Gündem
  • 30.7.2017 00:05

Bakan Albayrak müjdeyi verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak maden sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak "Bu modelde kırmızı çizgilerimizden biri "İş sağlığı ve güvenliği" olacak. Bunun için müstakil kurum olan "Maden Güvenlik Kurumu"nu kuruyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak maden sektörü ile ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak en az enerji kadar maden sektörünü de önemsediklerini ve maden sektörünün gelişmesi için önemli atılımların atılacağının sinyanllerini verdi.

Bakan Albayrak maden sektörü ile ilgili bir müjdeyi açıkladı. Maden sektöründe kazaların ve ölümlerin önüne geçebilmek için 'Maden Güvenlik Kurumu'nu açacaklarını duyurdu.

BAKAN ALBAYRAK'IN O AÇIKLAMALARI:

Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında maden sektörü istişare toplantılarımızı yaptık. En az enerji kadar madenciliği de önemsiyoruz.

Hammadde ihracatına dayalı anlayıştan, ürün geliştirme ve daha fazla katma değer sağlayacak yeni madencilik modeline geçmek için hazırız.

Bu modelde kırmızı çizgilerimizden biri "İş sağlığı ve güvenliği" olacak.Bunun için müstakil kurum olan "Maden Güvenlik Kurumu"nu kuruyoruz.

En modern yöntemlerle, düzenli ve daha sık denetimlerle madencilikte artık "güvenlik kültürü" oluşturacağız.

Yeni iş ve finansman modelleri ile maden sektörümüzün güçlenerek, dünya ile rekabet edebilecek bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız.

Güncellenme Tarihi : 29.7.2017 00:52

İLGİLİ HABERLER