Spor
  • 19.9.2021 12:12

Bak Sergen; sen Mustafa Denizli'ye, Fatih Terim'e benzemeye çalışma..

 Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş 2-0 geriye düştüğü maçta Antalyaspor'u Rıdvan Yılmaz, Batshuayi ve Ghezzal'ın golleriyle 3-2 mağlup etmeyi başardı. SABAH Spor yazarları Erman Toroğlu, Ali Gültiken, Ömer Üründül ve Fatih Doğan zorlu karşılaşmayı değerlendirdi. Usta isim Erman Toroğlu, Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'la ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika haberi... SABAH Spor yazarları Erman Toroğlu, Ali Gültiken, Ömer Üründül ve Fatih Doğan, Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı Antalyaspor maçını değerlendirdi. Usta isim Erman Toroğlu, Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'la ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

ERMAN TOROĞLU - TEKNİK DİREKTÖRLERİN DÜELLOSU OLDU

Türkçe'de güzel deyimler var: "Eşeğini sağlam kazığa bağla." Bir de, "Adama eşeğini kaybettirmişler sonra sevindirmişler." Birinci benzetme Ersun Yanal, ikinci benzetme Sergen Yalçın... Ersun Yanal; ilk yarıyı 2-0 önde bitiriyorsun, 60-65'e kadar iyi defans yap, maçı galip bitirme şansın fazla… Sergen Yalçın, ilk yarıda o kadroyu çıkar, ikinci 45 dakikada düzeltmeye çalış, istediğini de almasını bil… Sergen, 3 kulvarda yarışacaksın diye Beşiktaş yönetimi sana çok geniş kadro verdi. Sen dinlendirmeye kalktın. Tabii her zaman papaz pilav yemez. İlk yarı Antalyaspor maçı 4-0'a getirseydi, ne yapardın?

KALİTE LİGİN ÜSTÜNDEYDİ
İlk yarıda oynayan o Antalyaspor, ikinci 45'te niye oynamadı? İlk yarıda çok kötü Beşiktaş, ikinci devre kımıldadı. Demek ki, bu kadro iyi idare edilirse bir şeyler yapılıyor. Bak Sergen; Mustafa Denizli'ye Fatih Terim'e benzemeye kalkma, kendine benze. Onlar da yıllarca öyle işler yaptı ki, "Biz bu işi yaparız, olur" dediler. Bazen tutturdular bazen tutturamadılar. Senin çıkışın öyle değil.

Koca ilk yarıya bakıyorum ayakta kalan, mücadele eden Josef ile Atiba var. Diğerleri yalellim oynuyor. Soruyorum şimdi Ersun Yanal'a; 2-0 öndesin, 60-65'e kadar gol yemesen işi bitirme şansın fazla, o zaman biraz savunma yap, defansı kalabalık tut, oyunu kitle. 2-0'ı korusan 65'ten sonra gol pozisyonlarını sen bulacaksın. Dün akşam iki teknik adamın artılarını da gördük, eksilerini de. Tamam teknik adamlar skorlara, takımlara tesir ederler ama bu sene bu iş fazla olmaya başladı. Ancak şunu söyleyebilirim; 90 dakika keyifli bir maç izledim. Zaman zaman oyun, Türkiye standartlarının üstüne çıktı, bu güzel olay.

Güncellenme Tarihi : 19.9.2021 12:17

İLGİLİ HABERLER