Asayiş
  • 28.3.2009 12:17

BAKAN ATALAY HELİKOPTERLE HAVADAN İNCELEME YAPTI

GÖKSUN - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi taşıyan helikopterin enkazın bulunduğu noktaya yakın bir yere kadar servis yolu açılması için iş makineleriyle çalışma başlatıldı.
Alınan bilgiye göre, Kızılöz köyünde karargah kuran askeri ekipler, sivil savunma ekipleri, Kızılay, AKUT ve köy korucuları enkazdaki cenazelerin nakledilmesi için yoğun çaba harcıyor. Bölgede kar yağışı ise aralıklarla sürüyor.
İl Özel İdaresinden gönderilen 3 adet paletli dozer ile 2 greyder, Kızılöz köyü ile enkazın bulunduğu noktaya yakın bir yere kadar 5 kilometrelik bir servis yolu açmak için çalışma başlattı.
Bu arada, Ulaştırma Bakanlığından gönderilen kaza kırım ekibi, Göksun ilçesine geldi. Ekibin buradan arazi araçlarıyla Kızılöz köyüne gönderileceği bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığına ait skorsky helikopterle Kızılöz köyünden ayrılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, enkaz bölgesinde havadan inceleme yaptıktan sonra yeniden köye döndü.
TBMM Başkanvekili Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enkazın üzerinde helikopterle iki tur attıklarını, yoğun kar yağışı nedeniyle aşağıya inemediklerini bildirdi. Pakdil, 200 kişilik arama kurtarma ekibinin de enkaza ulaştığını ve çalışma yaptığını gördüklerini söyledi.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ile kızı Firuze de Kızılöz köyünde bekleyişini sürdürüyor.
Kızılay ekibi ise bölgede çalışma yapan ekiplere, kumanya dağıtımına başladı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:44

İLGİLİ HABERLER