Gündem
  • 17.1.2010 09:59

BAKAN ÇAĞLAYAN, 7 BİN DOLARLIK HALI BEĞENDİ

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Almanya’nın Hannover kentinde dün açılan dünyanın en büyük halı fuarı Domotex’te Türk firmalarının standlarını gezdi, katılımcılardan bilgi aldı.

Çağlayan’ın, el yapımı halılar içinde en çok dikkatini çeken 12 metrekarelik halının metrekaresinin 575 dolar olduğu öğrenildi. Özkent Halı tarafından üretilen halılar, Türkiye için önemli bir Pazar olan ABD’de de satılıyor. Firma yetkilisi ve ABD ayağındaki temsilcisi Neslihan Jevremovic, “El yapımı halılar, piyasada metrekaresi 1000 dolara kadar alıcı buluyor. Bu rakam toptan satış fiyatı. Perakende fiyatı daha yüksek olabiliyor” dedi.
En beğendiğim halı bu
Çağlayan, büyüklüğü 12 metrekare olan halı için, “Fuarda en beğendiğim halı buydu” dedi. Fuardaki gezintiden sonra basınla sohbet eden Çağlayan’a, beğendiği halılardan alıp almayacağını sorduk, “Halı iyi bir yatırım aracı. Ben de hem el halılarını hem makine halılarını çok severim. Beğendiğimiz halılar oldu. Fakat hanıma soracağım ve ihtiyaç olduğunu söylerse alacağım” dedi. Bakanın beğendiği el yapımı yün halının toptan fiyatı 7 bin dolara yaklaşıyor.
Bakan Çağlayan’ın Türk firmalarının ürünleri içinde en fazla dikkatini çeken halı ise Stepevi adlı firmanın standındaki yer halısıydı. Halının üzerinde, “İnanılmaz bir teknoloji. Herkesin yaptığı şeyi yaparsan, fiyatı alıcı belirler. Böyle teknolojik ve inovatif ürünler yaparsan da fiyatı sen belirlersin” ifadeleri yer aldı. Türk firmaları 2008’de 1.2 milyar dolar ihracat yapmıştı. 2009 ihracatı ise 1 milyar 86 milyon dolar oldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:06

İLGİLİ HABERLER