Gündem
  • 12.8.2009 00:00

BAKAN ATALAY'DAN CHP VE MHP'YE REST!..

İçişleri Bakanı Beşir Atalay: " Burada da genel başkan ve arkadaşlarına yürüttüğümüz çalışmalara ilişkin bilgi sunduk görüşlerini aldık. Faydalanabileceğimiz güzel bilgiler verdiler. Biz görevimizi yapıyoruz"

Atalay randevu teklifini reddeden MHP ve CHP için "Kendileri bilirler ama şunu ifade etmek istiyorum bu sadece AK Parti'nin sorunu değil Türkiye'nin sorunudur. Bizim niyetimiz çabamız bunu özellikle bütün siyasi partilerimizle paylaşmak katkılarını almak ve istiyoruz ki TBMM bu sorunu üstlensin. İstiyoruz ki bu bir devlet projesi olarak yürüsün. Hepimizi çok etkileyen bir sorun.

Bütün partilerin üzerinde çalıştığı bir sorun olduğunu biliyoruz" dedi.

BAŞBAKAN TÜM LİDERLERLE GÖRÜŞMELİ

DSP Genel Başkanı Türker: " Bunun bir devlet projesi haline getirilmesi noktasına geldiklerini bize söylediler. İkinci noktaları sayın Bakan bu konudaki çözümü bir Türkiye'nin genelini kapsayacak demokratik açılım olarak ele aldıklarını söylediler. Bir proje haline geldikten sonra tekrar bunun çerçevesini görüşme yapacaklarını dile getirdiler. Bu konuda biz kendilerine böylesi bir demokratikleşme açılımının bütün Türkiye'yi kavramak açısından doğru olduğuunu böyle bir çalışmanın bugünden başlaması gerektiğini görüştük. Bizim bir önerimiz oldu kendilerine demokratikleşme ile terörün birarada ele alınmaması gerektiğini düşündüğümüzü ilettik. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir dedik. Görüşeceklerini kaydettiler. Gerçekten bizim görüşümüz Başbakan DTP ile görüşmüş ise bu eskiden alınmış bir randevu gibi değil, bu devlet projesi olacaksa parlamento ve dışındaki partilerle görüşmesinin faydalı olacağını dile getirdik. Dünyadaki bütün demokratik sistemlerde çözümden yana olan ve hükümeti yönetenler böyle yaklaşım içerisinde olmadıkları sürece çözümü çokta faydalı olmayacaktır bunuda paylaştık. Burada bu iyimser havanın olduğu ortamda demokratikleşme yönünde atılacak zamanda bunlara da ahtiyaç olacaktır. Sayın Başbakan'a bu düşüncemizi ileteceklerini söylediler.

BAŞBAKAN'IN DA ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMASI LAZIM

Bu konudaki eksikliği sayın Başbakan'a veya çalışma arkadaşlarına resmi bir zeminde hatırlatacaklarını söyledi. Bir başka daha önerimiz oldu ki Türkiye'de yalnız 15 gazeteci ile konuşmanın düşünce hayatını temsil etmeyeceğini diğer yazar ve çizerlerle ve özellikle kurumsal nitelikteki meslek kuruluşlarıyla da ele alınmaları gerektiğini de kendilerine belli bir ölçüde hatırlattık.Sayın Bakan'ın söylediği şey şu. Bir devlet projesi haline getirebilmek için parlamentodaki partilerle bir uğraş içerisinde olacaklarını söylediler. Bizde Başbakan'ın bu çalışmalara başlayabilmek için Sayın Baykal, Bahçeli ve biz olmakla birlikte bizlerle görüşmesi gerektiğine inanıyoruz. CHP'nin şuanki duruşunu saygı ile karşılıyoruz. Başbakan'ın elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyoruz.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER