılmasınlar" dedi.

BAHÇELİ’DEN İYİ PARTİ’DEKİ İSTİFALARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti’deki istifalarla ilgili "Tahriklere kapılmasınlar." çağrısı yaptı.

Grup konuşmasında İYİ Parti'deki istifalarla ilgili bir açıklama yapmayan Bahçeli grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli, İYİ Parti'deki istifaların sorulması üzerine şunları söyledi:

"Türkiye'nin siyasi istikrara, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde hiçbir siyasi partide istikrarsızlık söz konusu olmamalıdır. Bunlara dikkat etmek lazım. Bir tarafta yeni parti kurulması tartışmaları var, bir tarafta FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları var, bir tarafta da partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var. İYİ Parti, iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar."

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin parti grubu sonrasındaki açıklamaları siyaset gündeminin bir numaralı gündem maddesi haline geldi. İyi Parti'deki istifalarla ilgili "Kimse tahriklere kapılmasın" sözleri sonrasında Ankara kulisleri hareketlendi.

"DEVLET BAHÇELİ ENTERESAN BİR MESAJ VERDİ"

Şimdi Devlet Bahçeli de grup toplantısı çıkışı enteresan bir mesaj verdi. Türkiye'nin istikrara, siyasi birliğe ihtiyacı olduğundan bahsetti ve "Hiç bir partide siyasi istikrarsızlık olmamalı. Tahriklere kapılmasınlar" dedi. Bu ne anlama geliyor? Henüz MHP'den tam olarak şunu kast etti diye bir ifade yok ama Devlet Bahçeli'nin konuşmasıyla beraber bir bütün olarak baktığımız zaman darbe senaryoları üzerinden bir takım girişimler beklediği rotada. MHP'li kaynaklar Bahçeli'nin 'İyi Parti'deki istifalara' cevap vermemek için böyle konuşuğunu, Türkiye'nin daha önemli gündemi olduğu ve bu gündeme odaklanması gerektiği mesajını verdi Bahçeli. diyorlar.

FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması, onun öncesinde İlker Başbuğ'un çıkışı... Ve darbe söylentileri... ABD'li düşünce kuruluşunun darbe söylentileri... Yeni parti oluşumları... Devlet Bahçeli tüm bunlara dikkat çekerek "tahriklere kapılmayın" mesajını verdi.

İYİ PARTİLİLER BAHÇELİ'NİN MESAJINA NE DİYOR?

Bahçeli'nin "Tahriklere kapılmasınlar" mesajını "enteresan" olarak yorumlandı. "Tahrik edenler kim? Ya da kimler?" bu sorunun yanıtı önemli diye konuştular. "Son dönemde darbe söylentisini dillendirenler mi acaba bu tahrik edenler?" sorusu şu anda siyasetin gündeminde.

Abdülkadir Selvi: İstifa edenler MHP'ye gider mi? Bu sorunun cevabını İyi Partililer de tam olarak bilmiyorlar. Bu istifalar kişisel kararların ötesinde, Türkiye'nin içinde bulunduğu konjektürle yorumlandığında daha farklı bir anlam taşımaya başladı. İyi Parti'deki istifalardan en çok MHP'nin memnun olması gerekir. Ancak bugün sayın Bahçeli ilkeli ve düzgün bir duruş sergiledi.Bugüne kadar 'İP' dediği İyi Parti'nin de ismini vererek birilerinin partileri karıştırmak istediğini söyledi. Bu konjektürde birilerinin partileri karıştırmak istediğini söyledi. Kısa vadede bir menfaat elde eden bir siyasetçi gibi hareket etmedi. Ama hem 28 Şubat'ı içinden yaşamış Meral Akşener'in uyarısı hem de sayın Bahçeli'nin son sözleri oldukça önemli. Tüm gelişmeler, Amerikalı düşünce kuruluşunun darbe söylentileri ve son olarak gelen istifalar farklı bir anlama çekildi.

Güncellenme Tarihi : 18.2.2020 15:34

İLGİLİ HABERLER