Gündem
  • 31.8.2011 17:27

BAKAN BAĞIŞ:'KARDEŞLERİMİZİN, ÇİLESİNE SON VERDİK'

İSTANBUL (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, farklı inançlara mensup kişilerin yıllardan bu yana çektikleri çileye son verdiklerini belirterek, ''Sayın Başbakanımızın cesur davranışıyla, kararnamesiyle, bazı azınlık vakıflarının, uzun yıllardır uluslararası yargıya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yansımış mülklerinin iadesiyle ilgili olarak bir büyük devlete yakışanı yaptık'' dedi.
Egemen Bağış, AK Parti İstanbul İl Başkanlığındaki bayramlaşma töreninde, herkesin bayramını kutladığını belirterek, ''Allah, inşallah böyle nice bayramlara kavuşmayı nasip etsin'' dedi.
Çok anlamlı bir Ramazan ayının yaşandığını vurgulayan Egemen Bağış, şunları söyledi:
''Ramazan ayının son gecelerinde farklı inançlara mensup kardeşlerimizin, yıllardan bu yana çektikleri çileye son verdik. Ve Sayın Başbakanımızın cesur davranışıyla, kararnamesiyle, bazı azınlık vakıflarının, uzun yıllardır uluslararası yargıya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yansımış mülklerinin iadesiyle ilgili olarak bir büyük devlete yakışanı yaptık.
Bakın bir gece evvel, Türkiye'deki 162 farklı inanç grubunun vakıflarının Başbakanımızın onuruna verdiği iftara katılıp, ertesi sabah bayram namazından sonra, bayram namazından çıkıp Zafer Bayramı kutlamalarında Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kurumlarından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türkiye'nin 2023 vizyonunu bir kez daha teyit edebilmek, ancak ve ancak AK Parti kadrolarına nasip olmuş.
İşte bu Ramazan ve bayram sevinçleriyle bir kez daha gördük ki batısıyla doğusuyla, askeriyle siviliyle, genciyle yaşlısıyla, Müslümanıyla farklı inanç gruplarıyla Türkiye, çok güçlü bir devlettir. Allah ülkemizi nazarlardan korusun, Allah partimizin Türkiye'nin önünü açma çabalarında yardımcısı olsun.''

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:25

İLGİLİ HABERLER